Реклама
Реклама
Реклама

Зі скількох років дають кредит в Ощадбанку і інших банках країни

  1. Загальна ситуація
  2. Вимоги до віку в різних банках
  3. У Россельхозбанке
  4. У Совкомбанк
  5. В ОТП Банку
  6. У Російському Стандарті
  7. У Тінькофф Банку
  8. У Ренесанс Кредит Банку
  9. У ВТБ 24
  10. В Літо банку
  11. В Альфа Банку
  12. У Хоум Кредит Банку

Питання: зі скількох років дають кредит в Ощадбанку і інших топових банках країни

Питання: зі скількох років дають кредит в Ощадбанку і інших топових банках країни?

Відповідь: список відповідей вийде дуже довгий, дивіться його трохи нижче, але спочатку потрібно зрозуміти - чому взагалі виникає таке питання.

УВАГА! Зі скількох років дають кредит в Ощадбанку? З 21 року у вас є можливість подати заявку на позику. Але це не означає, що вам її схвалять. В силу багатьох обставин (стаж роботи, рівень доходу), найчастіше Ощадбанк видає кредити особам трохи старшого віку - 23, 25 років.

Загальна ситуація

Недарма багатьох хвилює питання, а зі скількох років дають кредит в банках. Молоді люди, так само як і всі інші (а то й більше) мають потребу в грошах. Навіть якщо молода людина працює, то зарплата його менше, ніж у всіх інших громадян.

В Америці, наприклад, всі ці фактори не заважають банкам кредитувати навіть школярів, вік при цьому нікого не бентежить. Ну і зрозуміло чому, США - це країна боргів, кредитувати потрібно і можна всіх, навіть домашніх тварин (якщо б у них були людські права).

Так студент, завершальний в США навчальний заклад, має в середньому боргове навантаження до 100 000 доларів. І цей борг з ним залишиться на все життя!

Росія йде по капіталістичному шляху розвитку, беручи на себе від інших країн виключно все погане, тому кредитувати студентів стало звичайною справою.

Але є одне «АЛЕ» - економіка Росії відрізняється від американської, і менталітет, слава Богу, наш по великій мірі залишився радянським. Все це нас рятує від повного боргового божевілля.

Тому з одного боку банки жадають закредитувати абсолютно всіх, головне, щоб у боржників було що взяти. Але з іншого боку російські закони ще не дозволяють банкам відбирати у боржників останнім, а це значить, що доводиться рахуватися з фінансовим станом позичальника, дивитися на його дохід і на закредитованность.

УВАГА! У Росії мінімальний вік позичальника повинен бути не менше 21 року на момент подачі заявки на кредит в банк. Деякі банки заявляють, що готові кредитувати з 18 років або з 20 років (читайте докладніше, де взяти кредит з 20 років ) Заявляти можна все що завгодно, але це не означає, що вам схвалять кредит. На практиці мінімальний вік позичальника, який проходить схвалення кредиту - 23 роки. Виняток становить товарний кредит. Це не звичайний потреб, це товар, проданий вам за гроші банку. Тобто ви купуєте товар в магазині без грошей, за вас платить банк, ви залишаєтеся йому повинні. Товарні кредити, як правило, видаються малими сумами, без особливих проблем, і вік у такому разі може бути вельми юним.

Основні причини, чому банки схвалюють кредит тільки з 18-21 року і пізніше:

  • російське законодавство, яке визнає людину з 18 річного віку здатним повною мірою відповідати за свої вчинки перед законом, і яке не дозволяє у боржників забирати останнє
  • військовий обов'язок людей чоловічої статі, тому молодій людині отримати позику складніше, його схвалюють лише, якщо він відслужив в армії, має на руках військовий квиток, або якщо відбігав від призову до 27 років (закінчення терміну військовий обов'язок)
  • відсутність в більшості випадків трудового стажу
  • низька кваліфікація молодих людей, що не дозволяє отримувати високі зарплати
  • відсутність роботи
  • як наслідок, відсутність білих доходів і їх незначний розмір (російські банки схвалюють потреб кредити без забезпечення особам з білим доходом від 8000 рублів)
  • відсутність майна (нерухомість, авто)
  • особиста необов'язковість і безвідповідальність, яку неможливо заздалегідь перевірити, але такий забобон в суспільстві є

Вимоги до віку в різних банках

Зі скількох років дають кредит в Ощадбанку

Сбербанк офіційно видає кредити людям від 21 року і старше. Зі стажем роботи на поточному місці від 6 місяців і з загальним стажем за останні 5 років - 1 рік.

Але як ми писали вище, ваш вік в 21 рік, не може гарантувати успішного отримання кредиту. Для цього потрібно дотриматися цілий ряд інших вимог до позичальника: мати стаж праці понад рік, білий дохід від 20 000 рублів (чим вищий дохід, тим краще), наявність військового квитка для чоловіків, наявність позитивної КІ та інше, інше.

Насправді ж Ощадбанк схвалює кредити особам, не молодше 23 років, але бувають, звичайно, і винятки.

У Россельхозбанке

Россельхозбанк дає кредити людям не молодше 23 років на момент подачі заявки. Стаж роботи не менше 6 місяців на поточному місці роботи.

Що найцікавіше в Россельхозбанке - це той факт, що організація враховує великий перелік доходів позичальника при розрахунку суми кредиту. Це і доходи від ведення підсобного господарства, від заняття приватною практикою, від авторських прав, гонорарів та інше. Але, звичайно, наявність цих доходів ще потрібно довести.

У Совкомбанк

Совкомбанк видає кредити, починаючи від 20 років, і це фактично 2-е місце в рейтингу найбільш «молодих» банків. Тобто банків, які кредитують людей вельми молодого віку.

А так же стаж роботи на одному місці всього 4 місяці, що теж є сильним досягненням на банківському ринку. І не менше 4-х місяців прописки або реєстрації в одному з міст присутності банку.

В ОТП Банку

ОТП БАНК має найбільш лояльні вимоги до віку позичальника - від 21 року і старше. При цьому можна отримати суму позики до 200 000 рублів на стандартних умовах, із стандартним пакетом документів. Або до 750 000 рублів для «своїх» клієнтів.

На останньому місці роботи потрібно пропрацювати не менше 3-х місяців - мабуть, найнижча цифра по ринку.

У Російському Стандарті

Русский Стандарт - один з найбільш «старих» банків країни. В тому сенсі, що він кредитує людей не молодше 25 років. А це вже зовсім немолодий вік.

А на досить стандартних умовах ви можете отримати позику до 3 000 000 рублів, без поручителів і застави власності.
Правда, потрібно віддавати собі звіт, що сума позики безпосередньо залежить від доходу молодої людини. Тому, якщо ви отримуєте зарплату розміром в 20 000 рублів, більш ніж на 200 000 рублів кредиту навіть не розраховуйте.

У Тінькофф Банку

Тінькофф Банк видає кредити від 18 років. І в цьому плані - це якийсь рекорд в банківській сфері.

Але на ділі, мало хто з 18-ти літніх проходить стадію схвалення позики. Все-таки 18-ти річні позичальники не мають поки нічим, крім молодого віку. У них найчастіше немає постійної роботи, білих доходів, нерухомості, власності та інше.

На практиці Тінькофф дуже індивідуально підходить до таких молодим людям і вибірково схвалює кредити від 21 року, не раніше.

У Ренесанс Кредит Банку

Ренесанс Кредит видає кредити молодим людям віком не молодше 24 років, стать значення при цьому не маємо ніякого. А ось наявність постійної роботи - є вирішальним фактором в схвалення кредиту. Так само, як і дохід позичальника.

Мінімальний дохід повинен бути 8000 рублів для регіонів і 12000 для Москви.

У ВТБ 24

ВТБ 24 дає кредити особам від 21 року і старше, як чоловікам, так і жінкам. Постійний чистий дохід після вирахування податку повинен бути від 20 000 рублів, не нижче. Досвід роботи - від 1 року на поточному місці роботи.

В Літо банку

В Літо Банку дають кредити чоловікам з 21 року, а жінкам з 18 років. Тобто для банку підлогу позичальника має значення!

В Альфа Банку

Альфа Банк схвалює кредити позичальникам не молодше 21-го річного віку. Трудовий стаж від 6 місяців на останньому місці роботи. Постійний дохід від 10 000 рублів.

І що важливо - наявність стаціонарного телефону за адресою поточного проживання.

У Хоум Кредит Банку

Хоум Кредит, як і Тінькофф Банк, так само видає кредити особам від 18 років, що виділяє ці банки серед інших. Інші умови не вражають оригінальністю - наявність постійного доходу, постійної реєстрації, наявність поштової адреси (індексу) і хорошою КІ.

Але тут же слід засмутити всіх студентів / студенток 18-ти річного віку - шанс отримати для вас займ буде мінімальним, навіть якщо у вас є постійний дохід і ви на цьому місці працюєте досить тривалий час. Позиція Хоум Кредит Банку не відрізняється від банку Тінькофф - не кредитувати зовсім молодих людей.

Сподобалося - розкажи друзям!

Оціни статтю!

Оцініть статтю


Зі скількох років дають кредит в Ощадбанку?