Реклама
Реклама
Реклама

Зразок строкового трудового договору 2019 року

  1. Характеристики строкового трудового договору
  2. Бланк строкового трудового договору 2019 року: зразок
  3. Строковий трудовий договір: зразок 2019 рік
  4. Порядок розірвання строкового трудового договору 2019

Бувають ситуації, коли роботодавець в стані укласти тільки строковий трудовий договір. Його зразок 2019 роки ми покажемо в цій статті. Ви дізнаєтеся умови підписання документа, його характерні відмінності і, звичайно ж, зможете скачати як представлений зразок, так і приблизний бланк угоди.

Характеристики строкового трудового договору

Найважливішим критерієм строкового трудового договору, що відрізняє його від аналогічного безстрокової угоди, є чітко прописані терміни дії. Крім того укласти строковий трудовий договір (СТД) в 2019 році можливо тільки в разі об'єктивних передумов до цього і з певною категорією громадян.

Всі передумови обумовлені ст.59 ТК РФ. Найпоширеніші з них:

  • Роботу реально виконати тільки в певний сезон;
  • Людина приходить на місце тимчасово відсутнього працівника;
  • Має бути робота за межами РФ;
  • Компанія змушена якийсь період вести додаткову діяльність;
  • Співробітник прийшов в організацію на стажування або практику;
  • Альтернативна цивільна служба.

Список осіб, з якими можливі подібного роду трудові відносини, є в п.2 ст.59 ТК РФ.

Строковий трудовий договір укладається на термін не більше 5 років. У разі, коли співробітник наймається для служби за кордоном, не більше 3 років. При цьому мінімальних обмежень не існує.

Характеристики СТГ і його винятковість по відношенню до інших угод дивіться в таблиці, а також в зразку 2019, він буде трохи нижче.

Відмінність строкового трудового договору

від ЦПХ

Громадянин зараховується в штат і є працівником компанії. Йому надаються соціальні гарантії (відпустка, лікарняний і т.д.). встановлюється зарплата

Від звичайного трудового

Обговорено і прописані тимчасові рамки дії

від сумісництва

Компанія для працівника може бути основним місцем роботи. Обговорено і прописані тимчасові рамки дії. Співробітник працює повний робочий день.

Якщо в підписаний документ відсутній пункт про їх початок і закінчення, то вони автоматично стають безстроковими. Все те ж саме відбувається, якщо співробітник продовжує працювати за згодою роботодавця.

Бланк строкового трудового договору 2019 року: зразок

Якоїсь певної форми для строкових трудових договорів немає. Як не існує і затвердженого бланка. Тому в 2019 році для подібного роду угод доведеться придумувати зразок.

Чи не забороняється користуватися і типовою формою звичайного трудового договору. Тим більше що більшість пунктів там загальні. Але не забувайте в типовою формою робити уточнення, що мова йде саме про СТД. І вже тим більше стежте, щоб були вказані терміни дії домовленостей і причини короткочасності.

Крім цього, ми можемо полегшити вам завдання і надати можливість скористатися нашим зразком строкового трудового договору 2019. Вам залишиться тільки підставити туди свої дані.

Строковий трудовий договір: зразок 2019 рік

Нижче ми представляємо вашій увазі заповнений зразок 2019 року строкового трудового договору.

Звертаємо вашу увагу на те, що в нашому зразку дата завершення контракту прописана конкретно. Але бувають ситуації, коли це нереально. Ну скажімо, новий працівник прийшов на місце хворого.

В цьому випадку слід домовитися про умови, які обмежать дію домовленостей. Наприклад, таким чином:

  • Договір укладено на період тимчасової непрацездатності (догляду за дитиною і т.д.) такого-то або такий-то, за якої зберігається робоче місце.
  • Термін дії договору визначається часом повернення основного працівника.

Порядок розірвання строкового трудового договору 2019

Якщо роботодавець не має наміру продовжувати СТД, або це неможливо, то його дія буде припинена. Коли це може статися за законом:

  • В останній день роботи співробітника, зазначеного в угоді. Причому на роботодавця лежить обов'язок, сповістити службовця не пізніше, ніж за 3 дні до наміченого догляду;
  • При виході на службу людини, якого заміняв строковик;
  • Закінчено сезон, протягом якого фізособа виконувало свої обов'язки;
  • Організація звернула додаткову діяльність, в зв'язку з якою і був потрібний тимчасовий працівник.

Особливі умови створені лише для жінок в положенні. Вони полягають в тому, що:

  1. СТД може продовжуватися до моменту пологів.
  2. Або навпаки СТД достроково припиняється у зв'язку з тим, що жінці стало важко виконувати роботу, а альтернативної посади в компанії немає.

Чи не забороняється розривати строковий трудовий договір 2019, зразок якого ми приводили вище, завчасно за угодою сторін.