Реклама
Реклама
Реклама

Як знайти людину за паспортними даними та дізнатися чи живий він в 2019

  1. Короткі відомості про паспорті РФ
  2. Пошук людини по паспорту: законні підстави
  3. Що необхідно для отримання інформації
  4. Вибачте за тимчасові незручності доступна при наявності паспортних даних
  5. Де можна отримати відомості
  6. Як зробити запит в ГУВМ МВС або бюро довідок
  7. вартість держпослуги
  8. Як зробити запит на сайті ГУВМ МВС
  9. Використання чужих паспортних даних: шахрайство та відповідальність
  10. Як дізнатися номер і серію паспорта. Де подивитися номер і серію паспорта: Відео

Іноді життя підносить нам ситуації, коли необхідно розшукати людину, наприклад, здійснюючи ранкову пробіжку або гуляючи в парку з собакою, ви знайшли загублений паспорт і щоб повернути його потрібно з'ясувати, як знайти людину за паспортними даними. Здавалося б, нічого складного немає: вам відомі ПІБ, дата і місце народження, номер і серія паспорта, місце і дата його видачі та, нарешті, адреса власника паспорта. Але не завжди буває все так просто. Як же легальним шляхом, тобто не порушуючи закон про захист персональної інформації, можна розшукати людину? Іноді життя підносить нам ситуації, коли необхідно розшукати людину, наприклад, здійснюючи ранкову пробіжку або гуляючи в парку з собакою, ви знайшли загублений паспорт і щоб повернути його потрібно з'ясувати, як знайти людину за паспортними даними

Короткі відомості про паспорті РФ

Згідно, всі громадяни Росії, які проживають в країні і яким виповнилося 14 років і більше, зобов'язані мати паспорт РФ - головний документ для посвідчення особи.

Російський паспорт виготовлений за єдиним зразком: це книжечка з 20 сторінок з темно-червоною обкладинкою. На обкладинці витіснені герб РФ (посередині), написи «Російська Федерація» (над гербом) і «Паспорт» (під гербом).

Паспорт має серію, номер, заповнений російською мовою і включає необхідну інформацію: ПІБ, дату і місце народження громадянина, його стать, адреса реєстрації та ін.

Кожна республіка - суб'єкт РФ правомочна випускати спеціальний вкладиш для паспорта (за погодженням з Міністерством внутрішніх справ і Геральдичним радою РФ), який містить відомості про громадянина на державну мову і зображення герба даної республіки.

Отримати паспорт громадянина Росії можна в будь-якому територіальному органі (за місцем реєстрації, місця подачі заяви або перебування).

Більш детальну інформацію про зовнішній вигляд, зміст і про порядок внесення відомостей до паспорт РФ .

Пошук людини по паспорту: законні підстави

Законні підстави для пошуку людини по його паспортним даним необхідні перш за все для того, щоб захистити інтереси обох сторін.

Ситуацій, коли потрібно розшук того чи іншого громадянина за паспортом, досить багато:

  • знахідка втраченого паспорта та, як наслідок, пошук господаря документа з метою його повернення;
  • пошук старого знайомого або родича. Локальні збройні конфлікти, техногенні та природні катастрофи привели до посилення міграції населення , Через що зв'язок між людьми може перериватися, і цілком зрозуміло прагнення перевірити, чи жива людина, по паспорту;
  • перевірка паспорта на його справжність (При запланованій великої фінансової операції - купівлі-продажу нерухомості , Автомобіля, оренді і ін.);
  • пошук спадкоємців або встановлення родинних зв'язків;
  • перевірка платоспроможності, надійності потенційного ділового або шлюбного партнера, позичальника та ін .;
  • з'ясування місцеперебування людини в той чи інший час (наприклад, щоб дізнатися, куди літав людина, по паспорту);
  • пошук особи, яка ухиляється від сплати аліментів, який втік учасника ДТП, афериста / шахрая, який привласнив чужі гроші (в цьому випадку можна розраховувати на активну допомогу в пошуку з боку держорганів).

Розшукати про себе необхідну інформацію, використовуючи при цьому свої паспортні дані, має право будь-який громадянин РФ. Йдеться про з'ясування заборгованостей зі сплати податків або утворилися боргів. Зробити це можна на або на спеціальних сайтах, РФ.

Що необхідно для отримання інформації

Пошук необхідної інформації полегшується тоді, коли присутні всі дані паспорта - серія і номер, ПІБ, дата народження і місце проживання і т. Д. На практиці часто трапляється так, що відома лише частина паспортних даних, і тому спочатку шукати доводиться відсутні відомості. При цьому слід бути готовим понести фінансові витрати, так як по ПІБ та дату народження дізнатися паспортні дані людини безкоштовно самостійно не вийде.

Отже, без яких паспортних даних для отримання інформації про людину не обійтися? Це перш за все:

  • ПІБ - знання прізвища, імені та по батькові (слід пам'ятати, що по батькові може й не бути) завжди важливо в пошуку людини (хоча їх можна змінити). До того ж існує реальна ймовірність знайти однофамільців з таким же ім'ям і по батькові, тому необхідно поєднувати пошук по ПІБ з пошуком за іншими даними;
  • серія і номер паспорта - по ним дізнатися прізвище власника і інші необхідні відомості цілком реально, адже кожен паспорт має унікальною комбінацією цифр: чотири цифри серії (перші дві вказують на регіон видачі, другі дві - рік бланка) і шість цифр номера паспорта. Для цього необхідно звернутися до державних органів з відповідною заявою та сплатити держмито (запитувана інформація є конфіденційною і може бути отримана тільки за вагомої причини);
  • місце реєстрації - ця інформація також допомагає звузити коло пошуку або отримати нові зачіпки (наприклад, номер телефону, відомості від сусідів);
  • дата і місце народження - ці відомості є важливими уточнюючими до прізвища та імені і допоможуть відсіяти більшість однофамільців.

Рекомендуємо докладніше дізнатися, про що можуть розповісти такі паспортні дані, як Серія та номер паспорта .

Наявність паспортних даних легко дозволяє отримати інформацію про ІПН громадянина РФ , Який складається з 12 цифр. Це відкрита інформація, і вона легкодоступна. Говорячи про те, чи можна по ІПН дізнатися паспортні дані, які відносяться вже до персональних, слід зауважити, що це можливо лише частково. Перші дві цифри покажуть код суб'єкта Росії, наступні дві - номер податкової інспекції, наступні 6 - номер запису платника податків. Решта інформації - в податкову службу, але вона оголошенню не підлягає.

Іноді знання ІПН дозволяє обчислити ПІБ і адресу платника податків, це можливо при існуванні будь-яких заборгованостей у даного платника податків. Слід перевірити їх наявність, наприклад, на сайті «держпослуги» і в разі виявлення вибрати пункт «Погасити», тоді при формуванні квитанції відобразиться поштову адресу.

Вибачте за тимчасові незручності доступна при наявності паспортних даних

Паспортні дані дозволяють отримати досить великі відомості про людину з відкритих джерел, наприклад такі:

  • дані безпосередньо про людину - це, перш за все, ПІБ громадянина РФ. Легко можна за паспортними даними дізнатися дату і місце народження фізичної особи, її стать, місце реєстрації та ін .;
  • інформація про легітимність паспорта фізособи, наявності / відсутності його власника в розшуку по кримінальним або виконавчих проваджень, про наявність у власності автомобіля;
  • дані про сімейний стан, про коло інтересів і знайомств. Знайти фото людини за паспортними даними також не складе особливих труднощів (особливо в тих випадках, коли людина активно користується соціальними мережами, викладає власні фото, веде блоги і т. П.).

Відомості про професійну діяльність також належать до персональних даних, і жоден з офіційних органів такої інформації сторонній особі не надасть, навіть якби вона у них і була. Так як за паспортними даними дізнатися, де працює людина, без порушення законодавства не вийде, є певна ймовірність виявити місце працевлаштування розшукуваного людини за допомогою відкритих для доступу інтернет-пошукачів, соціальних мереж (не порушуючи при цьому закон про захист персональних даних). Наприклад, всі вузи, наукові установи, багато фірм і компанії мають свої сторінки, на яких вони розміщують інформацію про своїх співробітників.

Де можна отримати відомості

Знайти в Росії необхідну інформацію за паспортними даними дуже просто, але за умови, що її запитують МВС, прокуратура, соцслужба і інші держустанови. Ці структури, наприклад, можуть легко «пробити» номер телефону людини за паспортними даними, для приватної особи доступ до такого роду інформації утруднений. Але є кілька варіантів виходу з даної ситуації (ми не розглядаємо тут пропозиції від інтернетних шахраїв скористатися нібито викачаними ними базами даних МВС за «мінімальну винагороду»: наслідки цього можуть бути непередбачуваними - від вірусних атак до втрати власних персональних даних). Знайти в Росії необхідну інформацію за паспортними даними дуже просто, але за умови, що її запитують МВС, прокуратура, соцслужба і інші держустанови

Перший варіант - він для тих, хто поспішає і у кого є зайві гроші - звернутися в одне з приватних детективних агентств, де дізнатися паспортні дані людей в Росії зможе будь-який громадянин, який має:

  • укласти спеціальний договір з детективним агентством (ці агентства також повинні дотримуватися законодавства про захист персональної інформації, стаття 137 КК РФ поширюється і на них);
  • оплатити послуги.

Другий варіант - безкоштовний, але може зайняти тривалий період часу. Потрібно діяти самостійно через пошукові системи (Яндекс, Google, Рамблер та ін.) Або популярні соціальні мережі (Facebook, Вконтакте, Одноклассники, Twitter, Мій світ і ін.). Існує велика ймовірність того, що пошуки увінчаються успіхом.

І, нарешті, третій шлях - офіційне звернення до державних установ, тобто почати пошук людини через паспортний стіл або органи ГУВМ МВС та ін.

Як зробити запит в ГУВМ МВС або бюро довідок

від 27 липня 2006 року № 152-ФЗ наказує передавати конфіденційної інформації тільки за згодою громадян. Всі запити фізичних осіб до органів ГУВМ МВС, які стосуються паспортних даних та іншої адресно-довідкової інформації, повинні бути офіційними і вирішуються відповідно до (наказ № 18 від 20.01.2014).

Щоб дізнатися паспортні дані людини по адресою прописки , Заявник повинен дотримуватися встановленого порядку (без 100-відсоткової гарантії отримання таких відомостей).

Необхідно буде надати паспорт та письмову заяву, подавати документи можна особисто, поштою або через портал держпослуг.

Заява обов'язково має містити:

  • докладні паспортні дані заявника;
  • докладні паспортні дані суб'єкта запиту;
  • причину звернення;
  • згода заявника на надання особистих даних суб'єкту запиту;
  • дату і підпис заявника.

Завантажити (DOC, 32KB)

Після прийняття заяви протягом двох діб на адресу суб'єкта запиту буде відправлено повідомлення із зазначенням даних про заявника для згоди / незгоди про подання запитуваної. Після отримання згоди протягом двох днів інформація буде передана заявникові. Встановлений законодавством термін на виконання становить 30 днів.

У бюро довідок (довідковому столі) перевірити за паспортними даними адреса реєстрації будь-якої людини не вийде. Надання адресної інформації можливо тільки через орган ГУВМ МВС або портал держпослуг.

вартість держпослуги

Сплата держмита за надання даної держпослуги не передбачена, інформація надається безкоштовно.

Як зробити запит на сайті ГУВМ МВС

Подібний запит легко зробити в електронній формі, для чого необхідно:

Після цього автоматично станеться переадресація на портал держпослуг і далі необхідно діяти вже через свій «Особистий кабінет».

Для того щоб спростити процес, можна відразу ж скористатися порталом держпослуг. Тут процедура аналогічна: в «Категорія послуг» вибрати «Паспорти, реєстрація, візи».

Потім серед послуг знайти і клікнути «Надання адресно-довідкової інформації».

Таким ось чином ви зможете онлайн в інтернеті дізнатися свої паспортні дані, а також надіслати запит на надання вам даних про інше фізичну особу. Для цього в особистому кабінеті необхідно буде вказати свій регіон і погодитися на використання персональної інформації про заявника. Потім заповнити всі обов'язкові поля і клікнути на кнопку «Подати заяву». Після цього вся інформація буде надходити в особистий кабінет заявника і на вказану електронну поштову адресу.

На жаль, на сайті ГУВМ МВС дізнатися серію і номер попереднього паспорта онлайн не вийде. Для отримання такої інформації слід особисто звернутися до територіального органу міграційної служби, в якому був виданий новий паспорт.

Використання чужих паспортних даних: шахрайство та відповідальність

У РФ є стаття 137 «Порушення недоторканності приватного життя», якою встановлено відповідальність за несанкціоноване використання або поширення чужих паспортних.

Законодавством передбачені суворі заходи:

  • штраф в розмірі від 150 000 до 350 000 рублів;
  • позбавлення волі на строк до п'яти років;
  • адміністративні санкції та ін. (в залежності від тяжкості наслідків).

Тому слід бути передбачливим і обережним при використанні того, що можна дізнатися про людину за паспортними даними в інтернеті без реєстрації і що знаходиться у вільному доступі, щоб не нашкодити ні собі, ні того, кого ви намагаєтеся розшукати.

На жаль, шахрайство з чужими персональними даними набуло великого поширення. За допомогою цієї інформації можна завдати серйозної матеріальної і моральної шкоди: шантажувати, оформляти кредити на чуже ім'я, позбавити нерухомості, здійснювати сумнівні угоди та ін.

Дізнайтеся більше інформації про те, чим небезпечні «мисливці» за чужий персональною інформацією і як протидіяти шахраям за паспортними даними .

Як дізнатися номер і серію паспорта. Де подивитися номер і серію паспорта: Відео

Як знайти людину по імені та прізвища

Як знайти людину по імені та прізвища

"Чекай мене". Випуск від 8 березня 2019 року

Випуск від 8 березня 2019 року

"Невський. Чужий серед чужих". 10 серія

10 серія

Як отримати КРЕДИТ за підробленими документами. Перевірений спосіб 100% схвалення | Pravda GlazaRezhet

Як же легальним шляхом, тобто не порушуючи закон про захист персональної інформації, можна розшукати людину?
Отже, без яких паспортних даних для отримання інформації про людину не обійтися?