Реклама
Реклама
Реклама

AUTO.RIA - Круговий рух: Хто ж головний на «кільці»?

Починаючи з 28 квітня 2017 року, згідно з набрав чинності закону №1993-VIII , На перехрестях, де організовано круговий рух, перевага надаються тим транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Проте, оперативно замінити дорожні знаки згідно з новою редакцією Закону про дорожній рух, запобігши безліч спірних ситуацій на кругових розв'язках, відповідним службам поки не вдалося.

Так як же слід проїжджати перехрестя, на яких організовано круговий рух, якщо встановлені на них знаки можуть показувати інший напрямок головної дороги? Спираючись на букву закону або все ж вірячи власним очам, точніше - наявним дорожнім знакам?

За відповіддю на це питання ми звернулися до експерта - Володимиру Караваєву, юристу, автору низки видань для автомобілістів:

За відповіддю на це питання ми звернулися до експерта - Володимиру Караваєву, юристу, автору низки видань для автомобілістів:

«Для початку слід нагадати, що перехрестям з круговим рухом є тільки той, перед яким встановлений знак 4.10« круговий рух ». Наявність же клумби або острівця круглої форми не дає перехрестя автоматично статус «кругового».

Щодо нового закону - він суперечить сам собі: в ньому сказано, що коло є головною дорогою, і тут же уточнює - єдиний порядок руху регулюється ПДР. Тому поліція і дала роз'яснення, що коло є головною дорогою лише при відсутності знаків пріоритету. В принципі, це правильно: інакше не можна організувати рух з урахуванням реального трафіку транспортних засобів. До речі, в законопроекті 5184 , Названим Дорожньої Конституцією, пріоритетність на перехрестях з круговим рухом саме так і прописана.

Національна поліція видала доручення - зробити всюди коло головним! Там, де цього робити не можна, служби просто демонтують знаки 4.10 «круговий рух», залишаючи знаки пріоритету.

Отже, на практиці, може виникнути чотири ситуації з проїздом перехресть, на яких фізично присутній клумба або острівець круглої форми.

Перший варіант - знак 4.10 «круговий рух» та інші знаки пріоритету відсутні. На такому перехресті діє правило «перешкоди справа» - слід поступатися дорогою всім транспортним засобам, що знаходяться праворуч від вас.

Другий варіант - знак 4.10 «круговий рух» присутній, інших знаків або табличок при ньому немає. У такому випадку мова йде про перехресті з круговим рухом, на якому діють нові правила: пріоритет має водій того транспортного засобу, який вже рухається по колу.

Третій варіант - присутні знаки пріоритету, знака 4.10 немає. Рух по такому перехрестя слід здійснювати відповідно до встановлених знаків пріоритету.

Четвертий варіант - найскладніший і потенційно небезпечний: перед круговим перехрестям присутній знак 4.10 і табличка 7.8 «напрямок головної дороги», на якій головною дорогою позначений не коло, а інша траєкторія. Фактично, присутність такої таблички вступає в конфлікт з прийнятим законом, і всі такі ситуації повинні бути ліквідованими відповідальними службами. Але тим часом водіям слід проїжджати такі перехрестя знизивши швидкість і подвоївши свою увагу. Відповідно до закону, головною дорогою все ж є сам коло. Але якщо інший водій буде спиратися на знаки або силу звички - може статися ДТП. У такому випадку суд, спираючись на закон, як документ, який має вищу юридичну силу над ПДР, швидше за все, визнає винним водія, «повірив» знакам. Тому заради власної безпеки в подібних умовах краще проявити пильність, скинути швидкість і пропустити водія, який вирішив проїхати кругової перехрестя «по-старому».

Так як же слід проїжджати перехрестя, на яких організовано круговий рух, якщо встановлені на них знаки можуть показувати інший напрямок головної дороги?
Спираючись на букву закону або все ж вірячи власним очам, точніше - наявним дорожнім знакам?