Реклама
Реклама
Реклама

Держмито за реєстрацію автомобіля в ГИБДД в 2019 році

  1. Скільки коштує поставити нову машину на облік в 2019 році
  2. Онлайн оплата держмита за реєстрацію автомобіля в ГИБДД
  3. Розмір держмита за реєстрацію автомобіля в ГИБДД. Оплата через держпослуги
  4. Держмито за зняття автомобіля з обліку в ГИБДД

Час читання: 8 хвилин

зміст:

Розгорнути

За реєстраційний облік в ГИБДД, пов'язаний з автомобілем, передбачається стягнення держмита. Нова машина обов'язково реєструється при покупці. Значні зміни в ПДР були прийняті 01.01.2017, коли в силу вступила оновлена ​​стаття 333.35 Податкового кодексу РФ. У деяких випадках розміри держмита стали розраховуватися за коефіцієнтом 0,7.

Скільки коштує поставити нову машину на облік в 2019 році

Розмір держмита на постановку автомобіля на облік відповідно до статті 333.35 становить 850 або 2850 рублів. При цьому 2000 рублів тут стягується за нові номери (якщо вони необхідні), 350 рублів - за зміну даних в чинному паспорті ТЗ і 500 рублів - за отримання свідоцтва реєстрації. Дані податкові ставки, за якими формується ціна мита на реєстрацію ТЗ в ГИБДД, діють з 01.01.2016. Держмито за видачу свідоцтва про реєстрацію ТЗ у вигляді дубліката (або при його заміні) становить 850 рублів. Таким чином, ціна держмита за те, щоб поставити машину на облік в 2019 році становить 850 або 2850 рублів. У разі оплати онлайн через держпослуги діє знижка в 30% В такому випадку підсумкова сума дорівнює 595 і 1995 рублів відповідно.

Ціна реєстрації нового авто в ГИБДД може включати різні супутні послуги. Наприклад, отримання нових ПТС вимагає оплати суми в 800 рублів, реєстрація причепа - 1850, перереєстрація старого причепа або зміни в даних чинного паспорта на машину - 850 рублів. Вартість реєстрації нового автомобіля в ГИБДД в 2019 році з отримання водійських прав додатково включає 2000 рублів за водійське посвідчення.

Онлайн оплата держмита за реєстрацію автомобіля в ГИБДД

Відповідаючи на питання про те, як онлайн сплатити держмито за реєстрацію автомобіля, потрібно сказати, що одним з кращих і надійних сайтів для оплати є держпослуги. На ньому, крім усього іншого, можна сплатити мито за реєстрацію автомобіля та отримати знижку в 30 відсотків . Платіж також можна здійснити на банківських сайтах і за допомогою сервісів оплати онлайн. Однак при використанні для цих цілей мережі інтернет можливі деякі нюанси:

  • Щоб заплатити держмито за реєстрацію автомобіля на онлайн-сервісах може стягуватися комісія до 10% від суми включно;

  • Квитанція для заповнення, роздрукована з електронного варіанту, може не пройти перевірку в ГИБДД через відсутність печатки (знадобитися звернутися в банк за паперової квитанцією з проставленою печаткою; також можлива оплата держмита за реєстрацію автомобіля в ГИБДД через Ощадбанк або інші банки);

  • При будь-яких електронних варіантах, де можна сплатити держмито за реєстрацію автомобіля, платіж може своєчасно не надійти на вказаний рахунок одержувача (в гіршому випадку на пошук або повернення затратити доведеться чимало часу).

Тим, хто хоче сплатити мито за реєстрацію автомобіля онлайн з максимальними гарантіями, краще звертатися на сайт держпослуг. Оплата тут приймається банківською картою, з електронних гаманців і з балансу на рахунку мобільного телефону. Таким чином, оплата мита за постановку на облік автомобіля фізичною особою в 2019 році може бути внесена онлайн досить швидко і з додатковою знижкою.

Розмір держмита за реєстрацію автомобіля в ГИБДД. Оплата через держпослуги

Фізичні особи, які подають заяву для отримання послуг через реєстраційно-екзаменаційну діяльність ГИБДД на сайті держпослуги, отримують знижку в 30% за оплату держмита, включаючи вартість постановки авто на облік за новими правилами. Так, державне мито при отриманні посвідчення водія дорівнює 2000 рублів. Якщо ж за даною послугою звернутися через офіційний портал, то надана пільга становитиме 600 рублів. Для оформлення відповідних послуг через інтернет Державтоінспекція рекомендує авторизуватися на сайті gosuslugi.ru.

Найбільш простим і надійним способом держмито на переоформлення авто оплачується на сайті держпослуги.

1Відкрийте головну сторінку і натисніть "Реєстрація транспортного засобу";

2Затем виберіть категорію "Постановка на облік і видача документів" і далі "Реєстрація автотранспортного засобу в Державтоінспекції";

3Виберіть тип "Електронна послуга" і відправте заповнену електронну заяву про те, що оплачується державне мито за реєстрацію автомобіля в ГИБДД в 2019 році;

4После повідомлення по його розгляду з зазначенням суми ви зможете оплатити держмито (знижка дається тільки при електронному нарахуванні);

5Оплата відбувається за допомогою банківських карт Visa, Мир, MasterCard, через електронний гаманець QIWI, Webmoney, Яндекс.Деньги і за допомогою мобільного телефону (всі федеральні оператори).

Крім перерахованих вище способів можна також переслати на електронну скриньку квитанцію після оплати в банку.

Держмито за зняття автомобіля з обліку в ГИБДД

За зняття машин з обліку з боку ГИБДД стягується обов'язкова виплата в бюджет РФ (дані правила закріплені в Податковому кодексі Росії в статті 333.33). Держмито за зняття авто з обліку по всій території РФ нараховується за єдиним механізмом. Різними можуть бути реквізити, що визначаються за конкретними регіонами проживання власника машини. З цієї причини квитанції по сплаті слід заповнювати особливо уважно. З урахуванням причин анулювання реєстрації ТЗ, різним є і розмір мита. Є такі підстави для виконання даної процедури.

  • Утилізація . Мито або не потрібно, або складає 1050 руб.

  • Продаж, дарування та інші причини припинення прав власності на машини. Держмито за перереєстрацію ТЗ в даному випадку зажадає 500 р. за свідоцтво факту реєстрації і 350 рублів в рахунок виправлень в паспорті на авто.

Мито за зняття автомобіля з обліку розраховується по великому числу факторів, тому в кожному випадку вона індивідуальна. В середньому по Росії розмірність дорівнює 1050-850 рублів (максимальне значення - приблизно 2500 рублів). Внісши суму держмита, в ГИБДД знадобиться передати засвідчує квитанцію. Реквізити на оплату можна дізнатися, відвідавши місцеві відділення або прямо на сайті ГИБДД . Тут також важливо розуміти, що оформлення зняття автомобілів з обліку з виплатою до 2000 рублів обійдеться значно дешевше, ніж державні збори і податки за невикористаний автотранспорт.

Важливо!

Нове законодавство дозволяє сьогодні переоформити машину, не змінюючи номерних знаків (наказ 605 НК РФ від 07.08.2013). Держмито за оформлення автомобіля в ДАІ в 2019 році тут дозволить заощадити деяку грошову суму.

Про номерах для машини продавець і покупець домовляються заздалегідь: залишаються старі номери або замінюються новими. Далі необхідно відвідати МРЕВ з усіма паперами на машину. Самі номери пред'являються службовцю МРЕВ. Ціна держмита за реєстрацію автомобіля без зміни номерів складає 850 руб. Держмито на нове СТС тут дорівнює 500 руб., Зміни інформації в ПТС зажадають 350 руб. Після оплати видається квитанція на держмито за реєстрацію автомобіля без зміни номерів. Якщо покупець захоче змінити номери, буде потрібно ще 2000 руб. Не забувайте про знижку в 30% при оформленні документів через держпослуги.

Уряд значно спростив правила для переоформлення транспортного засобу. У зв'язку з цим держмито при перереєстрації автомобіля зі збереженням номерів також оплачується досить просто. Стандартне переоформлення автомобіля зі збереженням номерів не зажадає довгих простоїв в чергах. При цьому сама процедура цілком доступна і не вимагає багато часу.

Відповідаючи на питання про те, скільки коштує зареєструвати автомобіль, варто сказати, що на відміну від попередніх років, ціна реєстрації ТЗ дещо зросла, але залишилася доступною для більшості автовласників. За правилами чинного законодавства (Податковий кодекс, стаття 333.35) старі номери можна зберегти після продажу або перереєстрації уживаного автомобіля. Завдяки цьому, нові господарі старих авто зможуть заощадити гроші в процесі оформлення. У 2019 ціна постановки на облік формується таким чином:

  • Машина реєструється з тим же номером - 850 рублів;

  • Коригуються дані ПТС - 350 руб .;

  • Купуються нові номери - 2000 руб .;

  • ГИБДД видає нове свідоцтво про реєстрацію (СТС) - 500 руб .;

  • Виходять довідки в держ. службах - 350 руб .;

  • Оформляються документи на видачу спеціальних номерів і транзит - 1600 руб .;

  • Як доповнення сплачується держмито або збір за реєстрацію самохідних машин - 2350 руб.

Юридична консультація

Отримайте кваліфіковану допомогу прямо зараз! Наші адвокати проконсультують вас з будь-яких питань позачергово!

Щоб розрахувати, скільки коштує поставити автомобіль на облік, слід враховувати тільки ті дії, які необхідні в конкретному випадку. Постановка на облік автомобіля б / у за наявності відповідних документів коштує 850 рублів, якщо ще необхідна зміна номерів - 2850 рублів, і не забиватйе про знижку 30% при оплаті через портал держпослуг. Для оплати держмита ви можете звернутися до відповідних відділів ГИБДД або відвідати офіційні веб-ресурси.

Юридична консультація

Отримайте кваліфіковану допомогу прямо зараз! Наші адвокати проконсультують вас з будь-яких питань позачергово!

Дата поновлення 1 червня 2017 р

9.2 з 10

проголосувало 19

Здобула освіту в Московському державному університеті. Пройшла курс підвищення кваліфікації при МГУ. Часто запрошується в якості незалежного експерта при розгляді суперечок між двома учасниками дорожньо-транспортних пригод. Великий досвід у вирішенні спорів у сфері дорожнього руху.