Реклама
Реклама
Реклама

Перевірка ІП за ІПН: як це зробити самому?

  1. ІПН - що це?
  2. Варіант 1. Перевірка ІП за ІПН безпосередньо в податкову службу
  3. Варіант 2. Як перевірити контрагента по ІПН, не виходячи з дому?
  4. Варіант 3. Які ще є ресурси для перевірки індивідуального номера платника податків?
  5. Альтернативний спосіб перевірки ВП по ІПН
  6. Розшифровка ІПН.

Перевірка ІП за ІПН - 2 популярних офіційних інтернет-порталу для перевірки ВП через ІПН + додаткові сайти для перевірки підприємця за ІПН.

Нерідко у великих компаній виникає питання, як проводиться перевірка ІП за ІПН. Зароджується він, як правило, на початку співпраці з новим ВП.

Чи всі в порядку з Законом у даного підприємця? Чи можна з ним укладати угоду?

ІПН є одним з головних ідентифікаторів, який отримує підприємець при відкритті індивідуального бізнесу. Отже, якщо потенційний партнер має ІПН нового ІП, він зможе перевірити його надійність, платоспроможність.

Зробити це можна кількома способами, які ми розберемо в цій статті.

ІПН - що це?

Індивідуальний номер платника податків, ідентифікаційний податковий номер - все це варіанти розшифровки ІПН. По суті, це унікальний код кожної людини, який платить податки.

Він може складатися з 10 цифр (для юридичних осіб) або 12 (для фізичних осіб). Так як ІП - це фізична особа , Його особистий номер платника податків складається з 12 цифр. Змінити цей код неможливо. Він автоматично присвоюється ФНС.

За допомогою коду можна визначити:

  • тип діяльності, підприємства;
  • достовірність зазначених даних;
  • звітність;
  • документальні відомості.

Комбінація присвоюється кожному, незалежно від того, буде він здійснювати діяльність підприємця чи ні. Визначення коду може відбувається з ініціативи податкової служби або самої людини.

У першому випадку ФНС ініціює присвоєння ІПН, наприклад, при оформленні нерухомості на дитину або реєстрації ВП. За своїм бажанням отримати код можна при особистому візиті до податкової інспекції або онлайн на порталі https://www.nalog.ru. Для це слід перейти за посиланням і уважно читати інструкції: https://www.nalog.ru/rn77/fl/interest/inn/calculation/

Тут же можна знайти і адреса податкової в будь-якому регіоні Російської Федерації за посиланням: https://service.nalog.ru/addrno.do

Для присвоєння особистого коду платника податків при собі потрібно мати деякі документи, зокрема, паспорт громадянина Росії, заява.

Зразок заяви для отримання особистого коду наступний:

Документ готується протягом 5 робочих днів після подачі заяви. Якщо ж бізнесмен при відкритті індивідуального підприємництва не має особистого коду, податкова привласнює його автоматично. Додатково подавати пакет документів для отримання ідентифікатора платника податків не потрібно.

Розібравшись в тому, що таке ІПН і як його отримують, слід перейти до основної теми статті - перевірка підприємця за номером платника податків.

Варіант 1. Перевірка ІП за ІПН безпосередньо в податкову службу

Перевірка ІП за ІПН може здійснюватися при візиті в службу. Сам по собі ідентифікаційний номер несе мало інформації. Він, скоріше, виступає в ролі ідентифікатора для бази даних.

Головним джерелом даних з приводу діяльності індивідуального підприємця ЕГРІП. Тільки тут зібрана вся інформація, що стосується діяльності підприємця.

ЕГРІП контролює всі ділянки податкові служби по Російської Федерації. Тому отримати виписку можна при відвідуванні ФНС по вашому місцем проживання, без прив'язки до регіону реєстрації ІП контрагента.

Так, по присвоєної в податковій комбінації можна дізнатися такі дані підприємця:

  1. Дані з паспорта.
  2. ПІБ.
  3. Місце, дата народження.
  4. Цивільний статус.
  5. Де проводилася реєстрація.
  6. День початку діяльності.
  7. Період і причина припинення роботи.
  8. Наявність ліцензій.

Зразок виписки:

Документ є офіційним, його можна надавати навіть в суді в разі потреби.

Така перевірка ІП доступна не просто так. При запиті виписки людина зобов'язана надати свій паспорт громадянина Росії, сплатити держмито.

Сума внеску в ФНС за перевірку ІП за даним критерієм становить 200 рублів. При цьому для отримання інформації доведеться почекати 5 робоче днів. Якщо ж дані по бізнесменові необхідні терміново, доведеться сплатити держмито в розмірі 400 рублів. В цьому випадку виписка буде готова протягом 1 робочого дня.

Варіант 2. Як перевірити контрагента по ІПН, не виходячи з дому?


Перевірка ІП за ІПН

може здійснюватися навіть якщо ви не хочете виходити з дому. Існує кілька онлайн порталів, які надають таку послугу. Найкраще звертатися на офіційний сайт податкової служби: https://www.nalog.ru/

Знаючи мінімальні дані про ІП, можна отримати розгорнуту інформацію про будь-якому підприємстві. Так, досить перейти по згаданій посиланням, вибрати параметр «Індивідуальний підприємець - Перевірка контрагентів».

Так, досить перейти по згаданій посиланням, вибрати параметр «Індивідуальний підприємець - Перевірка контрагентів»

Відкриється вікно, в якому потрібно вибрати критерій «ІПН» і ввести номер для перевірки.

При перевірці буде сформований документ, який можна завантажити на свій комп'ютер.

При перевірці буде сформований документ, який можна завантажити на свій комп'ютер

Виписка міститиме загальну інформацію про індивідуальний підприємця:

  • ПІБ, дата народження;
  • тип діяльності;
  • період постановки ІП на облік в податкову службу;
  • код діяльності;
  • день оформлення ВП.

Крім офіційного сайту ФНС перевірити ІП по наданим коду можна і через офіційний портал єдиного державного реєстру індивідуального підприємця: https://vypiska-nalog.com. Перейдіть по посиланню, і перед вами відразу висвітиться вікно, в яке необхідно ввести ідентифікаційний код.

Даний Інтернет-ресурс є офіційним, достовірним сайтом для перевірки індивідуальних підприємництва. Тут доступні всі загальні відомості з приводу діяльності ВП.

3 варіанти, як зареєструвати ІП онлайн

Варіант 3. Які ще є ресурси для перевірки індивідуального номера платника податків?


Крім згаданих вище, є кілька інтернет-ресурсів, які теж допоможуть перевірити підприємця за кодом платника податків і дадуть по ньому додаткову інформацію. Також в збірці ви знайдете сайт для більш повної і швидкої перевірки, але коштувати вона буде набагато дорожче, ніж на державних ресурсах. Адреса сайту Надана інформація Алгоритм перевірки http://www.arbitr.ru
Федеральний арбітражний суд Список поточних, минулих судових позовів, розглядів ВП. • Перейти в картотеку арбітражних справ.
• З лівого боку вгорі ввести ідентифікаційний код, ПІБ або назва організації.
• Натиснути кнопку «Знайти». http://fssprus.ru/iss/ip/
Служба судових приставів Список завершених судових процесів по ІП з винесеним судовим вироком. • Пройти за посиланням в пошук фізичної особи.
• Вказувати державний регіон.
• Ввести код або ПІБ ВП.
• Натиснути кнопку «Знайти». https://kontur.ru/focus Швидка перевірка контрагентів (оплата - від 1300 рублів). • Перейти за посиланням.
• Вибрати розділ «Отримати всі дані про контрагента».
• Ввести ідентифікаційний код ВП.
• Натиснути кнопку «Знайти».

Альтернативний спосіб перевірки ВП по ІПН


Ідентифікаційний номер - це не випадковий набір чисел і цифр. Тому отримати деяку інформацію по приватній особі можна за допомогою банальної розшифровки.

Так, IP має код з 12 цифр. Весь номер можна умовно розділити на 4 групи. Найбільша група - третя. Вона містить 6 цифр. Решта групи складаються з 2-х цифр.

Розшифровка наступна:

Так, кожна група зберігає в собі такі дані:

Група 1. Перша група показує номер суб'єкта Російської Федерації. Група 2. Друга група містить у собі інформацію за місцем розташування податкової служби, де був отриманий номер підприємця. Група 3. Третя група складається з абсолютно індивідуальних, унікальних чисел. Так, в одному відділенні ФРС не допускаються збіги по цифрам з даної групи.
Число «показує» дані про фізичну особу, які можна розшифрувати тільки отримавши виписку в податкову службу, адже воно не несе інформації, а є ідентифікатором в базі. Група 4. Четверта група вважається підтвердженням того, що запис у реєстрову книгу при призначенні числа платника податків була достовірна. За останніми двома цифрами виробляють контроль ВП.

ІПН індивідуального підприємця. Де перевірити?

Що таке ІПН? Корисна інформація для ВП.

Розшифровка ІПН.

Перевірити ІП за кодом платника податків можна самостійно.

Необхідно виконати наступні кроки:

  • Кожна з перших 10 цифр номера послідовно множиться на 7, 2, 4, 10, 3, 5, 9, 4, 6, 8.
  • Отримане число ділиться на 11.
  • З отриманого числа витягується ціла частина.
  • Результат множиться на 11.
  • Порівнюються показники, отримані на 1 і 4 етапі. Різниця цих одиниць і буде першим контрольним числом. Воно повинно збігатися з одинадцятої цифрою в індивідуальному номері.

Якщо різниця чисел становить 10, вважається, що лише великі червоні літери - 0. Що стосується розбіжності контрольної цифри з цифрою в ІПН має місце неправильний ідентифікаційний номер.

Перевірка ІП за ІПН для більшості організацій є необхідністю перед укладенням великої угоди з підприємцем. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, краще попередньо оцінити достовірність даних по ІПН і благонадійність майбутнього партнера через офіційні державні служби.

Благо, в сучасному світі здійснити це можна за допомогою простих технологій - планшета, смартфона, комп'ютера. І зовсім не обов'язково простоювати у великих чергах, витрачати свій час.

ІПН - що це?
2. Як перевірити контрагента по ІПН, не виходячи з дому?
3. Які ще є ресурси для перевірки індивідуального номера платника податків?
Чи всі в порядку з Законом у даного підприємця?
Чи можна з ним укладати угоду?
ІПН - що це?
2. Як перевірити контрагента по ІПН, не виходячи з дому?
3. Які ще є ресурси для перевірки індивідуального номера платника податків?
Де перевірити?
Що таке ІПН?