Реклама
Реклама
Реклама

У Маріуполі найдешевше житло здається за 450 грн / місяць (стаття з бонусом)

І це без урахування оплати комунальних послуг

Сьогодні далеко не кожна молода сім'я може дозволити собі жити у власній квартирі. У більшості просто немає грошей на її покупку, немає родичів, які залишать житло у спадок. Такі сім'ї, не бажаючи жити з батьками і «сидіти у них не шиї» намагаються знайти доступну знімну квартиру і жити незалежно. Але чи по кишені молодій сім'ї знімне житло в Маріуполі? І у скільки в середньому обійдеться знімні квартира або будинок в столиці Приазов'я. Саме це з'ясував кореспондент i24.com.ua.

Аналіз сайтів, які пропонують знімне житло в Маріуполі на будь-який смак показує, що пропозицій хоч греблю гати. В надлишку і 1, і 2, і 3-кімнатні квартири, гостинки, приватні будинки. Основне питання - в ціні.

Чим ближче до центру, тим дорожче квартири. Найдешевше житло кореспондент i24.com.ua знайшов на Лівому березі. Це гостинка в нормальному стані з «частковими зручностями» і меблями. Ціна - 450 грн / місяць і окремо - оплата комунальних послуг.

1-кімнатна квартира же в центрі міста (на 1000 дрібниць) з євроремонтом і всіма зручностями коштуватиме близько 1600-1700 грн / міс. Є квартири класу «люкс» і подорожче.

У Жовтневому та Приморському районах знімання квартири обійдеться дорожче, ніж в двох інших районах міста. Частково це - через несприятливу екологічну ситуацію в Іллічівському та «бандитського іміджу» Орджонікідзевського районів. Частково - через більш сприятливою транспортної розв'язки центральній частині міста (спробуйте вранці виїхати на роботу з Лівого берега!).

Середня ціна на гостинку в Іллічівському районі - 600-700 гривень на місяць. За ту ж ціну в цьому ж районі можна зняти двокімнатний будиночок, правда, з пічним опаленням. Ціни на 1-кімнатні квартири тут стартують від 600 грн. Правда, «кухня на поверсі». У нормальному стані квартиру з однією кімнатою в цьому районі можна зняти за 1000 грн.

Найдешевша 2-кімнатна квартира з меблями і холодильником в Іллічівському районі обійдеться молодій сім'ї також в 1000 грн / міс. Квартира пристойніше - в 1100-1200 гривень в місяць.

3-кімнатні квартири з меблями, холодильником, пральною машинкою та іншими зручностями обійдуться тут, в середньому, в 1200-1700 грн.

Орджонікідзевський район цінами на житло дуже схожий на Іллічівський. Гостинки тут також по 600-700 грн / міс. За 700 можна зняти гостинку в отличном состоянии, повністю мебльовану. 1-кімнатна квартира в хорошому стані, з ремонтом і меблями здається тут в середньому за 1000 грн / міс. За цю ж ціну тут можна знайти 2-х кімнатну квартиру. У ці ж гроші можна вкластися, якщо знімати в Орджонікідзевському районі 3-кімнатну квартиру без меблів та побутової техніки. Повністю укомплектовану «троячку» на Площі в хорошому стані можна зняти за 1300 грн / міс.

У Жовтневому та Приморському районах найдешевше знімне житло, яке вдалося знайти - частково мебльована «одиничка» за 500 грн / міс., Розташована в центрі міста. За 800 грн можна зняти 1-кімнатну квартиру , «Меблі частково» або непогану гостинку.

За 1000 гривень в цих районах можна зняти порожню «однушку». Але в цю ж суму обійдеться вам і хороша 1-кімнатна квартира. Житло з двома кімнатами тут буде коштувати мінімум 1000 грн / місяць. В середньому ж - це 1200 грн.

Квартира з трьома кімнатами в Приморському і Жовтневому районах будуть коштувати сім'ї приблизно 1800 грн / міс.

Невеликий 2-х кімнатний будиночок з технікою і меблями в Жовтневому районі можна зняти за 1000 гривень. Єдиний недолік - у дворі немає місця для машини.

У центрі будиночок із частковим меблюванням можна «відхопити» за 1200 грн. Але це, якщо пощастить. 1200 грн / міс. - середня ціна для 4-кімнатного будинку в Орджонікідзевському і Іллічівському районах.

Найдорожчий будинок, який здається в Маріуполі, кореспондент i24.com.uaнашел на селищі Моряків. Євроремонт, меблі, нова сантехніка, гараж на дві машини, доглянуті газони - все це обійдеться в 7000 гривень. Шкода лише, що молодій сім'ї не по кишені. Адже середня зарплата в столиці Приазов'я - 3750 гривень. Але ж її отримують не всі. У місті є зарплати набагато менше середньої, майже на рівні мінімальної.

Однак ціна - це важливо, але не менш важлива і «начинка» квартири. На що ж звертають увагу люди при виборі знімною квартири в Маріуполі?

Даша, 21 рік: «Не останню роль у виборі квартири відігравало те, наскільки вона була« доглянута », тобто, як йдуть справи з ремонтом, санітарією. В першу чергу розглядала квартири з наявністю меблів, так як з попереднього місця проживання везти все необхідне було далеко. Дивилася і на ціни ... ».

Іван, 21 рік: «Коли ми знімали квартиру, то звертали Рамус на місце (недалеко від попередньої квартири, щоб без радикальних змін Було) та Ціну (Не более 1500 гривень за місяць). На оплату идет десь половина сімейного бюджету ».

Знімне житло в цілому є молодим сім'ям, які мають середню зарплату в нашому місті. Природно, шикувати не доведеться, але, при суворої економії, грошей вистачатиме на все найнеобхідніше. Буде важко, якщо сім'я з дитиною. Без допомоги батьків тут не обійтися. Якщо вважати по грошах, то з 3750 гривень середньої зарплати по Маріуполю (але ж у молодої сім'ї її може і не бути!), Близько 1200-1300 доведеться віддавати за оренду 2-х кімнатної квартири в нормальному районі в пристойному стані, і ще гривень 200-300 - за комунальні послуги. І залишиться у сім'ї на все про все близько 2000 гривень. І на них місяць доведеться жити, нагадую, сім'ї з трьох осіб.

бонус

Ірина Фролова, ріелтор, відповіла на питання i 24. com. ua про винаймання квартир в Маріуполі

- Які зручності хочуть бачити в квартирі квартиронаймачі?

- Тут все залежить від кількості грошей, які люди можуть витратити на квартиру. Якщо у них є 1000 грн., То вони прекрасно розуміють, що особливих зручностей, наприклад, пральної машинки, кондиціонера - цього в квартирі може не бути. Тому людина повинна розуміти, що стан житла буде адекватно грошей, на які він розраховує. А так, зараз всі хочуть зняти квартиру дешевше, але, щоб там були і холодильник, і пральна машинка і кондиціонер і телевізор, тобто всі людські умови.

- Скільки в середньому коштують послуги ріелтора?

- По різному. В основному, якщо, наприклад, зняли квартиру за 1000 гривень, стільки ж повинні заплатити ріелтору. Тому що робота ця непроста. Платяться податки, оренда офісу, плюс треба ж знайти квартири, які влаштували б наймача. У Маріуполі десь близько 80% квартир здаються через агентства.

- Які райони міста найбільш популярні для квартиронаймачів і чому?

- Всі райони привабливі. В якому районі людина виросла, той для нього найбільш привабливий. Дуже люблять центр.

- Скільки в середньому коштує знімання квартири?

- Дивлячись в якому районі. На Ілліча гостинка малогабаритка в п'ятиповерхівці з кухнею на поверсі - 700-800 грн. Однокімнатні по місту - від 1000 до 1500 грн / міс. в залежності від комплектації. 2-х кімнатні, дивлячись в якому стані, 2000-2500 грн / міс. 3-х кімнатні - від 1700 грн / міс., Дивлячись, в якому стані. Є дорогі квартири, з євроремонтом, новими меблями. Вони до 5000 грн. стоять.

Анна Редька

Але чи по кишені молодій сім'ї знімне житло в Маріуполі?
На що ж звертають увагу люди при виборі знімною квартири в Маріуполі?
Скільки в середньому коштують послуги ріелтора?
Які райони міста найбільш популярні для квартиронаймачів і чому?
Скільки в середньому коштує знімання квартири?