Реклама
Реклама
Реклама

Строки дії сертифіката про здачу ЄДІ

Відповідно до пункту 4 Відповідно до пункту 4.3 статті 15 Закону України «Про освіту», сертифікат ЗНО видається в разі успішної здачі двох обов'язкових предметів : Математики та російської мови. Решта навчальні дисципліни вписуються в свідоцтво за тієї умови, що випускник набрав по ним більше мінімальної кількості балів.

Термін дії сертифіката про здачу ЄДІ встановлений до 31 грудня того року, який слідує за роком здачі іспиту. Це означає, що сертифікат, отриманий в 2012 році, буде дійсний до грудня 2013 року і може використовуватися для вступу до вищих навчальних закладів як в 2012, так і в 2013 році.

У разі якщо випускник призивається в армію для проходження служби в той рік, коли їм було отримано сертифікат ЗНО, термін його дії продовжується ще на один рік після закінчення служби. Якщо випускник має два дійсних сертифіката ЗНО, то при вступі до вищого навчального закладу він може самостійно вибрати, який з них надати. Дана ситуація виникає в тому випадку, якщо абітурієнт не вступив до ВНЗ і в наступному році перездав один або кілька предметів в спробі поліпшити бал іспиту.

В кінці 2012 року відбулися збори громадської ради при Міносвіти Російської Федерації. На засіданні йшло обговорення питань зміни структури здачі Єдиного державного іспиту. На початку засідання директор центру освіти №109 міста Москви, заслужений вчитель Росії Євген Ямбург запропонував продовжити дію сертифікату про здачу ЄДІ до трьох років. Олег Смолін, заступник голови Комітету з освіти Державної Думи, вважає це рішення правильним. За його словами, продовження терміну дії сертифіката може знадобитися тим, хто вступає до навчального закладу не безпосередньо, а через професійне училище або технікум, а також тим, у кого трапилися проблеми в сім'ї.

Глава Міністерства освіти та науки Російської Федерації Дмитро Ліванов висловив обіцянку про те, що термін дії сертифіката буде збільшений до 3 років, тобто фактично вдвічі. Дане положення мають намір додати в закон «Про освіту РФ» депутати. На думку Ліванова, це буде дуже важливим внеском і свідченням того, що рішення громадської ради реалізуються.

Євген Ямбург також висловив пропозицію зробити свідоцтво ЄДІ , Яке видається школярам, ​​безстроковим. Однак влада заявила, що поки готові збільшити термін дії сертифікату про здачу ЄДІ тільки на один рік.