Реклама
Реклама
Реклама

У санаторії на Фонтані в День Незалежності зрубали парк

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

11 вересня 2007, 7:40 Переглядів: 11 вересня 2007, 7:40 Переглядів:   Зелених дерев санаторій позбувся, як не дивно, під вечір Дня незалежності, у вихідний день

Зелених дерев санаторій позбувся, як не дивно, під вечір Дня незалежності, у вихідний день. А коли вранці 25 серпня співробітники оздоровчого закладу прийшли на роботу, то замість старого парку виявили голу майданчик, обгороджену забором. Тут же викликали міліцію і склали акт. На думку співробітників санаторію, - дерева вирубали незаконно. Цієї точки зору дотримується і прокуратура. Однак будівельники, які орудують зараз за парканом, де раніше ріс парк, заявляють, що це вже приватна земля, тому тут можна робити все, що завгодно. А в мерії нам заявили, що ситуація з вирубкою зелених насаджень на території санаторію - взагалі господарська суперечка.

Пиляли ВНОЧІ. "Все вирубали і розпиляли в ніч на 25 серпня", - згадує лікар гастроентеролог санаторію імені Горького Павло Ковальчук. - "Такий ось подарунок нам і всім нашим відпочиваючим якраз до Дня незалежності. Ми відразу ж звернулися в міліцію, викликали держінспектора з охорони навколишнього середовища та представника прокуратури, які склали та підписали акт про вирубку дерев і кущів. Перед вікнами нашого корпусу росли туї , софора, клени, а тепер ось порожньо. Рівно рік тому я сам фотографував цей парк, і ви можете порівняти - що було і що від нього залишилося ".

Заступник прокурора Київського району Віталій Савицький в розмові з "Сегодня" повідомив, що ніяких дозволів на вирубку дерев на території санаторію робочим ніхто не давав і зараз цей інцидент став предметом перевірки правоохоронних органів.

МАЛИ ПРАВО? Будівельники, які на момент нашого візиту закінчували рити котлован на тому місці, де ще кілька днів тому росли дерева, вели себе з нами насторожено. Чи не побажавши назватися, людина, колишній на будівництві за головного і представляє власника ділянки, запевнив нас, що вони мають всі документи на цю вирубку, проте демонструвати їх відмовився.

СУПЕРЕЧКА. Як вдалося дізнатися "Сегодня", ділянка майже в гектар, на якому вирубали парк, до 2005 року належав оздоровниці. Потім рішенням міськради його продали в приватні руки, змінивши цільове призначення, дозволивши будувати в рекреаційній зоні "житло".

Одним з власників цієї ділянки став відомий одеський підприємець сирійського походження одна Ківан. Його довірена особа Зоя Казанжи повідомила "Сегодня", що пан Ківа вже давно продав цю землю, тому недавню вирубку дерев ніяк прокоментувати не може. Також вона відмовилася назвати, хто купив цю землю у бізнесмена, посилаючись на "комерційну таємницю".

Забір вперше з'явився на цій ділянці в жовтні минулого року, але ніяких будівельних або інших робіт на ньому не велося аж до 24 серпня 2007 року. За цей час адміністрація санаторію не раз зверталася в прокуратуру Одеської області з проханням розібратися в незаконних махінаціях з продажу землі оздоровчого призначення. Прокуратура в ході перевірок порушень в перепродажах не виявлено, а ось зміна цільового призначення була незаконною.

"Це господарський спір, - заявив нам начальник управління інформації міськради Едуард Щеглов. - У цій землі є приватні господарі, які можуть робити там все, що дозволяє їм цільове призначення. На сьогодні цим питанням можуть займатися правоохоронні органи або міські екологи".

ДОРОЖЧЕ ТІЛЬКИ АРКАДІЯ

Земля в районі Великого Фонтану - це ласі і найбільш дорогі ділянки в Одесі, з якими можуть зрівнятися хіба що ділянки в Аркадії. "На Фонтані ціна на землю стартує від $ 70 тисяч і досягає в деяких місцях $ 120 тисяч за сотку, - розповіла нам маклер Тамара Одинцова. - Все залежить від того, наскільки ділянку віддалений від берегової лінії, чи є на ньому якісь будівлі і комунікації ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У санаторії на Фонтані в День Незалежності зрубали парк". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Мірза Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

МАЛИ ПРАВО?