Реклама
Реклама
Реклама

Де і як подивитися чи готовий закордонний паспорт: онлайн через держпослуги, ГУВС МВС РФ, на офіційному сайті УФМС

  1. Перевірка готовності закордонного паспорта (без чипа)
  2. Перевірка по СМС
  3. Перевірка на сайті УФМС
  4. Перевірити на сайті ГУВМ МВС
  5. Перевірка через держпослуги
  6. Перевірка готовності закордонного паспорта (c чипом)
  7. Закордонний паспорт для дитини до 14 років

Закордонний паспорт в наш час є не примхою багатих людей, а необхідним аксесуаром майже для кожного жителя країни. Будь то поїздка у справах, відпочинок з сім'ї або інша причина, для того щоб виїхати за межі країни вам обов'язково знадобиться закордонний паспорт. Але, як його правильно оформляти, скільки чекати до його готовності і як подивитися чи готовий він? Давайте разом розберемося з цими питаннями.

Давайте разом розберемося з цими питаннями

Перевірка готовності закордонного паспорта (без чипа)

Одним з найпростіших і дієвих варіантів для перевірки інформації вважається прозвон за номером телефону. Так, для цього, коли ви подаєте заяву на закордонний паспорт, вам буде необхідно дізнатися у співробітників номер телефону, для того щоб дізнаватися про його готовності.

Так, співробітник ФМС може надати вам свій номер, для того щоб зв'язуватися і дізнаватися у нього або ж назвати особу, яка є відповідальною за даний момент.

Перевірка по СМС

Ще одним популярним способом для інформування є розсилка по СМС. Життя кожної людини невідривно пов'язана з мобільним телефоном, ми кожен день отримує СМС повідомлення, отримуючи при цьому як потрібну, так і абсолютно ліву інформацію.

Саме з цієї причини, ФМС Росії і придумало таку функцію, як розсилка результатів про готовність по СМС. Так, при подачі документів, ви повинні попросити працівника ФМС підключити вам дану службу. Її робота полягає в тому, що коли ваші документи будуть готові, вам повідомлять про це по СМС і ви можете сміливо йти і забирати свій закордонний паспорт.

Важливим моментом залишається те, що хоч функція і є остаточно зручною і поширеною, далеко не кожне відділення пропонує подібні послуги. Так, наприклад, більшість віддають перевагу роботі з особовим дзвоном. Саме тому при подачі заяви вам обов'язково варто уточнити даний момент.

Крім того, важливо знати, що її підключення теж має свої особливості в залежності від підрозділу. Так, одні підключають цю функцію автоматично, інші ж - просять звернутися в окремий підрозділ і підключити її там.

Перевірка на сайті УФМС

Найпростіше буде дізнатися цю інформацію, якщо ви замовляли паспорт через інтернет. Так, зайшовши на той же сайт, де ви заповнювали форму, вводячи необхідну інформацію, ви зможете перевірити стадію виготовлення вашого документа.

Крім вашої самостійної перевірки, сайт пропонує розсилку по СМС повідомленнями або ж на електронну пошту. З її допомогою ви точно зможете не боятися про те, що ви пропустите дату виготовлення, і завжди будете в курсі подій, так як вони повідомляють не тільки про готовність, але про перехід між кожною стадією.

Подивитися дану інформацію на сайті можна і якщо ви подавали документи особисто, але для цього вам буде потрібно попросити про цю в самому підрозділ Федеральної Міграційної служби.

Після того як ви зареєструвалися на даному сайті і отримали особистий код, вам буде надана інформація з приводу того, на якому етапі перебуває робота з вашим документом. Важливо знати, що стовідсотковим перевагою системи є те, що її бази даних оновлюються щодня, а тому потрібну інформацію ви отримаєте оперативно і без проблем.

Крім того, варто знати, що кожен підрозділ міграційної служби має свій сайт перевірки і збору даних, а тому інформація, яку буде необхідно надати може відрізнятися один від одного. Але як би там не було, в основному на всіх сайтах вимагають ваші ініціали, дата, а також номер заяви, яке ви подали на отримання закордонного паспорта.

Згідно з чинним законодавством, час оформлення закордонного паспорта становить 30 днів з моменту початку процедури. Це термін може бути перевищений в ряді випадків, зокрема якщо людина подала документи у ФМС, яке розташоване не за місцем прописки, а за місцем фактичного перебування. В останньому випадку термін від одного місяця може зрости до трьох-чотирьох місяців.

Важливо також перед початком процесу оформлення дізнатися чи немає на вас заборони на виїзд з країни, адже при його наявності всі турботи з оформлення закордонного паспорта будуть марними.

Якщо ж нічого, крім відсутності закордонного паспорта, не перешкоджає виїзду, можна братися за його оформлення. А оскільки громадяни нашої країни звикли все тримати під контролем, важливою є можливість проконтролювати чи готовий закордонний паспорт.

В даний час існує декілька методів для того, щоб перевірити наскільки готовий закордонний паспорт: через держпослуги і через портал Державного управління з питань міграції МВС Росії.

Перевірити на сайті ГУВМ МВС

Першим і найбільш дієвим методом перевірки є відстеження даних на офіційному сайті головного управління з питань міграції Росії.

Для цього потрібно:

  • Підготувати свій паспорт. Для входу в кабінет буде потрібно введення номера та серії;
  • Зайти на офіційний портал ГУВМ МВС;
  • Вибрати до яким зразком належить паспорт: до нового або старого;
  • Ввести необхідні дані;
  • Підтвердити введення даних кодом з картинки (якщо вона не відображається, текст введення можна прослухати);
  • Відправити запит і почекати. Скоро ви отримаєте повідомлення про те чи готовий документ.

Якщо паспорт старий (без вбудованого чіпа), перевірку можна провести через введення номера свідоцтва про народження або іншого документа.

Перевірка через держпослуги

Цей портал зручний тим, що використовувати його можна вже з моменту дистанційної подачі заяви на створення закордонного паспорта. Сервіс дозволяє перевіряти онлайн чи готовий документ.

Почати роботу стоїть з:

  • Перш за все вам необхідно зайти на сайт держпослуг і створити особистий кабінет, послідовно вносячи потрібні відомості відповідні поля;
  • Після того, як пройдете реєстрацію - подайте заяву на оформлення закордонного паспорта;
  • Вкажіть зручний спосіб отримання сповіщень: через електронну пошту або СМС;
  • Отримайте підтвердження прийняття заявки. У ньому буде вказана дата, коли ви повинні будете з'явитися до місця подачі документації для створення закордонного паспорта;
  • Якщо ж ви вже подали заявку не через портал, ви все одно можете відстежити на якому етапі знаходиться процес створення закордонного паспорта і коли він буде готовий. Досить лише авторизуватися, увійшовши в особистий кабінет. Для цього потрібно ввести пароль, який був отриманий при реєстрації на сайті та номер СНІЛС;
  • Уважно стежте за повідомленнями. Коли документ буде готовий вам, за вказаною при реєстрації адресою (номером), прийде повідомлення з датою, коли ви можете забрати закордонний паспорт.

Після того як прийде повідомлення, вам досить просто забрати свій закордонний паспорт.

Перевірка готовності закордонного паспорта (c чипом)

Важливо знати, що в законодавстві Російської Федерації існує чіткий термін з приводу того, скільки повинен робитися новий біометричний паспорт. Отже, відповідно до закону, термін становить 30 днів, або ж один календарний місяць.

Але, важливо знати, що даний термін справедливий тільки для тих випадків, коли ситуація стосується паспорта, який робиться за місцем прописки. Якщо ж справа йде про документ за місцем проживання, тут буде справедливий термін в 4 місяці. Саме стільки необхідно Федеральної Міграційної служби для перевірки всіх даних і відповіді з вашого місця проживання.

Даний біометричний паспорт має термін придатності в 10 років, так як чіп, вбудований в нього, несе в собі всю інформацію про його власника, а вона повинна оновлюватися час від часу.

Експерти відрізняють дві основні особливості паспорта нового зразка. Вони ж є і основними перевагами даного документа:

  • Надійність - біометричний паспорт зроблений таким чином, що його підробка або зміна даних є практично нереальним заняттям.
  • Довговічність - даний паспорт не може похвалитися своїм досконалим терміном придатності, але якщо порівнювати його з звичайним паспортом, то погодьтеся, що термін в 10 років, набагато краще, ніж 5 років.

У наш час високих технологій, одним з найбільш зручних рішень в оформленні закордонного паспорта є його робота через інтернет. Так, саме на офіційному сайті ви зможете знайти форму, після заповнення якої, в ФМС відправиться ваша заява про бажання оформити вами біометричний паспорт.

[Box type = "download»] Важливо пам'ятати, що всі дані будуть перевірятися, а тому форму варто заповнити максимально точною і правдивою інформацією. [/ Box]

Але, знайте, що якщо паспорт необхідний вам в терміновому порядку, логічніше буде звернутися в спеціальну компанію, яка спеціалізується на оформленні швидких закордонних паспортів через інтернет або безпосередньо з ФМС.

Такі компанії пропонують не тільки оформлення документа в найкоротші терміни, але і обіцяють інформувати вас про його готовності. Так, це може відбуватися поштою, СМС або ж при особистій дзвінку. Як тільки ваш біометричний паспорт буде готовий, ви відразу ж довідаєтеся про це від офіційного представника.

Крім того, як і в разі вашого особистого оформлення, ви можете відстежити його готовність по сайту державних послуг, ввівши туди особисті дані. Але, для цього ви повинні мати повну інформацію по вашому документу, так як ввівши неточні або неправильні дані, ви можете бути перенаправлені на сторінку, яка видасть вам неточний або абсолютно неправильний результат.

Але, знайте, що не дивлячись на численні пропозиції допомоги оформлення закордонного паспорта, це може влетіти вам в копієчку. Але, якщо ви хочете швидко і без проблем повчити свій документ, такого роду послуги є кращим рішенням для вас.

Закордонний паспорт для дитини до 14 років

Іноді, для того щоб перетнути кордон, паспорт необхідний не тільки дорослому, але і дитині. Для того щоб отримати подібного роду документ вам знадобиться один з батьків. Відповідно до закону, якщо дитина не досягла 18 річного віку, його присутність в Федеральної Міграційної Служби не є обов'язковим.

Отже, для того щоб отримати паспорт на дитину, яка не досягла 14 років, вам знадобиться:

  1. Паспорт об'єкта, який звернувся в ФМС.
  2. Свідоцтво про народження - важливо знати, що документ повинен обов'язково мати інформацію з приводу того, до якого громадянства належить дитина, якщо ж такої інформації в свідоцтві немає, повинен бути присутнім спеціальний вкладиш.
  3. Дійсний закордонний паспорт дитини, якщо такий є.
  4. 4 фотографії формату 3х4, вони повинні бути новими, тобто термін їх дії не повинен перевищувати одного місяця до моменту подачі вами заяви. Фото повинні бути чіткими і підписаними із зворотного боку.
  5. Заява - уніфіковану фору для прикладу вам видадуть в самій міграційній службі, а тому написати вам його буде необхідно на місці. На початку заяви, всі дані повинні бути про батьку, так як дані про дитину повинні бути внесені в спеціальні поля, які знаходяться далі в анкеті. Важливо знати, що всі дані про місце роботи, навчальному закладі і інша інформація повинні бути написані російською мовою, як і всі заяву.
  6. 3 фотографії батька, який пише заяву на отримання паспорта для дитини.
  7. Закордонний паспорт особи, який пише заяву, а також ксерокопію всіх його сторінок.

Важливо знати, що закордонний паспорт на дитину ви можете оформити в трьох наступних органах:

  • Міністерство у закордонних справах Російської Федерації;
  • Федеральна міграційна служба;
  • Консульства та дипломати, які перебувають за межами країни.

Так, на території Росії діє перші дві організації, тому ви сміливо можете самі вибрати, куди ви хочете звернутися.

Але, як його правильно оформляти, скільки чекати до його готовності і як подивитися чи готовий він?