Реклама
Реклама
Реклама

Омська область посіла друге місце за зростанням зарплат в країні

За даними Росстату, в Омській області за рік зафіксували високі темпи зростання реальної заробітної плати.

У першому півріччі, в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, за Росії середньомісячна зарплата збільшилася на 8,7%. У Омському регіоні значення виявилося вищим за среднероссийского - 12,7%. Таким чином, Омська область посіла друге місце після Республіки Дагестан, де зростання склало 13,3%. Третє місце дісталося Кемеровської області - зростання 12,4%. Найменше зростання зарплати відзначався в Ханти-Мансійському автономному окрузі - на 4,4%.

Так, в Омській області середньомісячна нарахована зарплата за підсумками першого півріччя прирівняти до 32 764 рублів. При цьому прострочена заборгованість знизилася за рік на 15,1%. У минулому році реальна зарплата в регіоні зросла на 4,3%. Показник виявився вищим за середній по країні.

Олександр Бурков зазначив, що в 2018 році для виконання травневих указів зарплату вдалося підвищити бюджетникам. У найближчі п'ять років слід збільшувати доходи населення всього регіону. Глава регіону має намір збільшити темпи зростання середньої зарплати до 15% в рік.

- Я б хотів, щоб ця цифра відклалася в голові, і не тільки у чиновників, а й у представників бізнесу. За дорученням президента Росії нам треба прагнути саме до цих показників.

Зарплата педагогів, її окладная частина, в цьому році вже підросла з вересня на 5% за рахунок федеральних коштів.

- Ми в цілому виконали рівень підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери відповідно до травневими указами, збільшили МРОТ до рівня прожиткового мінімуму, за рахунок своїх власних коштів забезпечили збільшення на 4% зарплат тим категоріям працівників бюджетної сфери, які не потрапили під травневі укази.

Як додав глава регіону, в Омській області збережені всі соцвиплати і пільги для 500 тисяч осіб на суму близько 11 млрд рублів. Це стосується як підтримки ветеранів праці, ветеранів війни, інвалідів, так і багатодітних сімей.

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?