Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн інтер'єру двокімнатної квартири 44-60 Кв, Проекти Для Маленьких Хрущовок, Дизайнерські Ідеї та Типові Варіанти Для Передпокою, Кухні, Дитячої, Класичні та Сучасні Приклади

  1. Які бувають квартири по типу будови і розташування кімнат?
  2. Сучасний дизайн двокімнатної квартири
  3. Дизайн-ідеї оформлення двокімнатної квартири
  4. Як облаштувати вітальню в двокімнатній квартирі?

06.04.2017

Будь-який житель типової багатоповерхівки підшукує для себе кращий варіант ідеї оформлення квартири, що включає і наявність особистого простору, і зручність його розташування в приміщенні. Чи можливо це створити в звичайній двокімнатній квартирі? Так! Можливо, якщо до перепланування підійти творчо. Дизайн двокімнатної квартири 60 кв. - це широке поле для фантазії і реалізації найсміливіших рішень.

Будь-яка перепланування в двокімнатній квартирі починається зі складання дизайн-проекту.

Які бувають квартири по типу будови і розташування кімнат?

Всі існуючі квартири в багатоповерхових будинках, включаючи сучасні, діляться на типи за габаритами:

  • «Сталінки» характеризуються наявністю високих стель, при цьому корисна площа - невелика. Кімнати можуть розташовуватися нестандартно. Тип будови - двоповерховий або чотириповерховий.
  • «Хрущовка» - це невелика квартира з поєднаним санвузлом, прохідними житловими кімнатами. Тип будови аналогічний попередньому варіанту.
  • «Брежневка» - квартири, схожі з хрущовками, тільки тут санвузол розділений і кімнати трохи більше за розмірами.
  • «Нове планування» - сучасні квартири з великими за розмірами кімнатами: кухнею, розділеними 2 житловими кімнатами, з дитячої та лоджією.

Дизайн інтер'єру двокімнатної квартири обирається в залежності від місця, де знаходиться кімната. По виду розташування житлових кімнат діляться на лінійні, в цих квартирах вікна розташовані в одній стороні, і сорочечки - кілька виходів віконних прорізів.

За типом положення діляться на кілька видів:

  • Роздільне.
  • Суміжне.
  • Роздільно-суміжне.
  • Вільне планування.

Серед всіх перерахованих квартир особливою популярністю користуються панельні будови з хрущовками в оригінальному або сучасному вигляді.

Сучасний дизайн двокімнатної квартири

У будинках з вільним плануванням все передбачено, починаючи від несучих конструкцій, закінчуючи перегородками. У всіх інших випадках необхідно подумати, як зробити дизайн двокімнатної квартири, щоб він зміг задовольнити потреби всіх мешканців.

Можна здійснити і тут планування за своїми уподобаннями, правда, перед цим потрібно отримати відповідні дозволи від забудовника, якщо проект ще в стадії будівництва - від бюро БТІ, інакше штрафних санкцій та покарань з боку закону не уникнути.

Можна здійснити і тут планування за своїми уподобаннями, правда, перед цим потрібно отримати відповідні дозволи від забудовника, якщо проект ще в стадії будівництва - від бюро БТІ, інакше штрафних санкцій та покарань з боку закону не уникнути

Дизайн-ідеї оформлення двокімнатної квартири

Старі радянські споруди - суцільне горе для їх власників. Всі квартири будувалися в той час за шаблоном і схожі як брати-близнюки. І в ремонті вони дуже складний об'єкт, адже хороший сучасний дизайн передбачає:

  • Перепланування, пов'язану заміною великовагових перегородок, стін, дверних прорізів на більш легкі конструкції.
  • Заміну класичною ванною на душову кабінку для збереження корисного місця в малогабаритний квартирах з поєднаним санвузлом.
  • Перепланування малогабаритної квартири в студію з зонуванням без використання громіздких конструкцій в перегородках. Тут в якості елементів для візуального поділу використовуються дзеркала, меблі-трансформер, яка займає мало місця, але виконує кілька функцій одночасно.

Як облаштувати вітальню в двокімнатній квартирі?

Дизайн двокімнатної квартири планується ще в процесі ремонту або перед його проведенням. Особливо в хрущовках, сталінках, де житлового простору катастрофічно не вистачає. Головне завдання хорошого дизайну - візуальне збільшення кімнати за рахунок:

  1. Зонування покриттям підлоги. Поділ кімнати настилом різних колірних відтінків, ширмою, декоративними завісами.
  2. Поєднання кольорів. Тут дуже важливо правильно підібрати і збалансувати кольору. Найкраще для дизайну коридору, кімнати або спальні лінійних типів підбирати пастельні тони.
  3. Підвісної стелі. Монтаж багатоярусних конструкцій дозволяє не тільки зробити стильний і сучасний дизайн-проект двокімнатної квартири, але і візуально збільшити стандартне простір в малогабаритній квартирі за рахунок гри світла на глянцевих поверхнях і дзеркалах.
  4. Світлий дизайн двокімнатної квартири 44 кв. м. з використанням предметів декору, наприклад, стильні вази, рамки для фото, легкий текстиль теж дозволяє розширити простір нехай і візуально.
  5. Відмова від громіздкої масивної радянської меблювання дозволяє не тільки розширити невелику кімнату для житла, а й створити суперсучасний дизайн двокімнатної квартири хрущовки, де, як відомо, місця завжди не вистачає. Масивні предмети меблів мимоволі крадуть місце, при цьому користі від них споживач отримує дуже мало.
  6. Освітлення. Дизайн маленької двокімнатної квартири можна не тільки облагородити, але і збільшити за рахунок грамотно встановленого освітлення. Вдалі ідеї дизайну з грою світла додаються.

Якщо метою ремонту є не тільки цікавий дизайн прихожей, спальні, дитячої або вітальні для житла в стилі класика, а об'єднання декількох кімнат в єдиний простір, то функціональне зонування в даному випадку буде правильним рішенням.

  • З'єднання кухні з їдальнею - популярний напрям в дизайні двокімнатної квартири в новобудові.
  • Поєднана вітальня з робочим кабінетом - зручне приміщення, якщо передбачається частий прийом гостей, відвідувачів або учнів.
  • Спальня, сполучена з вбиральні - модне і раціональне рішення в плануванні двокімнатної квартири.

Здійснити перепланування квартири для сім'ї не так складно, як здається на перший погляд, головне - правильно розставити акценти і втілити задумане в реальність.

Які бувають квартири по типу будови і розташування кімнат?
Чи можливо це створити в звичайній двокімнатній квартирі?
Які бувають квартири по типу будови і розташування кімнат?
Як облаштувати вітальню в двокімнатній квартирі?