Реклама
Реклама
Реклама

У Мурманській області окремих споживачів планують перевести на автономне газопостачання

23 Жовтня 2013, 11:19 Мурманськ і область

22 жовтня відбулося засідання комітету Мурманської обласної Думи з енергетики та житлово-комунального господарства з питання газифікації Мурманської області .
На засіданні з доповіддю виступив Д.А. Латишев, начальник управління Міненерго і ЖКГ Мурманської області .
У своїй доповіді Д.А. Латишев зазначив, що в зв'язку з відсутністю ухваленого інвестиційного рішення учасниками розробки Штокманівського газоконденсатного родовища і невизначеними термінами газифікації регіону мережевим природним газом Урядом Мурманської області розглядається можливість автономної газифікації окремих споживачів Мурманської області шляхом використання зрідженого природного газу в рамках спільної роботи Уряду Мурманської області з ВАТ «Газпром» і ВАТ «НК« Роснефть ».
Так в 2014 році ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз» планує коригування існуючої Генеральної схеми газопостачання та газифікації Мурманської області (Яка передбачає газифікацію районів регіону від магістрального газопроводу «Териберка-Волхов» за умови освоєння Штокманівського газоконденсатного родовища) з урахуванням альтернативних джерел газопостачання, а також виконання техніко-економічного обґрунтування можливих варіантів автономної газифікації на основі СПГ.
Крім того, в рамках реалізації Угоди про співробітництво між Урядом Мурманської області і ВАТ «НК« Роснефть »від 21.06.2013 створено робочу групу з метою опрацювання питання автономної газифікації котелень з використанням зрідженого природного газу на території регіону.
В даний час виділені основні напрямки діяльності робочої групи і проводиться оцінка варіантів поставки газу:
- первинне постачання СПГ з світового ринку (поставки СПГ з Європейського ринку з урахуванням існуючої на ринку кон'юнктури і тарифів на транспорт СПГ);
- на сировинній базі Мурманського родовища;
- поставка СПГ, виробленого на основі російської ресурсної бази;
В рамках діяльності робочої групи здійснюється оцінка конкурентоспроможності газу на регіональному паливному ринку з урахуванням технологічних і екологічних переваг газоподібного палива, а також оцінка впливу його прогнозних цін на тарифи на теплову енергію.


Версія для друку
Якщо ви виявили помилку в тексті, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Перегляди 268 1

Для того, щоб залишати відгуки на новини, Вам необхідно ввійти на сайт

Ви можете залишити коментар як користувач соціальної мережі

Я ось тут сиджу і міркую, скільки можна дути в цю волинку про газифікацію Мурмана. Це що, така сучасна форма політичної мастурбації? І ще. Щось зовсім випарувався з відчутного простору "клубний старійшина" губернського корпусу, нонеча, мало не заштатне наставник Марь Вассільни, пан-товарісч Євдокимов. 6 років тому

Надсилайте нам текст, фотографії, відео на [email protected] - розмістимо

або додавайте самі


Новини smi2.ru


Заробляйте на Хібіни.com! Це що, така сучасна форма політичної мастурбації?