Реклама
Реклама
Реклама

Apple iPad 3 - розміри, кольори та інші технічні характеристики

  1. екран
  2. продуктивність
  3. Акумулятор і нагрів
  4. підсумки
  5. Причини купити Apple iPad 3:

Світовий анонс Apple iPad 3 (A1430) відбувся 16 березня 2012 року, але навіть не дивлячись на це перший огляд був зроблений приблизно тижнем раніше в'єтнамськими оглядачами. Враження від Apple iPad 3 суперечливо, адже здається, що десь щось подібне ми вже бачили. І дійсно, новинка дуже сильно нагадує iPad минулого покоління, аж до того, що елементи керування такі ж за формою і розташовані в ідентичних місцях конструкції.

Взагалі, в прямому схожості новинки з iPad 2 немає нічого поганого, адже стара моделька вважається «золотим стандартом» серед планшетів. Проте, пристрій повинен чимось відрізнятися і основний упор тут був зроблений на технічні характеристики і на ціну). При виході на ринок Apple iPad 3 (A1430) коштував близько 40 000 рублів за 64 ГБ версію, власне, відразу виникає питання: чи варто пристрій таких чималих грошей? Ось давайте це і розглянемо.

Пристрій одержав розміри 241х186х9 мм і вагу 650 грам. Вага нового мобільного пристрою дуже порадував своїм рівномірним розподілом, чого не скажеш про багатьох Android планшетах. Камера тут встановлена ​​аналогічна iPhone 4S з автофокусом, при хорошому освітленні знімає досить непогано для мобільного пристрою, але особливо хвалитися нічим. Модуль здатний записувати відео в форматі 1080р.

Варто зауважити, що у новинки менш мазка задня панелька, яка не дряпається, та й якість матеріалів суб'єктивно буде трохи цікавіше. Тепер давайте розглянемо докладніше технічні характеристики.

екран

Головною відмінністю нового Apple iPad 3 (A1430) від попередника є його екран, роздільна здатність якого зросла з традиційних 1024х768 пікселів, до дійсно вражаючих 2048х1536. Щільність пікселів на такому екрані становить 264 ppi. Так, якщо тримати пристрій на відстані півметра від себе, то ніяких пікселів ви не помітите.

При першому погляді на іконки додатків і на текст ви як мінімум будете вражені, адже рівень деталізації дійсно вражає. Загалом, побачивши такий екран хоч раз, у вас напевно відпаде бажання користуватися чимось іншим. Кути огляду, як і раніше, на висоті, колірний обхват становить 99% по RGB (на відміну від попередника, де цей показник дорівнював 61%).

Кути огляду, як і раніше, на висоті, колірний обхват становить 99% по RGB (на відміну від попередника, де цей показник дорівнював 61%)

продуктивність

Тепер ще смачніше - технічні характеристики по продуктивності. Apple iPad 3 (A1430) працює завдяки процесору Apple A5X з тактовою частотою 1 ГГц (база ARM Cortex-A9) і чотирьохядерному графічного чіпу PowerVR SGX543MP4. Об'єм оперативної пам'яті збільшився і тепер становить 1 ГБ. Якщо знову порівнювати пристрій з попередником, то особливу різницю в прирості продуктивності складно помітити, адже оновлені характеристики банально «зжирає» значним розширенням екрану.

Але ось деякі додатки дійсно стали запускатися трохи швидше і пов'язано це зі збільшеним об'ємом оперативної пам'яті. Загалом, анімація швидка і чітка, додатки запускаються миттєво, відмінна реакція на дотики - все це вже давно стало стандартом для Apple. Android пристрої не дотягують свої пристрої до такого рівня, хоч у деяких це навіть непогано виходить, але на тлі з iOS, вони поки що виглядають трохи безглуздо і недороблені.

Акумулятор і нагрів

Apple iPad 3 (A1430) отримав модуль LTE, значну 4х-ядерну графіком, екран з величезним дозволом - це вимагає значно більше енергії, ніж було потрібно раніше. Так що ж нам надали розробники компанії? А представили вони акумулятор на 43 ВТ-години, що на 70% більше, ніж у попередника; це приблизно на 20% більше ніж в 11-дюймовому MacBook Air.

За заявами виробника Apple iPad 3 здатний протриматися близько 10 години через підключений Wi-Fi або 9 годин через мережу LTE. В реальності ж Apple iPad 3 дійсно здивував: пристрій змогло пропрацювати більше 12 годин при перегляді відео в форматі HD, що дійсно гідно оплесків.

Але щось отримуючи, щось втрачаємо. Збільшення продуктивності і його енергоємності призвело до довгого процесу зарядки. За 8 годинну ніч планшет через USB встигає зарядитися приблизно на 80-85%, що не дуже тішить. Також не варто випускати з уваги той момент, що пристрій став дійсно сильно нагріватися, особливо при підвищених навантаженнях в іграх.

підсумки

Огляд вийшов дійсно коротким, адже ми не обговорювали операційну систему і ось чому: iOS на старому iPad і новому Apple iPad 3 (A1430) - один і той же. Різницю можна лише прогледіти в дещо зміненому відображенні іконок і шрифтів. Ну і варто зауважити, що купуючи даний пристрій, ви отримаєте закриту операційну систему, яка тим не менш є домінуючою серед мобільних пристроїв. Також iOS пропонує трохи більший асортимент додатків в своєму фірмовому магазині, ніж Android, хоч різниця не особливо помітна.

З дійсно вражаючих особливостей пристрою варто виділити його екран з роздільною здатністю 2048х1536 точок з максимальними кутами огляду і приголомшливим якістю картинки. Подивившись на такий екран хоч раз, людині вже навряд чи захочеться користуватися будь-якою третьою екраном, хоча не забуваємо, що конкуренти не дрімають.

При цьому ціна на пристрій залишилася приблизно такою ж, а час автономної роботи дійсно змогло порадувати. Іншими словами, перед нами все той же старий iPad, але більш вдосконалений. Якщо порівнювати Apple iPad 3 з конкурентами на Android, то за ціною пристрій від Apple буде коштувати трохи дорожче, але платити дійсно є за що.

Якщо порівнювати Apple iPad 3 з конкурентами на Android, то за ціною пристрій від Apple буде коштувати трохи дорожче, але платити дійсно є за що

Причини купити Apple iPad 3:

  • відмінний дизайн і екран, міцний корпус з алюмінію;
  • екран, якому практично немає конкурентів;
  • швидкість роботи вище всяких похвал;
  • величезний асортимент ПО;
  • тривалий час роботи.

Причини не купувати Apple iPad 3:

  • занадто довгий процес зарядки;
  • сильне нагрівання корпусу, особливо при підвищених навантаженнях.
опублікував ProfiAppler

Вам також може бути цікаво

При виході на ринок Apple iPad 3 (A1430) коштував близько 40 000 рублів за 64 ГБ версію, власне, відразу виникає питання: чи варто пристрій таких чималих грошей?
Так що ж нам надали розробники компанії?