Реклама
Реклама
Реклама

Єдина спрощена податкова декларація в 2016 році: хто здає

  1. Зразок заповнення єдиної декларації за 2015 рік
  2. Підпишіться на "Спрощенку" на півроку, а читайте 12 місяців!

У статті розповімо, в яких випадках і хто повинен складати єдину спрощену податкову декларацію в 2016 році.

У бухгалтерів виникає питання: хто здає єдину спрощену податкову декларацію в 2016 році. Все дуже просто. Що стосується ССО, то єдина декларація подається тільки за підсумками року. Так як податковий період за ССО - рік. А здавати єдину декларацію поквартально не потрібно.

Така декларація здається тільки в одному випадку - якщо діяльність протягом всього календарного року не велась. Тобто не було рухів по рахунках і по касі (не надходили доходи і не було витрат).

При цьому щодо декларації з ССО у платника податків, у якого протягом року не було платежів, є вибір, що здавати:

Зручність єдиної декларації для «спрощенців» в тому, що заповнити потрібно лише одну сторінку - першу. Тоді як декларація по УСН містить кілька аркушів. Але здати єдину декларацію потрібно не пізніше 20 січня, тобто раніше, ніж декларацію з ССО.

У єдиної декларації вказують загальні відомості про платника, а також інформацію про те, замість якої форми вона подається. Для цього передбачена таблиця з чотирьох граф. У графі 1 вказують найменування податку, за яким подається декларація. Тобто в першу графу потрібно вписати: «Податок, який сплачується у зв'язку із застосуванням спрощеної системи оподаткування». У графі 2 наводять номер глави Податкового кодексу, яка регулює даний податок. У нашому випадку це 26.2. У графі 3 ставлять 0. Це код податкового періоду, зазначений у Порядку заповнення форми. Там же сказано, що графа 4 «Номер кварталу» залишається порожньою.

Зразок заповнення єдиної декларації за 2015 рік

Форма єдиної декларації та декларації з ССО входить в Річний звіт за ССО для закриття року. Підпишіться на самий практичний журнал про ССО «Спрощенка» , І книгу «Річний звіт за ССО» ми вам подаруємо. В річний звіті буде показано, як заповнити декларацію по ССО і єдину декларацію.

Підпишіться на "Спрощенку" на півроку, а читайте 12 місяців!

До 9 грудня діє сама вигідна акція при підписці на журнал "Спрощенка" - річна передплата за ціною півріччя. поспішайте оплатити рахунок . Подарунок за передплату - книга "Спрощенка. Річний звіт 2019".

9 грудня - останній день акції

9 грудня - останній день акції