Реклама
Реклама
Реклама

Контрольна - Написати відповіді за темами: 1). Приватизація земель, що перебувають у державній та муніципальній власності.

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ
Пошук навчального матеріалу на сайті

Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням «StudentHelp» , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word. Після такого підвищення оригінальності, ваша робота легко пройдете перевірку в системах антиплагіат вуз, antiplagiat.ru, РУКОНТЕКСТ, etxt.ru. Програма «StudentHelp» працює за унікальною технологією так, що на зовнішній вигляд, файл з підвищеною оригінальністю не відрізняється від початкового.


Найменування:


Контрольна Написати відповіді за темами: 1). Приватизація земель, що перебувають у державній та муніципальній власності

інформація:

Тип роботи: Контрольна. Доданий: 30.09.2013. Сторінок: 15. Унікальність по antiplagiat.ru:

Опис (план):

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ   Пошук навчального матеріалу на сайті   Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням   «StudentHelp»   , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word

Зміст
Завдання 1. 3
Завдання 2. 12
Завдання 3. 14
Список джерел та літератури 15
Завдання 1.
Написати відповіді за темами:
1). Приватизація земель, що перебувають у державній та муніципальній власності
Приватизація є особливим підставою виникнення права власності на землю, що об'єднує в собі як публічно-правові, так і приватно-правові початку.
Відповідно до ст. 217 ГК РФ земельну ділянку, як і інше майно, що перебуває у державній або муніципальній власності, може бути переданий у власність громадян та юридичних осіб у порядку, передбаченому законами про приватизацію державного та муніципального майна.
Федеральний закон "Про приватизацію державного та муніципального майна" від 21 грудня 2001 N 178-ФЗ встановлює наступні правила приватизації земель.
1) Приватизація будинків, будівель і споруд, а також об'єктів, будівництво яких не завершено і які визнані самостійними об'єктами нерухомості, здійснюється одночасно з відчуженням особі, що набуває таке майно, земельних ділянок, займаних таким майном і необхідних для їх використання, якщо інше не передбачено федеральним законодавством.
Більш загальний принцип сформульований в ЗК РФ: при переході права власності на будівлю, будівля, споруда, що знаходяться на чужій земельній ділянці, до іншої особи вона набуває право на використання відповідної частини земельної ділянки, зайнятої будівлею, будовою, спорудою та необхідної для їх використання, на тих же умовах і в тому ж обсязі, що й попередній їх власник. У разі переходу права власності на будівлю, будівля, споруда до декільком власникам порядок користування земельною ділянкою визначається з урахуванням часток у праві власності на будівлю, будівля, споруда або сформованого порядку користування земельною ділянкою.
Визначення площі частини земельної ділянки, зайнятої будівлею, будовою, спорудою та необхідної для їх використання, залежить від граничних мінімальних розмірів для відповідного виду дозволеного використання земельної ділянки, що встановлюються законами суб'єктів РФ, а для ведення особистого підсобного господарства та індивідуального житлового будівництва - нормативними правовими актами органів місцевого самоврядування.
Земельна ділянка відчужується у межах, які визначаються на підставі наданого покупцем кадастрового паспорта земельної ділянки. Кадастровий паспорт земельної ділянки додається до акта інвентаризації майнового комплексу унітарного підприємства, а також до договору купівлі-продажу земельної ділянки.
Таким чином, не допускається відчуження земельної ділянки без знаходяться на ній будівлі, будівлі, споруди у разі, якщо вони належать одній особі.
Відчуження частки у праві власності на будівлю, будівля, споруда, що знаходяться на земельній ділянці, що належить на праві власності кільком особам, тягне за собою відчуження частки в праві власності на земельну ділянку, розмір якої пропорційний частці у праві власності на будівлю, будівля, споруда.
2) Приватизація майнових комплексів унітарних підприємств здійснюється одночасно з відчуженням покупцеві наступних земельних ділянок:
- перебувають у унітарного підприємства на праві постійного (безстрокового) користування або оренди;
- займаних вищевказаними об'єктами нерухомості, що входять до складу приватизованого майнового комплексу унітарного підприємства, і необхідних для використання зазначених об'єктів.
3) Власники об'єктів нерухомості, які не є самовільними забудовами і розташованих на земельних ділянках, що належать до державної або муніципальної власності, зобов'язані або взяти в оренду, або придбати у держави або муніципального освіти зазначені земельні ділянки, якщо інше не передбачено федеральним законом.
За бажанням власника об'єкта нерухомості, розташованого на земельній ділянці, що належить до державної або муніципальної власності, відповідна земельна ділянка може бути наданий йому в оренду на термін не більше ніж сорок дев'ять років, а якщо об'єкт нерухомості розташований на земельній ділянці в межах земель, зарезервованих для державних або муніципальних потреб, - на строк, що не перевищує строку резервування земель, якщо інше не встановлено угодою сторін.
Важливе значення має те, що договір оренди земельної ділянки не є перешкодою для викупу земельної ділянки. Власники будинків, будівель, споруд має право придбати у власність знаходяться у них на праві оренди земельні ділянки незалежно від того, коли був укладений договір оренди цих земельних ділянок - до або після дня вступу в силу ЗК РФ.
Відмова у викупі земельної ділянки або надання його в оренду не допускається, за винятком випадків, передбачених законодавством.
4) При приватизації розташованих на неподільному земельній ділянці частин будівель, будов і споруд, визнаних самостійними об'єктами нерухомості, з покупцями такого майна укладаються договори оренди зазначеної земельної ділянки з множинністю осіб на боці орендаря в порядку, встановленому законодавством.
Розмір частки у праві власності на земельну ділянку визначається пропорційно відношенню площі відповідної частини будівлі, будівлі або споруди до загальної площі будівлі, будівлі або споруди.
5) Одночасно з прийняттям рішення про відчуження земельної ділянки при необхідності приймається рішення про встановлення публічних сервітутів.
При відчуженні земельних ділянок право власності не переходить на об'єкти інженерної інфраструктури, які перебувають у державній або му .......
Список джерел та літератури
1. Конституція Російської Федерації (прийнята на всенародному голосуванні 12 грудня 1993 г.) // Російська газета. - 1993. - № 237.
2. Земельний кодекс Російської Федерації від 25 жовтня 2001 N 136-ФЗ // Відомості Верховної РФ - 2001. - N 44. - Ст. 4147.
3. Визначення Московського обласного суду від 20.10.2011 у справі N 33-23751 / 11 УПС Консультант плюс.
4. Земельне право: Учеб. / Відп. ред. Г.Є. Бистров, Р.К. Гусєв. - М .: Проспект, 2011. - 478с.
5. Коментар до Земельного кодексу Російської Федерації від 25 жовтня 2001 N 136-ФЗ (постатейний) / С.М. Волков, М.І. Васильєва, Е.А. Галиновський і ін .; відп. ред. С.Н. Волков, науч. ред. Ю.Г. Жариков. М .: Юстіцінформ, 2010. 864 с.
6. Корнєєв, А.Л. Угоди з земельними ділянками. / А.Л. Корнєєв. - М.: Норма, 2011. - 685с.
7. Крассом, О.І. Земельне право сучасної Росії. / О.І. Крассом - М .: Закон, 2011. - 624с.



* Примітка. Унікальність роботи вказана на дату публікації, поточне значення може відрізнятися від зазначеного.