Реклама
Реклама
Реклама

Штраф за декларацію з ССО в 2018 році

  1. Штраф за декларацію з ССО
  2. Чорна п'ятниця! Підписка на "Спрощенку" за привабливою ціною

Бухгалтери запитують, які штрафи діють в 2019 році за нездачу декларації з ССО? Відповідаємо.

Штраф за декларацію з ССО

За запізнення декларації штраф дорівнює 5% за кожний повний або неповний місяць затримки. Він розраховується від суми спрощеного податку за рік (ст. 119 НК РФ). Мінімальний штраф за прострочення для ІП і юросіб - 1000 руб. Такий штраф податківці випишуть за нульову звітність. Максимальний штраф - 30% від суми податку. Це якщо ви затримали декларацію більш ніж на півроку.

Податковий штраф податківці виписують після камеральної перевірки декларації. Враховуйте, що за підсумками камералкі інспектор може донарахувати спрощений податок до сплати. А значить, розрахунок штрафу буде вести вже за сумами, які вважатиме інспектор.

Фокус: не здам декларацію - не буде камералкі - не буде штрафів - не пройде.

Через 10 робочих днів після закінчення терміну подання декларації (31 березня для компаній і 4 травня для ІП) інспекція заблокує всі рахунки (п. 3 ст. 76, п. 6 ст. 6.1 НК РФ). І ви змушені будете принести декларацію.

Крім податкової є ще й адміністративна відповідальність за затримку звітності. За заявою податківців суд може оштрафувати підприємця, керівника або головного бухгалтера на суму 300 - 500 руб. (Ст. 15.5 КоАП РФ).

Безкоштовно заповнити форму декларації з ССО ви зможете в нашій програмі Правконс . При заповненні діє професійна бухгалтерська підтримка 24 години.

Заповнити декларацію з ССО онлайн

Чорна п'ятниця! Підписка на "Спрощенку" за привабливою ціною

сьогодні сама низька ціна на підписку на журнал "Спрощенка". Підпишіться по акції "чорна п'ятниця". Подарунок за передплату - книга "Спрощенка. Річний звіт 2019".

Річний звіт 2019