Реклама
Реклама
Реклама

Де купити акції Газпрому фізичній особі

  1. Як придбати акцій Газпрому
  2. Етапи покупки акцій через брокера
  3. Купівля акцій Газпрому в банку
  4. Відмінності в процедурі покупки акцій в банку і у брокера

Акції торгово-промислових монополістів відрізняються високою ліквідністю Акції торгово-промислових монополістів відрізняються високою ліквідністю. Емісійні цінні папери дозволяють отримувати чистий дохід зі своєї частки прибутку, що стабільно розвиваються акціонерних компаній. ПАТ «Газпром» є найбільшим гравцем не тільки в видобувному секторі Російської Федерації, а й на зарубіжному ринку. Капіталізація цього газового монополіста має стійку тенденцію до підвищення: на частку Газпрому припадає понад 15% загального доходу компаній, які формують цінові індекси на ММВБ і РТС. Починаючи з 2014 року, 17% середнього обсягу торгових операцій на Московській біржі належить російській енергетичній компанії. Купити акції Газпрому можна двома способами: на фондовій біржі або в банку. Розглянемо обидва варіанти і з'ясуємо відмінності покупки цінних паперів у брокера і в банківській організації. Вам буде цікава стаття «Як заробити на акціях» .

Як придбати акцій Газпрому

Газова компанія, будучи транснаціональною корпорацією, спеціалізується на видобутку корисних копалин, монопольно регулює цінову політику при збуті продукції. Такі фірми стійкіші до кризових явищ ринкової економіки і за рахунок корпоративного об'єднання підприємств успішно підтримують зростання виробництва в будь-яких умовах. Продукція фірм-монополістів завжди відрізняється високою якістю, що дозволяє їм утримувати панівне становище на ринку. Газпром бере участь в розробці природних родовищ газу спільно із зарубіжними корпораціями (Shell і OMV, E.On). Великі перспективи для освоєння газового сектора дають додаткові угоди з іноземними партнерами про будівництво «Північного потоку 2».
[Fusion_alert type = "success» accent_color = "# 808080" background_color = "# 78bff5" border_size = »» icon = »» box_shadow = »» hide_on_mobile = "small-visibility, medium-visibility, large-visibility» class = "» id = "" animation_type = »» animation_direction = "left" animation_speed = "0.3" animation_offset = »»]

Все це дає підстави для побудови перспективи високої прибутковості акцій Газпрому протягом багатьох років.

[/ Fusi [/ fusion_alert] h3> Купівля акцій газового монополіста у брокера

Згідно з правилами фондової торгівлі самостійно придбати цінні папери на біржі не можна. (Стаття: «Де і як купити акції» ) .І тому обов'язково необхідно скористатися послугами посередника в угоді (брокера). Як маклера можуть виступати:

  • фізичні особи, які виконують посередницькі послуги між сторонами угоди (продавцем і покупцем);
  • юридичні особи (компанії), що спеціалізуються на купівлі-продажу акцій, товарних оборотах, котируваннях, інвестиціях.

Брокер купує акції від імені клієнта, діє за його дорученням на підставі договору. Процес інвестування в цінні папери фізичним особам краще здійснювати через посередника, який має повноваження до проведення операцій на біржі, необхідні знання та досвід роботи.

Етапи покупки акцій через брокера

Процес покупки акцій брокерською компанією проходить за наступним алгоритмом:

  1. Планування інвестицій і формування клієнтського портфеля (інструменту, доступного всім людям, які бажають отримувати дохід від купівлі-продажу цінних паперів, гри на ринку Форекс).
  2. Аналітичне та інформаційний супровід угод на фондовому ринку в інтересах клієнта.
  3. Інформування клієнта про поточний стан інвестиційного портфеля.
  4. Формування великих пакетів цінних паперів для подальших операцій і угод.
  5. Викуп акцій (консолідація) на ринковому майданчику.
  6. Зберігання цінних паперів в депозитарії (фінансові послуги).

Важливо! В даний час високі котирування акцій «Газпрому» забезпечуються Санкт-Петербурзької біржею і ММВБ-РТС (об'єднаної фондовим майданчиком двох бірж). У Росії брокерські послуги при купівлі акцій газового концерну надають Фінам, Exante і інші

Після укладення брокерського договору клієнт розміщує кошти на спеціальному рахунку і формує інвестиційний портфель, брокер запускає процедуру угоди.

Купівля акцій Газпрому в банку

Питання інвестування капіталу в добувну галузь, яка здійснює експорт вуглеводнів на ринки партнерів, не може бути вирішене в офісі емітента. Продавати власні акції уповноважений Газпромбанк, який представляє широкий спектр фінансових, інвестиційних, банківських послуг фізичним особам і корпоративним клієнтам. Саме Газпром здійснює спеціальні повноваження з продажу акцій акціонерної газової компанії.

Важливо! Купити цінні емісійні папери Газпрому можна в інших великих фінансових організаціях універсального профілю, які володіють часткою акцій добувної компанії: банку ВТБ 24, в Ощадбанку, Альфа-банку і інших.

Документи, необхідні для покупки акцій:

  • паспорт громадянина РФ;
  • банківська карта для виведення грошових коштів з брокерського рахунку;
  • індивідуальний номер платника податків ІПН;
  • заяву на відкриття брокерського рахунку.

Приватній особі відкрити брокерський рахунок і отримувати дивіденди можна за різними тарифами. Так, наприклад, тариф «Активний» дозволяє здійснювати торговельні операції онлайн на двох майданчиках: термінових ринках (ф'ючерсних контрактах) і в Основному секторі фондового ринку Московської Біржі.

Після оформлення процедури покупки цінних паперів в банку клієнт отримує на руки документи:

  1. Перелік тарифів депозитарію для оплати фінансових послуг з ведення рахунку в банку (для фізичних осіб). За відкриття рахунку номінального утримувача в реєстрі власників цінних паперів сплачується 10000 рублів. Облікові процедури та зберігання неемісійних цінних бумах оплачуються в процентах річних в рублях, але не менше 10 рублів в день.
  2. Анкета інвестора фізичної особи з персональними даними власника брокерського рахунку.
  3. Декларація про ризики.
  4. Тарифні плати на оплату брокерського рахунку (обслуговування в рамках договору).
  5. Заява на обслуговування з брокерського договору.
  6. Код-таблиця інвестора.

На завершення процедури необхідно створити технічні умови для поповнення брокерського рахунку і здійснення необхідних операцій онлайн. Для цього на персональний комп'ютер має бути встановлена ​​спеціальна програма, сгенереріровани секретні коди, ключі. Публічні ключі реєструються шляхом відправки в банк протягом 24 годин. Після входу в онлайн банк можна здійснювати там покупку цінних паперів.

Відмінності в процедурі покупки акцій в банку і у брокера

Умовою покупки емісійних цінних паперів у брокера або у фінансовій організації є пакетний метод придбання акцій. Іншими словами, цінні папери можна купувати штучно, але тільки лотами або «пакетами». Різниця кожного способу покупки залежить від кількості «пакетів» для здійснення угоди.

До переваг брокера над банком відносяться:

  • автоматична сплата податків з отриманого прибутку (так як в ролі податкового агента виступає сам брокер);
  • покупка і продаж акцій в банку аналогічна операції придбання (продажу) валюти. Кредитна організація самостійно встановлює курс покупки акцій, і цей курс менше, ніж пакетна ціна, зафіксована на торгах. НА ці процедури в банку йде більше часу. Брокер реагує значно швидше, в онлайн режимі, тому шанси отримати дохід від угоди підвищуються.

Таким чином, купити поодинокі акції Газпрому неможливо, так цінні папери через з невисокої ціни продаються на ринку лотами. Кожен банк емітент може випускати різні обсяги лотів (від 10 до 1000 штук). Ціна мінімального пакета акцій GAZP тисяча чотиреста сорок п'ять рублів (10 штук акцій номіналом 145 рублів). Кількість акцій, які може купити фізична особа, не обмежена - все залежить від капіталу і можливостей інвестування.