Реклама
Реклама
Реклама

Порядок оформлення тимчасової реєстрації в Калінінграді

  1. способи оформлення
  2. Кому простіше - росіянину або іноземцю?
  3. Чи варто користуватися послугами спеціальних агентств?
  4. вартість оформлення
  5. Відгуки людей, які оформили реєстрацію в Калінінграді

Тимчасова реєстрація потрібна людям, які збираються в чужому місті проживати в одному житловому приміщенні понад 90 днів поспіль.

Також стане в нагоді вона тим, хто не любить або не хочеться сперечатися з поліцейськими або потребує послуг різних муніципальних установ.

Калінінград є популярною в Росії як серед громадян країни, так і для іноземців територією. Сюди їдуть відпочивати і працювати. Як оформити тимчасову прописку в Калінінграді?

способи оформлення

Калінінград є частиною Російської Федерації, а значить, він потрапляє під дію всіх федеральних законодавчих актів.

Серед них і регулює питання про реєстрацію громадян закон 1993 року N 5242-I «Про право громадян РФ на свободу пересування ...».

Важливо! Поняття «прописки» в юридичному полі немає. Воно прийшло з Радянського Союзу, наші сучасники використовують його за звичкою. Сьогодні офіційно як штамп у паспорті існує реєстрація за місцем проживання і як окрема папірець - тимчасова реєстрація за місцем перебування .

У Калінінграді, як і в будь-якому іншому місті країни, можна оформити легальну або нелегальну тимчасову реєстрацію.

Легальна здійснюється через: Легальна здійснюється через:

  • звернення в місцеві відділи ФМС. З 2014 року тільки органи Федеральної
  • міграційної служби Росії є реєстраційними;
  • електронний сервіс ЕПГУ;
  • адміністрацію готелю або санаторію, який є реальним місцем перебування.

Нелегальна реєстрація можлива через:

  • придбання фальшивих документів з рук, навіть відразу після прибуття на вокзал або в аеропорт.
  • Окремою ланкою виступають спеціальні фірми-посередники, які за певну плату здійснюють реєстрацію громадян в реальних житлових приміщеннях через Федеральну міграційну службу.

Кому простіше - росіянину або іноземцю?

Набути тимчасову реєстрацію в Калінінграді легше росіянину.

Калінінградську область відносять до туристично привабливим територіям країни, а тому готові приймати там гостей із зарубіжжя.

Однак існують закони в сфері міграційної політики, під які іноземці потрапляють додатково незалежно від території і цілей перебування. Однак існують закони в сфері міграційної політики, під які   іноземці   потрапляють додатково незалежно від території і цілей перебування

Іноземні громадяни повинні отримати тимчасову реєстрацію за місцем свого знаходження в разі, коли проживають на території Росії більше тижня за однією адресою.

Реєстрація на час не надається іноземним громадянам, які:

  • не мають місця проживання;
  • займають посаду на роботі з вахтовим методом;
  • живуть в готелі або інших подібних закладах
  • складаються в установі для соціальної реабілітації;
  • відбувають ув'язнення.

Які проживають в Росії для оформлення тимчасової реєстрації потрібно визначитися, де вони збираються жити. Разом з власником житлового приміщення потрібно підійти у відділення ФМС або МФЦ за місцем реєстрації з посвідченнями особистостей і документами на житло і договором оренди протягом 90 днів. Які проживають в Росії для оформлення тимчасової реєстрації потрібно визначитися, де вони збираються жити

Фахівці установи допоможуть оформити бракуючі паперу і правильно заповнити заяви, після чого знадобиться всього від трьох до восьми днів, щоб реєстраційна довідка виявилася на руках у заявника.

Довідка! Росіянам потрібно пам'ятати, що вони в будь-якому випадку повинні протягом семи днів після виписки з основного місця проживання отримати або нову «прописку» - постійну реєстрацію, або тимчасово зареєструватися в житловому приміщенні, де збираються перебувати. Це закон і його невиконання карається серйозними штрафами.

Чи варто користуватися послугами спеціальних агентств?

Спеціальні агентства-посередники, що пропонують допомогу в оформленні тимчасової реєстрації, поширені в Калінінграді. Потрібні вони тільки тим, кому не до кого вписатися самостійно, тобто тим, у кого в місті немає знайомих або близьких, готових тимчасово прописати їх в своїй квартирі.

Разом вони повинні відвідати відділення ФМС або МФЦ, щоб підписати всі папери. Разом вони повинні відвідати відділення ФМС або МФЦ, щоб підписати всі папери Ці організації можуть стати справжнім порятунком для тих, у кого в Калінінграді абсолютно нікого немає. Головне, не попастися на виверти шахраїв, які за великі гроші продадуть фіктивний документ.

Щоб цього не сталося, необхідно контролювати весь процес самостійно і не віддавати незнайомим людям свої документи, а також гроші - до появи результату праці. Основна частина процедури повинна проходити в відділенні УФМС, де єдиний раз і буде необхідно засвідчити свою особистість і здати особисті папери для роботи фахівців установи, а не агентства-посередника.

Варто запам'ятати, що головними умовами легальної реєстрації, крім проведення процедури через ФМС, є:

  • згода господаря житлового приміщення на реєстрацію в ньому іншої людини;
  • наступне за цим фактичне перебування в даному приміщенні знову прописаного громадянина;
  • наявність і надання для оформлення реєстрації цих документів;
  • для іноземців - дозвіл на в'їзд в країну, міграційна карта, вид на проживання і ряд інших документів.

вартість оформлення

При зверненні безпосередньо до відділення УФМС тимчасову реєстрацію громадянин Росії можна отримати безкоштовно. Для гостей з-за кордону стаття 333.28 Податкового кодексу Російської Федерації встановлює держмито за видачу дозволу на тимчасове проживання в розмірі 1600 рублів.

Займаються тимчасової реєстрацій і приватні ріелтори, юристи. Тимчасова реєстрація на 12 місяців тут пропонується за 12 тисяч, при цьому стверджується, що процес відбувається офіційно.

Багато фірм рекламують свої послуги в мережі Інтернет, де прописують номера для контактів, але не вказують свою назву або адресу. Серед них є: http://fms-39.ru. Зазначено, що за вісім тисяч тимчасову прописку можна оформити на рік.

Відгуки людей, які оформили реєстрацію в Калінінграді

Люди, які отримали тимчасову реєстрацію в Калінінграді, через зазначені вище агентства діляться враженнями.

Борис Буренко, наприклад, повідомляє наступне:

Він має повне право перебувати в будь-якому місці Російської Федерації і при цьому навіть працювати. Він має повне право перебувати в будь-якому місці Російської Федерації і при цьому навіть працювати Однак на ділі життя його може ускладнитися неможливістю отримати медичну допомогу в муніципальній установі або відмовою роботодавця приймати таку людину в свій штат.

Тому в новому місті для власного почуття безпеки і комфорту і при наявності можливості тимчасову реєстрацію краще оформити. Іноземним громадянам це потрібно зробити в будь-якому випадку, якщо тільки вони не приїхали на короткий час відпочити. За відсутності знайомих, які можуть прописати у своїй квартирі без посередників, можна скористатися агентствами, головне - завжди наглядати за процесом і не дати шахраям отримати владу над документами або забрати гроші.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Чи варто користуватися послугами спеціальних агентств?
Як оформити тимчасову прописку в Калінінграді?
Кому простіше - росіянину або іноземцю?
Чи варто користуватися послугами спеціальних агентств?