Реклама
Реклама
Реклама

Дагестанський виконавець шансону довів в суді незаконну реєстрацію РСП Михалкова

11:44 / 14 Марта, 2012 11:44 / 14 Марта, 2012   Теги:   РСП   ,   Михалков   ,   авторські права   Суд Республіки Дагестан ухвалив, що, так як реєстрація РСП в Мін'юсті була незаконною, він не має права на збір авторських відрахувань

Теги: РСП , Михалков , авторські права

Суд Республіки Дагестан ухвалив, що, так як реєстрація РСП в Мін'юсті була незаконною, він не має права на збір авторських відрахувань.

Дагестанський виконавець шансону Магомедрасул Курбанмагомедов довів в суді, що Російський союз правовласників, на чолі якого знаходиться Микита Михалков, зареєстрований незаконно і тому не має прав отримувати авторські відрахування з виробників аудіотехніки. Про це повідомляє ресурс Ведомости.
Відзначимо, що Курбанмагомедов звернувся до суду зі скаргою на те, що відповідно до Цивільного кодексу винагороду за використання авторських прав можуть отримувати лише самі автори, виконавці та виробники фонограм тощо., А серед засновників РСП правовласників майже немає. 2 березня 2012 після розгляду скарги Акушінского районний суд Республіки Дагестан визнав, що реєстрація РСП в Міністерстві юстиції була незаконною.
Заступник гендиректора РСП Андрій Кричевський назвав постанову суду абсурдним і невідповідним букві закону. Союз має намір подати апеляцію.
На момент реєстрації РСП серед його засновників значилися Всеросійська організація інтелектуальної власності, Російське авторське товариство, Союз кінематографістів Росії, а також Микола Денисов, Леонід Верещагін і Олександр Клевицького.
Нагадаємо, що за підсумками конкурсу РСП отримав право збирати авторські відрахування на користь правовласників з виробників та імпортерів техніки і носіїв інформації. За даними на листопад 2011 року, РСП вдалося зібрати тільки 10-15% від прогнозованої суми. Це пов'язано з тим, що великі виробники техніки такі, як Samsung і Panasonic відмовилися платити відрахування, вважаючи їх незаконними.