Реклама
Реклама
Реклама

У палаті громад британського парламенту почалися дебати по Brexit

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

фото AFP

У британському парламенті стартували п'ятиденні дебати по Brexit https://cdn.segodnya.ua/img/article/11950/59_main_new.1543956787.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/11950/59_tn.1543956787.jpg 2018-12-04T22: 52: 39 + 02: 00 Євросоюз Очікується, що кожен день дебати будуть займати близько восьми годин

У палаті громад британського парламенту у вівторок почалися дебати щодо угоди про вихід Великобританії з ЄС.

"На початку п'ятиденних дебатів, які визначать курс нашої країни на найближчі десятиліття, варто витратити момент, щоб згадати, як ми прийшли до цього. На референдумі в 2016 році британський народ висловив прагнення (вийти зі складу ЄС. - Ред.) І через рік вони підтвердили цей вибір, однозначно проголосував за партію, була прихильна реалізації Brexit ", - заявила на початку дебатів прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, підкресливши, що думка підданих Великобританії, виражене в 2016 році, має бути реалізовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дебати триватимуть п'ять робочих днів, їх завершить голосування в палаті громад ввечері у вівторок, 11 грудня. Очікується, що кожен день дебати будуть займати близько восьми годин. В обговоренні крім рядових членів парламенту братимуть участь британські міністри.

Так, в кінці першого дня дебатів перед парламентом повинен виступити міністр Великобританії по Brexit Стівен Барклі. У другий день, коли увага парламентарів буде сконцентровано на безпеки, перед членами парламенту виступить глава МВС Великобританії Саджид Джавід і глава МЗС Джеремі Хант. У третій день, повідомляє Бі-бі-сі, очікується виступ міністра фінансів Філіпа Хаммонда: тоді члени парламенту обговорять економіку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що кілька світових лідерів вже висловили готовність укласти торговельні угоди з Лондоном після виходу Великобританії з ЄС .

У той же час аналітики Банку Англії пророкують ще більший удар по економіці Сполученого Королівства через Brexit , Ніж під час глобальної фінансової кризи 2008-2009 років.

Крім того, ми писали, що лише 14% британців згодні на вихід з ЄС в тому форматі, який передбачає угода, узгоджена урядом Терези Мей.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку