Реклама
Реклама
Реклама

Де в Москві подивитися салют 9 травня

О десятій годині вечора 9 травня

За традицією, салют стане заключним акордом святкування, як відбувається з року в рік. Час вогняного шоу не змінюється вже багато десятиліть - це десятій годині вечора. Тривалість салюту - десять хвилин. Його буде добре видно у всіх округах Москви.

Святкові салюти і феєрверки на честь Дня Перемоги запустять з 33 міських майданчиків. В цілому пускові установки дадуть більше десяти тисяч залпів різного калібру, малюнка і забарвлень. Вечірнє небо осяє спалаху золотих, помаранчевих, зелених, червоних і фіолетових іскор.

Зараз військові заряджають салютні установки. Як повідомили в прес-службі Західного військового округу (ЗВО), в святковий день буде застосовано понад 75 видів феєрверкових виробів, які забезпечать більш 550 кольорів і відтінків, висота розкриття феєрверкових куполів досягне 350 м. Для запуску застосують установки чотирьох калібрів - 105 мм, 125 мм, 195 мм і 310 мм.

- Салютні установки будуть працювати на 15 майданчиках столиці, на шістнадцятій будуть розміщені гармати ЗІС-3 часів Великої Вітчизняної війни. Вони забезпечать шумовий супровід, давши 30 залпів. Їх роботу москвичі і гості столиці зможуть спостерігати на Поклонній горі, - пояснили в прес-службі.

О десятій годині вечора 9 травня   За традицією, салют стане заключним акордом святкування, як відбувається з року в рік

В цілому пускові установки дадуть більше десятка тисяч залпів різного калібру, малюнка і забарвлень

Де подивитися салют

Висотні салюти організовують на 16 майданчиках. Під час святкового салюту 9 травня багато людей бажають своїми очима побачити цю красу. Серед місць: район Москва-Сіті; міст «Багратіон»; Кримський міст; Воробйови гори; Поклонна гора. Найбільша кількість знарядь розмістять на Поклонній горі і Воробйових горах. Мабуть, саме барвисте шоу можна подивитися в парку Перемоги на Поклонній горі. Там запустять піротехніку відразу з двох точок.

Поклінна гора, Парк Перемоги: алея Партизан, 400 м. Від музею

Лужнецкая набережна: 1 км. від Великої арени «Лужників»

Кремлівська набережна: артилерійська батарея

Ново-Передєлкіно: вул. Федосьіно, д.18, берег ставка

Обручевскій район: спортивний майданчик, поруч з Російським університетом Дружби народів

Мітіно: ул.Рословка, буд.5, ландшафтний парк, поруч з «Аквамарин»

Покровське-Стрешнєва: аеродром Тушино, 500 м. На південно-зад від Волоколамського шосе

Лівобережний район: парк Дружби, вул. Фестивальна, д.26, поруч зі скульптурною композицією «Дружба континентів»

Зеленоград: парк Перемоги, нижня площадка фонтану, берег ставка

Поруч з Всеросійським виставковим центром: площа між вул. Сільськогосподарської і північними воротами

Ліанозово: парк Чермянка, вул. Новгородська, д.38, берег ставка

Ізмайловський парк: містечко ім. Баумана, берег ставка, поруч з буд.3

Південно-Східний район, парк Кузьминки: вул. Заріччя, на майданчику РОСТО

Братеевской парк: в районі набережної Москва-ріки, вул. Борисовські ставки, д.25

Південне Бутово: вул. Адмірала Лазарєва, 500 м. Від д.63

Троїцьк: Поруч з Троїцьким Фізичним інститутом, вул. Фізична, 300 м. Від буд.11

11

Висотні салюти організовують на 16 майданчиках

Де подивитися феєрверк

Як уже зазначалося, поряд зі святковим салютом в Москві на честь Дня Перемоги пройдуть численні феєрверки - їх запустять у 17 столичних парках. На відміну від салютів, іскристі феєрверки розкриваються на меншій висоті, тим не менш, це не впливає на їх видовищність. За короткий час знаряддя випустять понад 80 тисяч залпів, а небо прикрасять золоті півонії, різнокольорові хризантеми, а також червоні, сині, зелені та жовті кулі.

При цьому сценарії запуску феєрверків у кожного з парків будуть різними. Наприклад, одне з найяскравіших вистав чекає городян в Бабушкінському парку: там пускові установки дадуть до дев'яти тисяч залпів. У небі розквітнуть золоті півонії з жовтими та червоними листками і різнокольорові пальми. А в «Сокольниках» на висоті 100 метрів розпустяться зелені і жовті хризантеми.

Поряд зі святковим салютом в Москві на честь Дня Перемоги пройдуть численні феєрверки - їх запустять у 17 столичних парках

Центральна частина міста: парки: ім. Горького, «Таганський», «Червона Пресня», сади: ім. Баумана, «Ермітаж», парковка поруч з Великим Москворецкая мостом

Північно-східна частина міста: парки: «Гончаровський», «Бабушкінський», «Лианозовский», ВДНГ

Східний район: парки «Перовський», «Ізмайловський», «Сокольники», Бузковий сад

Південно-Східний округ: парки: «850-річчя Москви», «Кузьминки»

Південь столиці: парк «Садівники»

ЮЗАО: Воронцовський парк

ЮЗАО: Воронцовський парк

Сценарії запуску феєрверків у всіх парків будуть різними

Трішки історії

Перші салюти були дані в 1943 році на честь звільнення Орла і Бєлгорода у Великій Вітчизняній війні. Це були прості артилерійські залпи - тоді яскравих феєрверків ніхто не влаштовував, тому що час був воєнний і суворе. Дуже часто в честь визволення якогось населеного пункту для салютів використовувалися звичайні кулемети. Найчастіше салюти проводилися сигнальними освітлювальними ракетами. Повноцінний салют відбувся лише 9 травня 1945 року. У ньому взяло участь близько тисячі зенітних установок. Тоді було проведено тридцять залпів салюту. Крім гуркоту гармат, був і візуальний ряд: кожен гарматний залп супроводжували сотні прожекторів. За відгуками очевидців, це була грандіозна подія.

ПО ТЕМІ

Більше 10 тисяч феєрверкових пострілів прикрасять нічне небо Москві 9 травня