Реклама
Реклама
Реклама

Вибуховою "папік" зі Служби зайнятості

На початку грудня 1999 року в вул. Банковій, 1/10 прогримів потужний вибух. Пізніше фахівці встановлять, що вибухнув закріплений на даху ліфта гексоген, еквівалентний 500 г тротилу.

12 років по тому шикарна блондинка на "Бентлі" розбиває на вулицях Монако 4 елітних автомобіля.

Який зв'язок між цими двома подіями, запитаєте ви?

Давайте згадаємо, що було за vip-ДТП в Монако. З'ясувалося, що винуватиця події - співачка зі сценічним псевдонімом Рі. Вона ж - магістр дипломатії, вона ж - учасниця кількох конкурсів краси, вона ж - прийомна дочка голови Державної служби зайнятості Володимира Галицького Маргарита Смілянська-Галицька.

Реакцію вітчима на ДТП за участю пасербиці розтиражували всі ЗМІ: "Це ніяк не порушує чинне законодавство! Що дочка від моєї дружини, яка мені в общем-то, не рідна дочка, доросла людина, що живе в іншій країні, зустрічається там з олігархом, живе там з ним, він їй подарував цю машину. Яке це має відношення до мене, розкажіть? Взагалі ніякого! "

Ця тирада нагадує анекдотичний спіч радянського чиновника, якого в "органах" запитали про стосунки з секретаркою: "Секретарка - моя дружина, і я з нею не живу!"

Настільки рішучий відхрещування від пасербиці і настільки нервову реакцію держчиновника, звичайно, можна списати на те, що людина просто турбується про свою репутацію.

А тепер повернемося в 1999 року.

У будинку на розі Банкової та Інститутської живуть в основному відставні партійні і радянські працівники. Міліція висуває версію кримінальних розборок: "вибух підготувала певна кримінальна група, а об'єктом був якийсь бізнесмен, який має охорону", - цитувала в ті дні ЦГЗ ГУ МВС газета "Сегодня".

Як мінімум один з мешканців під'їзду, в якому стався вибух, дійсно мав постійну охорону. Більш того, саме його охоронець постраждав від вибуху - молодший інспектор спецпідрозділу «Титан» управління Держслужби охорони при ГУ МВС якраз повертався після супроводу свого підопічного. А підопічним виявився такий собі Валерій Коваленко, почесний консул Республіки Філіппіни в Україні. Так, ви не помилилися, острівна держава Філіппіни в Україні почесно представляє людина з типово філіппінської прізвищем Коваленко. Це його ЗМІ фактологічні вірно назвали "одним з акредитованих в Україні іноземних дипломатів".

Не минуло й місяця, як міліція затримала підозрюваного - якогось одессіста, який зізнався в злочині. І тут з'ясувалася цікава річ: справа не в кримінальних розборках, а в нещасної любові.

Як повідомила в ті тривожні дні газета "Факти і коментарі", за організацію вибуху затриманий "отримав 500 доларів від невідомої жінки, яка хотіла налякати свого невірного коханця. Ревнивиця розповіла, де і як треба провести теракт, забезпечила виконавця вибуховим пристроєм і залізничними квитками до Києва і назад в Одесу ".

Ми б так і не знайшли ніякого зв'язку між подіями грудня 1999 го і липня 2011-го, якби не пояснення, зроблені в приватній бесіді джерелом з прокуратури.

"Ви запитайте у голови Держслужби зайнятості, що з ним сталося в грудні 1999 року. Упевнений, він дуже нервово відреагує на це питання ", - сказало джерело. За його словами, саме Володимир Галицький і був тим таємничим одеситом, якого в кінці грудня заарештувала київська міліція за підозрою в організації вибуху на вул. Банковій, 1/10.

Галицький, стверджує джерело, у всьому зізнався. Але незабаром в міліцію прийшов якийсь молодий чоловік і ... взяв всю провину на себе. Володимир Галицький в терміновому порядку був звільнений.

Не менш цікаві й повчальні і причини, які штовхнули Галицького на такий неординарний вчинок. Справа, каже наш контакт в прокуратурі, дійсно в нещасної любові. Але Галицький, всупереч версії газети "Факти", був не простим виконавцем, а особою зацікавленою.

Галицький і почесний консул Філіппін в Україні Коваленко не поділили жінку. І цією жінкою була юна Маргарита Смілянська. Дівчинка крутила роман з одеським бізнесменом Галицьким, а потім пішла до столичного жителю Коваленко. "Ну як тут не підірвати суперника!" - посміхається наш співрозмовник.

У біографіях Галицького 1999 рік не згадано взагалі. Якщо вірити офіціозу, то з 1996 по 2000 роки він був президентом ЗЕАК "Галі".

Як же коханка Галицького Маргарита Смілянська виявилася раптом його падчеркою? Любов - справа темна, говорить наше джерело. Відомо, що підставного виконавця вибуху "організували" не без зусиль матері Маргарити. А вийшовши достроково з місць позбавлення волі, Галицький поєднувався з матір'ю своєї коханки узами законного шлюбу.

Невідомо, чи стала Маргарита називати екс-коханця "татом", але його прізвище вона охоче приставила до своєї.

"Співачка, модель і артистка балету" з видающмся бюстом і смутними вокальними даними закінчила престижний коледж University of North London. Згідно з офіційною легендою, вона відмовилася від дипломатичної кар'єри заради творчого зростання (можна сміятися) і без продиху тусила на закордонних тусовках - що не було проблемою, всі витрати покривав "папік". Потім Маргариту підібрав пошарпаний репер Серьога та став у вільний час продюсувати підрослу світську левицю. Однак незважаючи на весь понт, пафос і колихання телесами, глядач зірку ігнорував ... до скандального ДТП в Монте-Карло.

"Папа" вже з березня 2000 року опиняється в кріслі директора одеського ТОВ "Укрзовгаз", з жовтня 2002-го - директор департаменту інвестиційного розвитку НАЕК Енергоатом. Так крива доріжка Галицького повернула в сторону держслужби. У 2003 р він очолив Державний центр зайнятості, і з тих пір контролює фінансові потоки Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

А там, повірте, є що контролювати. У 2010 році доходи бюджету Фонду склали без малого 7,5 млрд грн. З них 67 млн ​​- це так звані інші доходи, інакше кажучи - штрафи з підприємств. Витрати Фонду в 2010 році склали 6,8 млрд грн. З них понад мільярд гривень пішло на утримання Виконавчої дирекції Фонду, яку і очолює Галицький. Тоді як на виплату допомоги по безробіттю пішло всього лише близько 3 млрд грн. Формально, звичайно, на безробітних пішло більше - але якщо зіставити чисельний склад Виконавчої дирекції Фонду страхування по безробіттю і кількість застрахованих безробітних, то з'ясується, що Служба зайнятості обходиться державі набагато дорожче, ніж безробітні. Згадаймо, до речі, закупівлі дорогих авто - влітку поточного року Держказначейство ледь встигло заблокувати купівлю Toyota Camry для глави Київського центру зайнятості Сухомлина. Схоже, Галицького що в родині, що на роботі оточують любителі дорогих машин. Грошики за машинку повинні були піти якраз з витрат Фонду. І пішли б, якби не пильність скарбників. Чи не Галицькому ж, справді, стежити за збереженням коштів, зібраних для забезпечення зайнятості населення.

І краще взагалі його не нервувати. А то пам'ятайте, що сталося в будинку на вул. Банковій, 1/10?

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Який зв'язок між цими двома подіями, запитаєте ви?
Яке це має відношення до мене, розкажіть?
Як же коханка Галицького Маргарита Смілянська виявилася раптом його падчеркою?
Банковій, 1/10?