Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати виписку з ЕГРП: 3 варіанти

  1. Як отримати виписку з ЕГРП або що це таке?
  2. 5 типових ситуацій, коли вам доведеться задуматися, як отримати виписку з ЕГРП
  3. Де можна отримати виписку з ЕГРП: 3 місця, де вам не відмовлять
  4. Варіант №2. Дістати виписку в одному з МФЦ (багатофункціональному центрі) Росії.
  5. Варіант №3. Отримати виписку з ЕГРП за допомогою приватної фірми.
  6. Пакет необхідних документів, щоб отримати виписку з ЕГРП: щоб точно два рази не ходити!
  7. 2) Список для юридичних осіб.

Як отримати виписку з ЕГРП: що це таке + 5 типових ситуацій, коли необхідно отримати документ + 3 способи його оформити + «ціна питання».

Ви, звичайно, не власник «заводів, пароплавів», але деяка нерухомість в заначці є? Тоді при будь-яких операціях з нею нотаріус буде вимагати виписку з ЕГПР - Єдиного Державного Реєстру Прав.

Так ось: лякатися не потрібно, документ можна отримати без зайвого нервування. Варто тільки врахувати, що з початку 2017 року ЕГРП об'єднали з ГКД (Державним Кадастром нерухомості) до Єдиного держреєстру нерухомості або скорочено - ЕГРН.

Про те, як отримати виписку з ЕГРП (ЕГРН - по-новому) - розповімо в цій статті. Але спочатку давайте уточнимо, що вона собою являє.

Як отримати виписку з ЕГРП або що це таке?

Отже, виписка з ЕГРП - це офіційний документ, який підтверджує (або навпаки - не підтверджує) ваше право на будь-яку нерухомість. Крім того, в ній вказують діючі обтяження або обмеження відносного об'єкта, наприклад, те, що квартира знаходитися в заставі або кредит за неї ще не виплачений.

Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб

Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб

5 типових ситуацій, коли вам доведеться задуматися, як отримати виписку з ЕГРП

Як би ви не ненавиділи паперову тяганину, виписку з ЕГРП потрібно отримати, якщо:

  • ви зважилися обзавестися заповітної нерухомістю в кредит.

    Без виписки годі й розраховувати на іпотеку;

  • ви купуєте або продаєте будинок / квартиру, знімаєте її.

    Де отримати виписку з будинкової книги?

    Для чого? Для того, щоб переконатися, що квартира не в заставі, чи не продана двічі, чи не здана вже в оренду.

    Наприклад, одна з найбільш часто зустрічаються квартирних афер виглядає наступним чином. Минулий власник квартири після підписання договору купівлі-продажу зберігає старі документи, що підтверджують його право на нерухомість.

    Поки нові власники бігають по будівельних ринках і меблевих магазинах, він, скориставшись цими документами, швиденько здає квартиру якимось гастарбайтерам. При цьому бере плату відразу мало не за рік проживання.

    Все, тепер з грошима можна сховатися в туманною дали.

    А в цей час в квартирі відбувається зустріч крутіше, ніж свого часу на Ельбі - нинішніх власників квартири, які розмахують договором купівлі-продажу і нещасних орендарів, «потрапили» на гроші.

    Якби вони свого часу запросили у «господаря» квартири свіжу виписку з ЕГРП, де вказана актуальна інформація про власника нерухомості, то напевно зберегли б свої кошти.

  • ви успадкували нерухомість: і не важливо - «хрущовку» на околиці міста або розкішну садибу в Підмосков'ї;
  • так уже розпорядилася доля-лиходійка, що ви розлучаєтеся з чоловіком / дружиною і ділите спільне майно.

    Ви можете з піною у рота доводити, що квартира ваша і тільки ваша, але якщо у виписці вказані обоє з подружжя, то нажитим доведеться ділитися;

  • вам потрібно стати на облік, як громадянину, якому не обходимо покращити житлові умови.

Де можна отримати виписку з ЕГРП: 3 місця, де вам не відмовлять

Варіант №1. Отримати виписку в найближчому відділенні Росреестра.

Для того, щоб потрапити в це загадкове установа, досить лише пройти по посиланню https://rosreestr.ru/site/about/struct/territorialnye-organy/, ввести свій регіон і дізнатися адресу і режим роботи найближчого територіального відділення.

Також цю інформацію можна отримати за єдиним телефоном 8-800-100-34-34.

Досвідчені «ходаки» за виписками з ЕГРП стверджують, що найкраще поштовхатися в невеликій живої черги в Росреестра. Також можна подати заявку по звичайній пошті і таким же чином отримати готову виписку.

Крім того, на сайті Росреестра є можливість відправити онлайн-запит на виписку. Її вам можуть видати в територіальному відділенні, вислати звичайною поштою або відправити е-mail. Все залежить від того, що ви пропишіть в запиті:

Все залежить від того, що ви пропишіть в запиті:

Варіант №2. Дістати виписку в одному з МФЦ (багатофункціональному центрі) Росії.


МФЦ - це сполучна ланка між заявником і організацією, яка надає державні або муніципальні послуги. По суті, ваші документи потраплять всі в той же Росреестр, але через 1-2 дня.

Зате, як правило, найближчого відділення МФЦ перебувати набагато ближче, ніж Росреестра, найчастіше - в крокової доступності. Багато МФЦ працюють допізна, у вихідні та святкові дні, а це, погодьтеся, дуже зручно, якщо вам потрібна виписка з ЕГРП, а відпрошуватися з роботи якось не з руки.

«Забивши» в Google слово «МФЦ» і назву свого регіону, ви без проблем знайдете адресу найближчого до вас відділення. Тут вам також запропонують на вибір паперову або електронну форму виписки.

Варіант №3. Отримати виписку з ЕГРП за допомогою приватної фірми.

Якщо вам зовсім вже ніколи оформляти документ, за скромну винагороду цим можуть зайнятися приватні фірми, що спеціалізуються на наданні юридичних послуг: ви просто передаєте їм необхідні документи (перелік буде наведено нижче), оформляєте довіреність на фахівця компанії і вуаля - через короткий час документ у вас на руках. Наприклад, ви можете пройти по посиланню https://egrp365.ru або https://ktotam.pro.

Але це варіант для самих зайнятих і забезпечених або просто ледачих. Крім того, треба бути впевненим в сумлінності працівників фірми-посередника.

Врахуйте, що при зверненні безпосередньо в Росреестр виписку з ЕГРП можна отримати через три робочих дні, а в МФЦ - п'ять, з приватними посередниками - як домовитеся.

Пакет необхідних документів, щоб отримати виписку з ЕГРП: щоб точно два рази не ходити!

1) Список для фізичних осіб.

  1. Паспорт заявника.

  2. Запит (заява) на оформлення виписки.

    Тут не варто особливо «заморочуватися»: бланк можна скачати на сайті Росреестра (https://rosreestr.ru) або взяти в установі, в якому ви будете подавати запит.

    ru) або взяти в установі, в якому ви будете подавати запит

    До речі, як правило, співробітники Росреестра і МФЦ не дуже сподіваються на кмітливість тих, хто подає заяву, і часто заповнюють його самі. Потрібно лише сказати докладна адреса квартири або будинку (для житлових приміщень) або кадастровий номер / адресу для ділянки землі / нежитлового приміщення.

  3. Де отримати виписку з будинкової книги: 7 варіантів

  4. Квитанція про сплату держмита.

    Для фізосіб і держорганів виписка на папері з ЕГРП з печаткою та підписом уповноваженої особи коштує 750 рос.рублях, в електронній формі - 300 рос.рублях.

    Розлучитися з цією сумою можна в будь-якому банку (реквізити для оплати люб'язно нададуть співробітники Росреестра або МФЦ) або готівкою через термінали, які встановлені в багатофункціональних центрах і відділеннях Росреестра.

    Приватна фірма видасть вам рахунок на оплату своїх послуг в банку або прийме її готівкою в офісі.

Виписка з ЕГРП. Чим важлива інформація з такої довідки?

Як отримати виписку з ЕГРП.

2) Список для юридичних осіб.

Де б не отримував виписку з ЕГРП представник юридичної особи, йому слід запастися:

  1. Паспортом.

  2. Довіреністю.

    Лише в тому випадку, якщо той, хто подає запит на виписку і буде її забирати, не є керівником фірми, підприємства, а діє «від імені і за дорученням»

  3. Квитанцією про сплату держмита.

    Для юридичних осіб виписка на паперовому носії з печаткою та підписом коштує 2200 рос.рублях, а електронна версія - 600 рос.рублях. Спосіб оплати залишається той же, що і для фізичних осіб.

Важливо!

Ні від юридичних, ні від фізичних осіб при прийомі заяви на отримання виписки з ЕГРП не вимагають паперу, які підтверджують право володіння нерухомим майном.

Список документів для того, щоб отримати виписку з ЕГРП, один і той же, незалежно від того, де ви маєте намір подати запит.

Після подачі працівник МФЦ або Росреестра повинен видати вам на руки квитанцію про прийняття заяви. У цьому документі буде зазначено, коли можна буде забрати оформлену виписку.

Перед тим, як отримати виписку з ЕГРП, не забудьте перевірити її актуальність: документ є дійсним для банків, нотаріусів, судів протягом місяця після оформлення, але досвідчені юристи радять отримувати його за 2-3 дня до передбачуваної операції з нерухомістю.

Як отримати виписку з ЕГРП або що це таке?
Ви, звичайно, не власник «заводів, пароплавів», але деяка нерухомість в заначці є?
Як отримати виписку з ЕГРП або що це таке?
Де отримати виписку з будинкової книги?
Для чого?
Чим важлива інформація з такої довідки?