Реклама
Реклама
Реклама

Театр «Третій поверх» запрошує: Чайка Джонатан Лівінгстон

16 вересня в 19.00 в актовому залі БФУ ім. І. Канта буде показана рок-притча «Чайка Джонатан Лівінгстон».

Ця робота - знакова для театру «Третій поверх». Вона була випущена в 2003 році. У 2004 році спектакль був визнаний кращим на Всеросійському фестивалі студентських театрів в Костромі і до сих пір знаходиться в активному репертуарі. У ньому закладені ті смисли, які не старіють і не втрачають актуальності. Навпаки, артисти кожен раз молодіють в цьому матеріалі.

Вистава підключає глядача не просто до ідеї польоту, а до самого польоту. Цей стан виходу за межі площини. Буденність, звичні обов'язки, безкрила суєта, рабство і нерозвиненість думки - це життя на площині. Так живе зграя. Але крила дано чайці не тільки (і не стільки) для того, щоб ситно поїсти. Крила дані їй, щоб літати. І осягати досконалість польоту. Людині для цієї ж мети дані думки. Але до чого звернуто більшість? До досконалості? Ні, більшість тупцює на площині. Але є чайка, що не любить життя більшості. Її звуть Джонатан Лівінгстон. У 1970 році світ дізнався її ім'я. І до сих пір вона летить над нами, закликаючи до духовної свободи ...

Артисти театру написали лист автору «Чайки ...» Річарду Баху, де описали своє сприйняття цього твору і роботу над ролями в процесі постановки вистави. Автори рідко відповідають на листи. Але ми боїмося своїх ворогів відповідає. І в один прекрасний день прийшов лист. Від нього. Від Ричарда. І актори зрозуміли, що будуть грати цей спектакль до тих пір, поки існує їх театр. Театр «Третій Поверх».

Ось фрагмент цього листа:

«... Я щасливий, що ви розцінили мою маленьку" Чайку "як послання любові, свободи і радості. І радий, що вона допомогла вам злетіти. Ви піднесли мені найбільший подарунок і надали велику честь, про яку тільки може мріяти письменник ... Ви взяли в свої руки свічки ідей, що йдуть від мого серця, і тим самим запалили свічки в серцях інших.

Летіть високо, далеко і стрімко на крилах Вашої власної радості і вашого розуміння. Сьогодні планета більш ніж коли-небудь потребує вашої світлому натхненні, нам потрібні ваша мудрість і світло вашої душі.

Я безмежно вдячний вам за вашу мужність запалити той світ, який знайшов відображення в вас, ваших глядачах і вашому часу. Я удостоєний честі розділити з вами цей світ ».


квитки тут .

12+


Але до чого звернуто більшість?
До досконалості?