Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати кадастровий паспорт на квартиру в Росреестра

  1. Віддалене отримання КП через Росреестр:
  2. Шляхом особистого звернення в кадастрову палату:
  3. Виїзне обслуговування через Росреестр:
  4. Отримання КП через МФЦ (на прикладі СПб)

Отримати кадастровий паспорт на житлове приміщення можна через Росреестр, МФЦ або в Реєстраційній палаті, звернувшись туди особисто або за допомогою електронного запиту. Послуги працюють для всіх населених пунктів Росії, незалежно від наявності в них представництв вищевказаних організацій.

Кадастровий паспорт (КП) - це документ, що містить вичерпні технічні характеристики приміщення: місце його розташування, інвентарний (кадастровий) номер, площа, призначення, вид об'єкта, план і багато іншого. КП необхідний для здійснення всіх юридично значущих дій з квартирою:

  1. Перепланування приміщення (демонтаж та зведення стін, об'єднання кімнат, розширення дверних прорізів та інше);
  2. Відчуження власності (продаж, обмін, виділення частки, заповіт, дарування і т.д.);
  3. Судові спори (примусове виселення, визначення порядку користування, усунення обтяжень, зняття арешту).

Розглянемо процес, як отримати кадастровий паспорт на квартиру, через різні інстанції на прикладі Москви.

Відомості, що містяться в кадастр, є відкритими. Таким чином, будь-яка людина при бажанні може отримати виписку з баз даних Росреестра, щоб використовувати цю інформацію для власних цілей. Втім, у такий відкритості є причина: вільний доступ до інформації з ЄДР дозволяє переконатися в тому, що об'єкт нерухомості належить саме продавцю, якщо мова йде про купівлю-продаж нерухомості.

Віддалене отримання КП через Росреестр:

  1. Перейдіть за посиланням на сайт Росреестра . Отримати кадастровий паспорт на житлове приміщення можна через Росреестр, МФЦ або в Реєстраційній палаті, звернувшись туди особисто або за допомогою електронного запиту
  2. Виберіть тип документа «кадастровий паспорт», об'єкт - «приміщення», заповніть або графу «кадастровий номер», або всі інші відомості про місце розташування квартири.
  3. Заповніть особисті дані і відправте запит. Він може вступити як в паперовому (друкованому) вигляді, так і в електронному.
  4. Сплатіть держмито в розмірі 200 рублів, перейшовши за посиланням, яка прийде на поштову скриньку. Документ буде підготовлений протягом 5 днів з моменту переведення грошових коштів.

Якщо відправити запит по e-mail з якихось причин не виходить, то можна зробити це за звичайною поштою. На сайті представлений як зразок запиту , так і заповнений варіант , За яким Ви зможете звірити правильність заповнення. Адреса для міста Москви - 111397, г. Москва, Зелений проспект, д. 20, контактні дані представлені тут .

Шляхом особистого звернення в кадастрову палату:

  1. Прийдіть до територіального органу Росреестра (адреса для Москви представлений вище).
  2. заповніть заяву за зразком (Зробити це можна на місці або заздалегідь).
  3. Залучіть до заяви документи і довідку про сплату держмита (200 (600) рублів для фізичних (юридичних) осіб).
  4. Протягом 5 днів з моменту звернення, Вам буде надано КП на руки, особисто.

Вам будуть потрібні наступні документи для отримання кадастрового паспорта на квартиру:

  1. Документ, що засвідчує особу (паспорт або його аналог);
  2. Папери на квартиру ( договір купівлі-продажу , Дарування, міни і т.д.);
  3. Довіреність з нотаріальної відміткою (якщо Ви представляєте інтереси іншої особи);
  4. Відомості про перепланування (якщо мова йде про її узаконення).

Відзначимо, що для засвідчення факту перепланування в будь-якому випадку буде потрібно виїзд фахівця відомства. Якщо перенесення стін та інші маніпуляції були попередньо узгоджені, то отримати новий КП можна буде лише після винесення рішення суду.

Законодавчо встановлені граничні терміни видачі правовстановлюючих документів на нерухомість, а також постановки об'єктів на облік. Так, КП повинен видаватися протягом 5 днів з моменту звернення, а первинна реєстрація квартири (житлового будинку, ділянки) - протягом 10 днів.

Так, КП повинен видаватися протягом 5 днів з моменту звернення, а первинна реєстрація квартири (житлового будинку, ділянки) - протягом 10 днів

Виїзне обслуговування через Росреестр:

  1. перейдіть на сайт по посиланню .
  2. Залиште заявку, використовуючи телефон, попередньо обравши належного співробітника по територіальності.

Залиште заявку, використовуючи телефон, попередньо обравши належного співробітника по територіальності

На даний момент залишити заявку в електронному вигляді неможливо, доведеться використовувати традиційні засоби зв'язку. Перевага даного способу в тому, що Вам не доведеться кудись їхати. Вартість послуги для фізичних осіб становить 1.500 рублів, для корпоративних клієнтів - 2.500 рублів. Якщо Ви вирішили дізнатися, як оформити кадастровий паспорт на квартиру, задати питання також можна фахівця по телефону.

Якщо Ви вирішили дізнатися, як оформити кадастровий паспорт на квартиру, задати питання також можна фахівця по телефону

Отримання КП через МФЦ (на прикладі СПб)

Ще один простий і перевірений спосіб - це отримання кадастрового паспорта на квартиру через багатофункціональний центр. Цей варіант хороший високим рівнем оперативності. Щоб обзавестися КП, Вам потрібно виконати наступні дії:

  1. перейдіть на сайт МФЦ і виберіть «Послуги Росреестра».
  2. Натисніть на рядок « Надання відомостей з ЕГРП »
  3. Виберіть оптимальний спосіб отримання відомостей (всі вони описані вище).

Таким чином, МФЦ самостійно не надає інформацію віддалено - бажаючим в будь-якому випадку доведеться скористатися послугами сайту Росреестра, або відвідати МФЦ самостійно.

Тепер зрозуміло, як оформити кадастровий паспорт на квартиру, які потрібні документи і куди слід звертатися заявнику. Знову отриманий документ не має терміну дії і може використовуватися протягом необмеженого періоду часу.

Хочете отримати більше інформації про те, що таке кадастровий паспорт і для чого він потрібен? Тоді обов'язково подивіться відео!

Хочете отримати більше інформації про те, що таке кадастровий паспорт і для чого він потрібен?