Реклама
Реклама
Реклама

Квартира Брежнєва виставлена ​​на продаж

Одна з двох квартир в будинку номер 26 на Кутузовському проспекті, які займав генсек ЦК КПРС Леонід Брежнєв, виставлена ​​на продаж. Заявлена ​​ціна об'єкта - 18 млн рублів Одна з двох квартир в будинку номер 26 на Кутузовському проспекті, які займав генсек ЦК КПРС Леонід Брежнєв, виставлена ​​на продаж

Фото надане компанією «Century 21 Russia»

Колишня квартира Леоніда Ілліча Брежнєва у відомому будинку на Кутузовському проспекті в Москві виставлена ​​на продаж. Заявлена ​​ціна «двушки» становить 18 млн рублів. Про це розповіли BFM.ru в агентстві нерухомості «Century 21 Захід», яке є ексклюзивним представником власника.

Треба відзначити, що за нинішніми мірками житло генерального секретаря ЦК КПРС представляється досить скромним: це всього лише двокімнатна квартира площею 54 кв. метра. Втім, як пояснили ріелтори, раніше квартира мала трохи більшу площу. Свого часу Леонід Ілліч намагався розширити домашній простір, приєднавши до своєї квартири таку ж «двушку» з сусіднього, четвертого, під'їзду. За одними даними, приєднана половина призначалася для дочки Галини, але вона з'являлася там досить рідко. За іншими даними, там жив медичний персонал Леоніда Ілліча. Через деякий час після смерті генсека, квартири знову були розділені, а потім продані окремо. Тепер колишня квартира Брежнєва знову виставлена ​​на ринок.

Як розповів BFM.ru генеральний директор агентства «Century 21 Захід» Олександр Мальцев, незважаючи на те, що квартира Брежнєва є в своєму роді унікальним історичним об'єктом, на вигляд це звичайна студія з хорошим сучасним ремонтом, ліпниною і високими стелями. За його словами, нею вже зацікавилися кілька людей, проте поки конкретних пропозицій висунуто не було.

номенклатурний будинок

Будинок номер 26 по Кутузовському проспекту традиційно називають «брежнєвських», хоча Леонід Ілліч був не єдиною важливою персоною серед мешканців. Поверхом вище проживав глава КДБ (а згодом генсек) Юрій Андропов, над квартирою якого, в свою чергу, розташовувалися апартаменти головного ідеолога КПРС Михайла Суслова.

Житловий будинок №26 на Кутузовському проспекті в Москві, в якому жили генеральні секретарі ЦК КПРС Леонід Ілліч Брежнєв і Юрій Володимирович Андропов. Фото: РИА Новости

До слова, історія з продажем квартири Андропова на початку 2000-х наробила в пресі досить багато шуму. Справа в тому, що його житло, як повідомляли ЗМІ, не було належним чином оформлено і тому після смерті дружини Андропова було визнано майном, які залишилися без спадкоємців. У 1990-х квартиру викупив у держави відомий піаніст, народний артист СРСР Микола Петров. Однак ім'я власника не було відомо громадськості до тих пір, поки він не вирішив продати майно.

У 2003 році квартира вийшла на ринок. Газета «Коммерсант» писала, що власник визначив стартову ціну в 620 тисяч доларів, при цьому деякі учасники ринку вважали, що її реальна ціна не перевищувала 310 тисяч доларів. Покупці довго не перебували, в результаті Микола Петров зняв квартиру з продажу, а згодом все-таки продав, але угода була закритою і проводилася без участі ріелторів.

Директор агентства ексклюзивної нерухомості «Садиба» Наталя Кац вважає, що на вартість квартири впливає якість будинку, місце його розташування, екологія, транспортна доступність, а не ім'я власника. Тієї ж думки дотримується і Олександр Мальцев з «Century 21 Захід».

«Попит не завжди залежить від того, хто був колись власником квартири, - пояснив експерт. - Основний фактор - ціна і її відповідність ринку. Деякі власники квартир «з ім'ям» думають, що ціна буде в два рази вище через те, що вони комусь колись належали. Такі квартири цікаві, але вони - як антикваріат. Одні люди дивляться на нього і не розуміють, навіщо купувати стару річ, а інші, які є поціновувачами, її набувають ».

Тим часом, як розповіла BFM.ru Наталія Кац, «брежнєвський» будинок користується попитом, оскільки це дійсно один з кращих будинків на Кутузовському проспекті. Він має гарний вигляд на ММДЦ «Москва-Сіті» з боку набережної Тараса Шевченка, з торцевих сторін його оточують тінисті двори і, нарешті, це один з небагатьох сталінських будинків, де вирішена проблема з паркуванням.

Квартири, розташовані в цьому будинку, виходять на продаж регулярно. Вартість кв. метра в цьому районі становить 7-9 тисяч доларів, а в «брежнєвському» будинку - 8-12 тисяч залежно від поверху, метражу і видових характеристик.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?