Реклама
Реклама
Реклама

перепланування хрущовки

  1. Існують три різновиди даного типу житлових будинків:
  2. конструкція хрущовок
  3. Варіанти перепланування хрущовок
  4. Перепланування хрущовки фото

Наше бюро розробить проект перепланування в хрущовці будь-якої серії і допоможе в узгодженні !

узгодженні

Програма знесення хрущовок в останні роки була фактично заморожена, тому вони ще довго будуть залишатися частиною міського ландшафту. Проблема перепланувань квартир в хрущовках стоїть досить гостро, оскільки вони, як відомо, відрізняються тіснотою і незручністю.

Існують три різновиди даного типу житлових будинків:

1) панельні

наприклад, серії 1-335 , II-32 , II-35, 1-515 / 5 , 1 мг-300, К-7 , 1605ам / 5 , ККД-4570 , II-07 ).

2) блокові

в тому числі, серії 1-510 , II-17, II-18 , II-05 ).

3) цегляні хрущовки

до них відносяться серії 1-511 , 1-513, 1-447 , II-28 , Мм1-3, II-14 ).

До речі, не всі хрущовки є п'ятиповерховими, як це прийнято вважати. Наприклад, широко поширена серія II-18 може мати 8, 9 і навіть 12 поверхів, також вона зустрічається і в цегляному виконанні. Багато цегляні хрущовки часто мають 4, 6 або інша кількість поверхів.

Дивіться також: розділ, присвячений серіям типових будинків

конструкція хрущовок

Незалежно від будівельного матеріалу, конструктивно всі хрущовки схожі: роль несучих виконують дві фасадні стіни і одна поздовжня по центру будинку, а торцеві стіни і деякі поперечні, є діафрагмами жорсткості. Більшість же внутрішньоквартирних стін - це легкі перегородки, які можна демонтувати без збитку для силової схеми будівлі. Ця обставина багато в чому полегшує перепланування в хрущовках в порівнянні з більш сучасними типовими будинками, які мають більше несучих стін в габаритах квартири.

Винятком є ​​деякі серії великоблочних хрущовок, таких як II-18 і її модернізація І-209, де присутні поперечні несучі стіни - наприклад, між кухнею і кімнатою в 1 кімнатній квартирі, або між житловими кімнатами в 2 х кімнатній. Більш того, дані внутріквартирні стіни в цих серіях можуть містити в собі вентканали (основні або допоміжні). приклад - однокімнатна квартира в хрущовці І209, де в стіні між кімнатою і кухнею знаходиться вентиляція , Яка не дозволяє пробивати отвір в даній стіні. У той же час фасадні стіни в цих двох серіях самонесучі з опертям на окремий фундамент.

Приклад плану поверху стандартної хрущовки серії 1-510:

Варіанти перепланування хрущовок

Отже, оскільки в більшості розглянутих в статті будинків мало внутрішніх несучих стін, перепланування з демонтажем або перенесенням міжкімнатних перегородок, не вимагають оформлення технічного висновку від автора будинку. Досить простого проекту. Втім, якщо несучі стіни присутні і зачіпаються, ТЗК буде необхідно, так само як і проект перепланування з розділом по посилення прорізів .

Детальніше про розробку проектної документації.

Не забувайте, що навіть якщо ваша перепланування стосується лише прорізів в несучих перегородках, обійтися без процедури узгодження не вдасться, оскільки будь-яка зміна конфігурації приміщень вимагає отримання дозволу від житлової інспекції і оформлення нових документів БТІ.

Наприклад, ви намітили перепланування двокімнатної хрущовки в трикімнатну , І вам всього лише потрібно розділити одну з кімнат на 2 частини. Навіщо тут потрібен проект? Пояснюємо. Дане планувальне рішення повинно відповідати будівельним і санітарним нормам . Це означає, що необхідно дотримати відповідні мінімальні розміри кімнат, а також забезпечити їх природним освітленням. Тому співробітники жилинспекции повинні схвалити проект перепланування зі светопропускающей перегородкою і експлікацію після перепланування.

Однак варіанти перепланувань хрущовок, як правило, не обмежуються лише заходами щодо зламу або установці несучих перегородок між кімнатами. Досить часто власники хочуть об'єднати або розширити приміщення ванни і санвузла. У цій ситуації також необхідна розробка проектної документації. Це обумовлено необхідністю укладання гідроізоляції, яка означає зміну конструкції підлог, яке за законом про перепланування вимагає розробки проекту. Також не варто забувати про оформлення актів прихованих робіт при проведенні ремонту хрущовки з переплануванням "мокрих зон".

Детальніше про перепланування ванних кімнат і санвузлів

При переплануванні ванної та санвузла в хрущовці, їх розширення може проводитися тільки на площу нежитлового приміщення (коридор, гардероб, комора). Збільшувати "мокрі зони" за рахунок кухні або кімнати забороняється нормативами, хоча, якщо під вашою квартирою підвал або магазин, ви можете це зробити.

Що стосується перепланування кухні в хрущовці, тут також існують певні обмеження. Наприклад, її не можна переносити на місце санвузла або ванною, а також на місце житлової кімнати (як і в будь-якому іншому багатоквартирному житловому будинку в Москві). Крім того, кухні в п'ятиповерхівках найчастіше газифіковані, а значить, їх заборонено об'єднувати з кімнатою без дверей в отворі або без розсувної перегородки на місці демонтованого ненесучої стіни. Нижче ми наведемо ряд фото проектів перепланувань з прикладами таких перегородок.

Якщо ж необхідність установки зсувний перегородки між кухнею і кімнатою вас не влаштовує, то доведеться узгодити з Мосгаз заміну плити на електричну. Те ж стосується і перепланування однокімнатної хрущовки в студію. Як відомо, квартира-студія не має стіни між кухнею та кімнатою, присутність газової плити не дозволить здійснити такий ремонт. Але якщо в такій однушке замінити плиту на електричну, то ви цілком зможете влаштувати невелику кухню-нішу в коридорі.

Перепланування хрущовки фото

Розглянемо типові приклади перепланувань хрущовок.

Перепланування однокімнатної хрущовки серії 1-511:

Тут ми бачимо плани до і після перепланування однушки в цегляній п'ятиповерхівці. Що було зроблено? Газифіковано кухню об'єднали з кімнатою, - замість знесеної перегородки встановили зсувну, як того вимагає житлове законодавство. Кухня також була розширена на ванну і коридор, що збільшило її площа на 1 метр. Санвузол і ванну кімнату об'єднали і розширили на коридор.

Проект перепланування двокімнатної хрущовки:

Ця 2 кімнатна квартира в блоковому хрущовську будинку зазнала наступні зміни. Проведено об'єднання кухні і кімнати з монтажному на отвір зсувний перегородки через наявність газової плити. Існуючий отвір в несучій стіні між кімнатами був закритий перегородкою, а новий отвір був зроблений в районі коридору. Також був зроблений суміщений санвузол, демонтували деякі перегородки (з пристроєм нових) і вбудована шафа.

Плани, проект перепланування хрущовки 2 кімнати:

перепланування 3 кімнатної квартири в панельній хрущовці серії 1 мг-600:

Ще одна досить типовий проект перепланування трикімнатної хрущовки. Він включав об'єднання кухні і кімнати і розширення суміщеного санвузла в коридор.

Він включав об'єднання кухні і кімнати і розширення суміщеного санвузла в коридор

Перепланування 3-кімнатної квартири в цегляній хрущовці 1-511 з пристроєм вітальні і розширенням санвузла:

Перепланування 3-кімнатної квартири в цегляній хрущовці 1-511 з пристроєм вітальні і розширенням санвузла:

перепланування 4 кімнатної панельної хрущовки:

Здійснювався перенос газової плити на незначну відстань (для цього потрібна довідка від служби газового господарства). Між кімнатою і кухнею організований отвір в перегородці з установкою дверного блоку. Одна з кімнат була розділена на дві светопропускающей перегородкою. У квартирі з'явилася окрема гардеробна (8а) і нова комора (6а) замість демонтованої. Санвузол приєднали до ванною і розширили приміщення на коридор.

Перепланування квартири троячки в цегляній хрущовці (серія II-14):

У процесі здійснення цього проектного рішення була розширена в коридор ванна кімната, яка також обзавелася другим унітазом - в результаті ми отримали другий санвузол (суміщений). Наявний в квартирі туалет залишився без змін. Перегородка між кухнею та кімнатою була замінена на легку зсувну. Також перенесли перегородку між коридором і кімнатою. Зміни торкнулися всі 3 кімнати, оскільки змінювалося розташування дверних прорізів.

Зміни торкнулися всі 3 кімнати, оскільки змінювалося розташування дверних прорізів

Читайте також:

перепланування брежневки

перепланування сталінки

перепланування новобудови

Навіщо тут потрібен проект?
Що було зроблено?