Реклама
Реклама
Реклама

Джек-рассел-тер'єр: плюси і мінуси породи, відгуки

  1. переваги породи Безсумнівно, у цих невеликих собачок є безліч переваг, заради яких їх варто заводити....
  2. Відео «Джек-рассел-тер'єр»

переваги породи

Безсумнівно, у цих невеликих собачок є безліч переваг, заради яких їх варто заводити. По-перше, це дуже віддані собаки. Свого господаря і його сім'ю вони будуть любити до кінця своїх днів, причому при кожному зручному випадку «джек» всіляко проявляє свою любов.

Звичайно, через це може виникнути невелика ревнощі, проте якщо приділяти належну увагу вихованню собаки, проблем з цим не виникне взагалі. По-друге, ці милі собачки дуже розумні і добре піддаються дресурі. Хоча тут теж варто враховувати, що займатися цим потрібно поки собака ще знаходиться в щенячьем віці - з дорослою особиною ви навряд чи злагодити швидко і ефективно. Через це на деяких форумах зустрічаються відгуки, що «джека» дуже важко чогось навчити. Однак тут все залежить від господаря - людина, яка любить тварин і вміє з ними справлятися, швидко знайде з вихованцем спільну мову.

По-третє, «джек» відмінно ладнає з дітьми і поводиться по відношенню до них абсолютно неагресивно. Звичайно ж, якщо дитина дозволяє собі зайвого, пес може злегка вкусити. Тому перш ніж заводити таку собачку, проведіть роз'яснювальну бесіду з вашим чадом і докладно йому поясніть, як можна себе вести з тваринами. Якщо відношення до собаки буде відповідне, то не буде абсолютно ніяких проблем. Велелюбний джек-рассел-тер'єр стане чудовою «нянькою» для вашої дитини.

Велелюбний джек-рассел-тер'єр стане чудовою «нянькою» для вашої дитини

Знову ж таки, можуть зустрічатися і протилежні відгуки, але тут, як і у всіх інших випадках, все залежить виключно від виховання. По-четверте, догляд за представником цієї породи не відрізняється особливою складністю: в частих стрижках не потребує, в їжі не вередує. Однак не потрібно економити на їх харчування, щоб потім не довелося відвідувати ветеринара. Завдяки невеликим розмірам собака прекрасно адаптована до життя в квартирі. До того ж такого вихованця можна брати з собою в подорож (при наявності паспорта та щеплень, зрозуміло). І останнє - зворушливий зовнішній вигляд тварин. Джек-рассел-тер'єр - дуже красива собака, і цим вона в першу чергу привертає собачників.

Ці малюки допоможуть своєму власникові побороти будь-яку депресію - досить тільки одного погляду на їх життєрадісну мордочку.

недоліки породи

У цієї породи є і недоліки, які можуть зіграти вирішальну роль при виборі породи. По-перше, «джек» - тер'єр, і цим все сказано. Ця собака гіперактивна. Вам доведеться привчати його до дисципліни і порядку з самого дитинства, а також грати з ним в активні ігри і часто виводити на прогулянки.

Причому і сам вигул повинен бути активним. В іншому випадку цей малюк може рознести ваші апартаменти і ізгризть буквально все - від нових черевиків до меблів. Вам доведеться розважати його кожен день - будь то тривалі активні прогулянки, просто гри з м'ячиком або лазерною указкою.

Якщо ви рідко буваєте вдома або просто не готові приділяти стільки уваги і часу тварині, краще підшукайте іншу породу.

По-друге, ця порода відноситься до розряду мисливських, тому будьте готові до прояву мисливських інстинктів у свого собаки. Наприклад, гуляти з джек »без повідка категорично заборонено. Як би добре ви не видресирували свого улюбленця, ледве углядівши кішку або голуба (або будь-яку одному живність), він тут же кинеться в погоню. Це може привести до того, що ваш вихованець може загубитися, втікши в невідомому напрямку, переслідуючи свою «здобич», або, що ще гірше, завдати шкоди іншій тварині. Тому вигулювати їх потрібно тільки на повідку, не забуваючи припиняти будь-які спроби наздогнати дворової або сусідської кішкою.

По-третє, «джек» постійно риє носом землю, а в квартирі намагається прорити навіть паркет або килим. Звичайно, це не можна вважати повноцінним мінусом, але кого-то така поведінка може дратувати. Якщо ви, наприклад, живете в приватному будинку, забудьте про клумбах - вся ділянка буде негайно зритий, як тільки ви приведете туди свого вихованця. Хоча потрібно сказати, що якщо вас дошкуляють кроти або миші, ваш чотирилапими один досить швидко розбереться з цією проблемою.

Хоча потрібно сказати, що якщо вас дошкуляють кроти або миші, ваш чотирилапими один досить швидко розбереться з цією проблемою

По-четверте, у деяких господарів можуть виникнути проблеми з тим, щоб залишити собаку одну в квартирі. У більшості випадків для рассел-тер'єра купується ще і просторий вольєр, щоб замикати там тварина, поки господар на роботі. Інакше собака може рознести саму квартиру і навіть напаскудити де-небудь на підлозі. Але і тут проблема вирішується за допомогою виховних методів.

Отже, у породи джек-рассел-тер'єр є і плюси, і мінуси. Ясна річ, не всім підходить така собака, адже по суті джек-рассел-тер'єр - це «вічний дитина». Будьте готові до того, що у вашому будинку поселиться гіперактивний пес, який буде розважати своїми витівками всю сім'ю. Головне, любити свого вихованця, адже ми відповідаємо за тих, кого приручили.

Відео «Джек-рассел-тер'єр»

З етоговідео ви дізнаєтеся все про породу джек-рассел-тер'єр.

Вихованці наших читачів