Реклама
Реклама
Реклама

Розлучення, розділ майна: коли спільно нажите ділиться НЕ навпіл?

  1. Доходи і витрати
  2. неповнолітні діти
  3. Дитина з серйозним захворюванням
  4. особистість чоловіка
  5. Негативне рішення: причини
  6. Підведемо підсумки
  7. "1С: Мобільна каса" - нове рішення "1С" для смартфонів і планшетів
  8. Юридична допомога матусям! Сімейний адвокат київ
  9. Що робити з іпотекою при розлученні
  10. Батьки і діти ... Колишні ...
  11. Чи можлива дружба колишньої дружини з нової ?!
  12. Як помиритися з сестрою ?!
  13. Проблеми навалилися скопом ...
  14. Розлучення - це ЗПСШ ?!
  15. Знайомство дітей з марамойкой ...
  16. Розділ майна в шлюбі, але в період невіданні спільного господарства, разом не жили
  17. На що я можу претендувати в разі розлучення і розділу майна?
  18. Розділ майна при розлученні з 2ма неповнолітніми дітьми
  19. Я таки Ніпона (Слідами теми про розподіл майна)
  20. Розділ майна при розлученні.
  21. Ну нарешті-то розлучення
  22. Розділ майна (опитування)
  23. Розділ майна при розлученні.
  24. розподіл майна
  25. Питання про розподіл майна
  26. Допоможіть! Квартира куплена в шлюбі, але на особисті гроші чоловіка є спільно нажитим майном?

зміст:

При поділ спільно нажитого майна подружжя (зазвичай це відбувається при розлученні) їх частки вважаються рівними, тобто кожному присуджується рівно половина, якщо інше не передбачено шлюбним договором або угодою сторін. Однак в законі є виключення, згідно з яким суд може відступити від подібного правила. Детальніше про законодавчі нюанси, які регулюються Сімейним кодексом РФ, розповідає адвокат Олена Бойцова.

До змісту

Доходи і витрати

Згідно п. 2 ст. 39 СК РФ суд може присудити поділ майна нерівними частками у випадках, коли один з подружжя без поважних причин не отримував доходів або витрачав спільне майно на шкоду інтересам сім'ї. Розглядаються і випадки, коли один з партнерів по шлюбу позбавлений можливості отримувати дохід від трудової діяльності за станом здоров'я або з інших, не залежних від нього, обставинам.

При нерівний розподіл майна суд зобов'язаний обгрунтувати мотиви свого рішення. Що стосується відсутності доходів у конкретного чоловіка або його надмірних витрат зробити це досить важко, але подібні випадки в практиці відомі.

До змісту

неповнолітні діти

В основному позитивні рішення є в справах, де є неповнолітні діти, батьки яких проживають окремо. Велика частка присуджується тому чоловікові, з ким після розлучення залишаються діти - частіше такою є мати.

До уваги приймаються обставини і їх наслідки: суд в першу чергу має на меті захистити інтереси неповнолітніх утриманців.

Важливу роль при ухваленні рішення грають:

  • кількість неповнолітніх дітей;
  • необхідність підтримувати на колишньому рівні їх матеріальну забезпеченість;
  • розуміння, хто виділяє кошти утримання на дітей - обоє з подружжя або тільки один з них;
  • наявність або відсутність відповідних житлових умов для проживання неповнолітніх.

До змісту

Дитина з серйозним захворюванням

Підставою для збільшення частки майна може стати наявність у подружжя дитини із захворюванням. Діагноз повинен бути підтверджений документально - виписками з амбулаторної картки або історії хвороби. Суд з увагою ставиться до випадків, коли справа стосується як хронічних, так і вроджених проблем зі здоров'ям, у тому числі встановленої інвалідності.

З огляду на, що після розірвання шлюбу неповнолітня дитина залишається проживати з одним з батьків, судова комісія в основному дає позитивну відповідь на запит про відступ від правила рівності часток подружжя в їх спільному майні.

До змісту

особистість чоловіка

У даній категорії підставами для збільшення частки позивача може стати поведінка і особистість чоловіка. Припустимо відступ від принципу рівності часток, якщо він:

  • не має доходів з неповажних причин;
  • зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами;
  • його поведінку несе небезпеку для психічного та фізичного здоров'я дитини або матері;
  • ухиляється від виплати аліментів або несення тягаря витрат з утримання дітей і т.п.

До змісту

Негативне рішення: причини

Крім позитивної практики в справах про поділ майна не порівну є досить випадків відмовних рішень. В основному це пов'язано з відсутністю підстав для подібних вимог, або сторона не подає відповідні докази в обгрунтування свого запиту. Крім того, має значення особистісний фактор: те, яким буде рішення, багато в чому залежить від внутрішнього переконання судді, який розглядає справу.

Підставою для відмови може стати виконання другим чоловіком зобов'язань за змістом спільних дітей, участь в їх вихованні, своєчасна виплата аліментів та відсутність доказів того, що відступ від рівності часток буде відповідати інтересам дітей. Іншою підставою може стати наявність у дитини у власності нерухомого майна.

До змісту

Підведемо підсумки

Таким чином, аналіз положень ст. 39 Сімейного Кодексу РФ, роз'яснень Верховного Суду РФ і судової практики дозволяє зробити висновок, що підставами відступу від рівності часток подружжя при розділі майна може бути:

  • наявність неповнолітніх дітей або дитину-інваліда (при роздільному проживанні батьків);
  • кредитні зобов'язання;
  • низький дохід батька, з яким проживає дитина;
  • неучасть батька у вихованні та утриманні дітей;
  • особистість батька;
  • якщо чоловік, з яким проживають діти, за станом здоров'я або з інших, не залежних від неї обставини, позбавлений можливості отримувати дохід від трудової діяльності.

До кожної справи суд відноситься індивідуально, і підсумок залежить від конкретних обставин і доказів.

Законодавчо вірним способом захистити себе від негараздів при розділі майна є шлюбний договір. Він дозволяє чітко прописати, яке майно перебуває у власності кожного з подружжя, і позбавити від ризику його вилучення на основі судового рішення при розлученні.

Автор

Автор

Олена Бойцова адвокат, голова колегії адвокатів міста Москви "Центр правових експертиз"

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

А ось я сьогодні прочитала цікаву життєву історію: [Посилання-1] . Дівчина вийшла заміж за олігарха, а при розлученні виявилося, що на нього нічого не оформлено - взагалі жебрак і безробітний. І вона виявилася на вулиці з двома дітьми. Суди все на його боці. І ось як тут бути? Бомжувати йти? Може хто скаже, що сама винна - виходила заміж за розрахунком. хай так. дітям-то що робити ??

А ось машина цю справу спільно нажите майно і ділиться навпіл? Він повинен буде мені віддати частину грошей, але машина оформлена на ньому? Я давала більшу частину грошей на неї

.

Коментувати можут "Розлучення, розділ майна: коли спільно нажите ділиться НЕ навпіл?"

"1С: Мобільна каса" - нове рішення "1С" для смартфонів і планшетів

Додаток призначений для оформлення роздрібних продажів товарів в павільйонах виїзної торгівлі, кур'єрами, страховими агентами, прийом оплати за послуги водіями таксі та в інших випадках нестаціонарної роздрібної торгівлі. Додаток має простий, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що дозволяє легко освоїти програму будь-якому користувачеві. Для створення робочого місця касира досить встановити додаток "1С: Мобільна каса" на смартфон або планшет під управлінням ОС ...

Юридична допомога матусям! Сімейний адвокат київ

Адвокат по сімейних справах і розлучень в Києві допоможе успішно вирішити юридичне питання, який у Вас виник! Багаторічний досвід Адвоката дозволяє вирішувати такі питання: - Розірвання шлюбу (розлучення); - Розділ майна спільно нажитого в судовому порядку; - Недійсність шлюбу; - Особисті права і обов'язки подружжя; - Позбавлення батьківських прав; - Встановлення батьківства; - Права і обов'язки батьків, і інші послуги адвоката в Києві!

Що робити з іпотекою при розлученні

Сталося так що стався розлучення після 5 років шлюбу. Але я не зломлений, але ж у нас куплена іпотечна квартира. Ось накопала матеріал який може бути корисний: Що робити з іпотекою при розлученні Єдина відповідь на це питання - платити. А ось як - тут є варіанти. Якщо ви вирішили залишити житлоплощу собі, то єдиний спосіб зробити це - мирова угода про те, кому і в якому вигляді дістанеться нерухомість. При відсутності можливості прийти до мирової угоди, суд візьме ...

Батьки і діти ... Колишні ...

Пригнічує мене ставлення колишнього чоловіка до дітей ... і його постійні претензії, що я "занурена в особисте життя": / З квітня місяця сидить без роботи, в травні перерахував 1/3 вихідної допомоги (60тр), потім 3 місяці нічого не платив , віднесла виконавчий лист судовим приставам, з серпня почав перекладати по 9тр (1/3 від середньої зарплати по країні) Нещодавно невеликий запитав у тата, коли він піде працювати, на що отримав відповідь: "у мене є 7 млн, я можу більше не працювати, взагалі ":( Велика ...

Чи можлива дружба колишньої дружини з нової ?!

Поки ми з супом воюємо за недобудований заміський будинок, односельці не втрачаються ... 5 липня ми з дітьми там були - все було добре, а вчора приїхали і виявили, що розкриті обидва будинки і вибиті склоблоки в гаражі ... :( Нічого особливо цінного не забрали, все вже відновили, але треба щось робити, поки все не розтягнули ...: / Дуб вважає, що для якнайшвидшого вирішення питання мені потрібно спробувати подружитися з марамойкой і впливати на супу через неї ... Вона зараз вся така молода мати ...

Як помиритися з сестрою ?!

У момент, коли впав мій світ, я збиралася відкрити кабінет приватної практики: купила відповідну кв на 1 поверсі на червоній лінії, здала доки на ліцензію, замовила обладнання ... І найсерйозніше - вмовила сестру звільнитися, встати на облік в службі зайнятості, щоб пройти безкоштовно курс підприємців, взяти участь в програмі самозайнятості безробітних і отримати грант на відкриття своєї справи ... Планували, що сестра буде ІП, візьме мою кв в оренду, найме мене лікарем ...

Проблеми навалилися скопом ...

1. Суп не виписується з моєї квартири ... Обіцяв до 1 жовтня, вже 10-е число, на мої питання "чому і коли ?!" відповідає "виникли складнощі, скоро" Знайшла зразок позову про визнання таким, що втратив право користування житловим приміщенням та зняття з реєстраційного обліку, якщо до понеділка НЕ ​​випишеться, звернуся до суду ... 2. Після переїзду марамойкі в наш будинок мама відмовилася до нас приходити .. . Каже, що боїться не стриматися при зустрічі, оттаскать марамойку за волосся, плюне супу в обличчя ... Тепер ...

Розлучення - це ЗПСШ ?!

У неділю, користуючись нагодою, що діти розважалися з супом, а я сексонепрігодна, ходили "по гриби" з коханцем ... Коханець мій (буду кликати його дубом для стислості, у нього своя столярна майстерня, займається інтер'єрним дизайном) одружений, знайомі ми років 5 ... я завжди йому подобалася, але ми тільки фліртували при зустрічі і обмінювалися есемесками в дні народження ... :) Зіткнулися випадково цієї зими, посиділи в кафе, поділилися "оновленнями сімейного статусу", я розповіла про своє уповільненому .. .

Знайомство дітей з марамойкой ...

Вчора ввечері після повернення дітей з табору, святкової вечері і догляду супу, діти розповіли, що тато запропонував їм у вихідні піти в кіно "вчотирьох, разом з його новою тіткою, бо він її дуже любить, скоро вони будуть жити разом, і він хоче познайомити їх один з одним "О_О Діти відмовилися зі словами" вчотирьох ми хочемо ходити тільки з тобою і мамою ", суп наполягати не став ... Діти" хочуть бачити папу, а не тата в компанії з іншого тіткою ", як вони мені пояснили свою відповідь ... Я ...

Розділ майна в шлюбі, але в період невіданні спільного господарства, разом не жили

А при подачі заяви на розлучення і поділ майна згідно із законом, тобто навпіл (тільки майна спільно нажитого, під час ведення спільного господарства) держ мито треба сплатити в розмірі 400 руб або якусь іншу?

На що я можу претендувати в разі розлучення і розділу майна?

На що я можу претендувати в разі розлучення і розділу майна?. Розлучення. Юридична. Все навпіл. Чи не діляться дитячі речі, не ділиться майно отримане одним з подружжя по безоплатним сделкам.Вообщем, суд може визнати майно, нажите кожним з ...

Розділ майна при розлученні з 2ма неповнолітніми дітьми

Розділ: Розлучення (розділ майна з 2 дітьми). Як вже помітили тут, судова практика така, що при відсутності спеціальних угод ви маєте право претендувати тільки на 50% спільно нажитого майна. Подружнє майно ділиться порівну.

Я таки Ніпона (Слідами теми про розподіл майна)

Якщо розділу не було, майно, придбане в шлюбі, як і раніше знаходиться в спільній власності. І не треба ні з ким будується - треба відразу ділити спільно нажите майно. При розлученні нічого не ділилося в тому випадку.

Розділ майна при розлученні.

Верховний суд РФ дозволив нерівний розподіл майна при розлученні, якщо у колишніх Тоді, в разі розлучення б чоловік спокійно зміг би подати на розмін "спільно нажитого". Той же самий рахунок вважав, що це вже не навпіл і зобов'язав жінку виплатити різницю чоловікові.

Ну нарешті-то розлучення

Не знаю з чого почати .... Я довго і болісно чекала развода.Муж не те щоб тримав, але мабуть з шкідливості НЕ соглашался.І ось сталося! 26 липня без присутності чоловіка (він відмовився приїхати) нас развелі.С ​​тих пір я перебуваю в якомусь дивному стані ейфорії: я просто счастліва.Я причому навіть сама не можу зрозуміти, що конкретно мене так радує? З одного боку сім'я розвалилася і радіти тут нічому. А з іншого боку-коли він зрозумів що я не жартую з розлученням, він мені всіляко погрожував (і що ...

Розділ майна (опитування)

Розділ: Розлучення. Відповідати в конференціях і заводити нові теми може будь-який учасник, незалежно від наявності реєстрації на сайті 7я.ру. Треба вміти ділитися спільно нажитим майном, особливо не забувати хто був основним добувачем грошей.

Розділ майна при розлученні.

1.квартіра ділиться навпіл, як спільно нажите майно. 100% 2. якщо купите машину зараз (тобто будучи в шлюбі) - буде те саме, що і з машиною. купуйте або пізніше - після розлучення, або зараз з оформленням на, напр. Вашу маму.

розподіл майна

розподіл майна. Розлучення. Юридична. внесок по кредиту (якщо він був, сплачений за машину при оформленні кредиту, по-хорошому, повинен вважатися спільно нажитим майном. а як машина буде ділиться навпіл і її кредит який вона платить за неї.

Питання про розподіл майна

Він каже, що при розлучення і розподіл спільно нажитого майна приймається в розрахунок, що дружина не працює. А я на підставі колись десь почутого вважала, що все спільно нажите ділиться навпіл, не залежно від співвідношення заробітків.

Допоможіть! Квартира куплена в шлюбі, але на особисті гроші чоловіка є спільно нажитим майном?

Інакше квартира буде вважатися спільно нажитим майном. Так ось навіть якщо ви напишіть що при розлученні квартира не ділиться на ділі вона все одно буде Як на практиці здійснюється розділ майна якщо наприклад дружина каже - мовляв в Договорі написано ...

Чи можлива дружба колишньої дружини з нової ?
Як помиритися з сестрою ?
Розлучення - це ЗПСШ ?
Квартира куплена в шлюбі, але на особисті гроші чоловіка є спільно нажитим майном?
І ось як тут бути?
Бомжувати йти?
Дітям-то що робити ?
А ось машина цю справу спільно нажите майно і ділиться навпіл?
Він повинен буде мені віддати частину грошей, але машина оформлена на ньому?
Коментувати можут "Розлучення, розділ майна: коли спільно нажите ділиться НЕ навпіл?