Реклама
Реклама
Реклама

FAQ: Обережно! Помилкові QIWI-термінали

  1. Кому вигідні неправдиві QIWI-термінали?
  2. Як відрізнити помилковий QIWI-термінал від справжнього?
  3. Ви завжди платите комісію при поповненні через термінал? Вас давно обманюють!

QIWI-термінали з кожним днем ​​користуються все більшою популярністю
QIWI-термінали з кожним днем ​​користуються все більшою популярністю. Пояснити збільшення попиту досить просто: за допомогою «розумного» девайса ви зможете вирішити ряд проблем, наприклад:

  1. Поповнити мобільний.
  2. Погасити заборгованість по кредиту.
  3. Внести гроші на електронний гаманець QIWI.

Кількість QIWI-терміналів в Москві і області навряд чи може порахувати навіть офіційний представник компанії. Вони стоять практично на кожному розі, в кожному магазині. Але далеко не всі користувачі залишаються задоволені якістю послуг, що надаються - досить часто гроші не доходять за призначенням. І причина цього криється не в шахрайських схемах самої системи, а в тому, що помилкові QIWI-термінали можна зустріти не рідше, ніж справжні.

Кому вигідні неправдиві QIWI-термінали?

Система «Ківі» дозволяє своїм користувачам виконувати різні дії, наприклад, поповнювати рахунки без зайвих комісій та в лічені хвилини. Це підігріває інтерес до сервісу не тільки з боку користувачів, але і з боку шахраїв.

Власники терміналів інших платіжних систем, та й просто нечесні на руку люди знайшли спосіб нажитися на користувачах системи. У QIWI-терміналах є оригінальне зображення. Саме його копіюють дрібні мережі, вони в повній мірі дублюють інтерфейс. Користувач навряд чи помітить різницю до того, як внесе гроші на рахунок.

Схема проста:

  1. Ви кладете гроші на рахунок.
  2. Вже після цього з'являється вікно з попередженням про те, що буде утримана комісія.
  3. Користувач не має ніяких варіантів, окрім як натиснути «Сплатити».

Такий розвиток подій викликає безліч негативу з боку звичайних користувачів на адресу системи «Ківі», яка не має до цього ніякого відношення. Можливо, якби мова йшла про порівняно невелику переплату, наприклад, про 1%, багато хто змирився б з таким станом речей. Але помилкові QIWI-термінали беруть мінімум 6% від внесеної суми, а в деяких випадках комісія доходить до 10-12%. Зрозуміло, це дуже великі гроші.

Як відрізнити помилковий QIWI-термінал від справжнього?

Щоб гроші в повному обсязі дійшли за вказаною вами адресою, слід уважно поставитися до вибору терміналу. Головні рекомендації:

  1. Найнадійніший спосіб - це скористатися офіційним сайтом системи «QIWI». У розділі «Пункти поповнення на карті» ви можете ввести свою адресу і підібрати найбільш підходящий для вас термінал. За вказаними адресами гарантовано стоять оригінальні QIWI-термінали.
  2. Якщо офіційного сайту під рукою немає - рекомендуємо вивчати сам термінал. При детальному огляді ви відразу знайдете відмінності.
  3. Не слід використовувати термінали, розташовані в підвальних і напівпідвальних приміщеннях. Вибирайте пристрої, які знаходяться в людних місцях, наприклад, в торгових центрах. тут представники системи «Ківі» відразу дізналися б про шахраїв і зробили б відповідні заходи.

Які ж відмінності між справжнім і підробленим терміналом? це:

  • Відсутність офіційного логотипу «QIWI Ківі». Напис розташована під оригінальною буквою «Q» саме на двох мовах. Логотип є на всіх сторінках, не тільки на головній.
  • У більшості випадків пункт «Особистий кабінет», який є в класичних терміналах, замінений на «QIWI-гаманець» вложних QIWI-терміналах. Але насправді управляти своїм гаманцем через цей пункт користувач не зможе. Система «порадить» йому перейти на офіційний сайт qiwi.ru.
  • Якщо вам дороги ваші гроші - вивчіть розділ «Інформація». Тут можна знайти ПІБ власника пристрою, а також - оператора (в оригіналі має бути зазначено ЗАТ «Об'єднана система моментальних платежів»).

Кожен користувач девайса повинен бути уважний. Підробку відрізнити не так вже й складно, головне - знати, як виглядає оригінал.

Ви завжди платите комісію при поповненні через термінал? Вас давно обманюють!

Якщо ви звикли платити комісію при поповненні телефону або при погашенні кредиту - значить, вас давно обманюють. Система «QIWI" не бере комісію за поповнення на суму менше 500 рублів (в розмірі 3%). Решта платежі проходять без комісії. Раніше і цей захід було скасовано, і користувачі не платили в принципі нічого.

Шахраї використовують в своїй роботі термінали, які вже вийшли з системи «Ківі». Їм вдається скопіювати інтерфейс, і багато користувачів роками платять комісію, не розбираючись в деталях. Зверніть увагу на цей факт - немає сенсу «годувати» власника лже-терміналу, краще залишити ці гроші для своєї родини!

Якщо у вас виникли будь-які сумніви при роботі з терміналом - просто поповните гаманець на невелику суму, наприклад - на 100 рублів. Ризики будуть мінімальними, зате ви напевно переконайтеся в тому, що перед вами справжній термінал платіжної системи «QIWI», а не його копія, якої вам доведеться віддати 10% від суми платежу.
Якщо є ризик, то варто уникнути його. Тому ми пропонуємо всім нашим клієнтам відмовити від ризикованих операцій і якщо існує можливість, то з використанням нашого обмінника Qiwi переводячи інші електронні гроші поповнювати Ківі-гаманець. Так, це з комісією, зате безпечно і перевірено тисячами користувачів.

Кому вигідні неправдиві QIWI-термінали?
Як відрізнити помилковий QIWI-термінал від справжнього?
Ви завжди платите комісію при поповненні через термінал?
Кому вигідні неправдиві QIWI-термінали?
Як відрізнити помилковий QIWI-термінал від справжнього?
Які ж відмінності між справжнім і підробленим терміналом?
Ви завжди платите комісію при поповненні через термінал?