Реклама
Реклама
Реклама

Як заробити 1000 рублів на здачі макулатури, пляшок і пластика

  1. Падіння рубля і зростання інфляції є хорошим приводом задуматися про додаткові джерела доходу. Один...
  2. Пластикові пляшки - 8 руб. / Кг
  3. Алюмінієві банки - 50 руб. / Кг
  4. Скляні пляшки - 2,5 руб. / Кг
  5. Куди здавати і як отримати 1000 рублів

Падіння рубля і зростання інфляції є хорошим приводом задуматися про додаткові джерела доходу. Один з них - наше відро для сміття. Скільки коштує його вміст і куди здавати вторсировину - у нашому матеріалі

Скільки коштує його вміст і куди здавати вторсировину - у нашому матеріалі

Макулатура - 3,5 руб. / Кг

У Росії багато заводів з переробки макулатури. Основний обсяг сировини вони отримують у вигляді обрізків з паперових комбінатів і картонних коробок з супермаркетів. Але можуть прийняти і звичайну макулатуру, яка утворюється у нас вдома. Здавати можна старі газети і журнали, зошити, коробки від каші і макаронів, зубної пасти та інше. Щоб швидше накопичити великий обсяг, можна обійти сусідів по під'їзду: у багатьох вдома знайдеться стопка непотрібних журналів.

Пластикові пляшки - 8 руб. / Кг

Багато хто думає, що сортовані пластикове сміття переробляють тільки в Європі. Це не так. У Росії теж є заводи з переробки пляшок. Пластик приходить до них з сортувальних станцій, які працюють на багатьох сміттєвих полігонах країни. З пляшок отримують поліестерне волокно, з якого потім виробляють тканини і синтепон. Щоб пляшки займали менше місця при зберіганні вдома, їх можна м'яти руками - так їх обсяг зменшиться в 2-3 рази.

Алюмінієві банки - 50 руб. / Кг

Банки з-під газованих напоїв і пива - одне з найдорожчих видів вторсировини. Тому основний обсяг переробні заводи отримують від пунктів прийому, які спеціалізуються виключно на алюмінії. Як правило, сировину туди приносять двірники, які вибирають банки з сміттєпроводу, або бомжі, що збирають їх з міських урн. Для зменшення обсягу порожні банки можна м'яти ногою, так вони будуть займати в 5 разів менше місця.

Скляні пляшки - 2,5 руб. / Кг

У Росії практично не використовують оборотну тару, тому закрилися всі пункти прийому пляшок . Але скляний сміття продовжують переробляти у вигляді склобою. Бите скло використовують при виробництві скловати та інших будівельних матеріалів. Скляні пляшки і банки - найдешевший і складний для зберігання і транспортування вид вторсировини. Упаковка зі скла дуже важка і її не можна зім'яти для скорочення обсягу.

Куди здавати і як отримати 1000 рублів

Щоб отримати 1000 рублів, потрібно зібрати всього 25 кг алюмінієвих банок або 285 кг макулатури, 125 кг пластикових пляшок, 400 кг скляних пляшок і банок. Зберігати зібране вторсировину можна на балконі або в гаражі. Якщо зібрати більше 500 кг вторинної сировини, то доставку на себе беруть компанії-переробники. Знайти пункти прийому можна на спеціальній карті . На ній зібрана інформація по 25 містам Росії. Перш ніж почати збір сировини, необхідно зателефонувати в обраний вами пункт прийому та уточнити ціну і правила прийому.

Як виглядає роздільний сміття у 10 російських знаменитостей