Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування двокімнатної хрущовки

  1. Планування двокімнатної хрущовки
  2. Варіанти перепланування двокімнатної хрущовки

Хрущовка - це багатоповерховий багатоквартирний будинок (найчастіше п'ятиповерхівка) з незручним розташуванням маленьких кімнат. За часів Микити Хрущова такі будинки штампувалися як на конвеєрі, звідси і назва. Через крейсерській швидкості споруди, планування робилася абияк, з обов'язковими прохідними кімнатами, абсолютно незручними, особливо для сімей з дітьми.

Планування двокімнатної хрущовки

Стандартний розмір двокімнатної хрущовки становить близько сорока трьох квадратних метрів. Розміщення кімнат в квартирі категорично незручне. У більшості випадків одна з них прохідна, кухонька маленька - 5-7 метрів, санвузол розташований біля вхідних дверей. Ось тому про перепланування двокімнатної квартири типу хрущовки замислюється майже кожен мешканець будинку, але не уявляє, з чого почати.

Перш ви повинні вирішити, що саме хочете одержати в результаті всіх цих копітких, трудомістких робіт. Бути може, ви бачите внутрішнім зором загальну кухню-студію ? або кабінет , Абсолютно ізольований від суміжної кімнати? А можливо, ви давно хотіли організувати додаткову кімнату для дітей? Без знесення стін тут не обійтися.

Варіанти перепланування двокімнатної хрущовки

Найпростіше знести всі перегородки і отримати квартиру-студію. Вийшло в результаті простір вже можна ділити НЕ сектори, зони тонкими перегородками з гіпсокартону, ширмами, стелажами. Найпоширеніший варіант об'єднання кухні, вітальні і залу в одну велику кімнату. Далі вітальню відокремлюють, але чисто формально, або аркою, або барною стійкою. Так, ваше житло стало просторіше, але функціональності початкової планування при цьому не змінилося.

Є ще спосіб, як перепланувати двокімнатну хрущовку - перенести перегородки між залом і спальнею настільки, щоб максимально зменшити площу прохідної кімнати. В такому випадку, в спальні залишиться трохи місця, лише на ліжко, стілець, тумбочку. Ця кімната завдяки цьому може перетворитися в темницю без вікон. Це все добре, тільки коли сім'я значно більше часу проводить у вітальні. І, звичайно, навіть мікроскопічна спальня стане затишним гніздечком при правильному дизайні.

Як можна перепланувати ванну кімнату в двокімнатній хрущовці - це ціла окрема тема. Замість старої чавунної ванни можна встановити новомодну душову кабіну, об'єднати роздільний санвузол, при цьому двері в туалет перенести на стіну коридору. Завдяки цьому з'явиться можливість розмістити у ванній кімнаті деякі інші предмети, наприклад, пральну машину або бойлер.

При такому розкладі не обійтися без ґрунтовного поетапного ремонту ванної: замінити каналізаційні та водопровідні труби, зайнятися якісною обробкою поверхонь, покласти нову плитку, побілити стелю, пофарбувати стіни і так далі.

Розглянемо також варіант об'єднання кімнати і лоджії. Балкон і лоджія скасовується (при їх наявності в квартирі, звичайно) з метою збільшення площі залу. Лоджію доведеться утеплити, засклити, перегородку знести. Але запам'ятайте - перегородка на балкон (лоджію) - це несуча стіна вашого будинку! І в гонитві за декількома зайвими квадратними метрами ви можете пошкодити довговічності самої п'ятиповерхівки.

Ви також можете замінити всі двері в своєму житлі на розсувні, тим самим вигравши ще кілька дорогоцінних квадратних сантиметрів площі.

Будь-яка перепланування повинна бути узаконена, проконсультована фахівцем. В іншому випадку вас можуть змусити виплатити штраф і повернути всі стіни в їх початкове положення.

А можливо, ви давно хотіли організувати додаткову кімнату для дітей?