Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Мешканка Бурятії відсудила у "Пошти Росії" 160 тисяч рублів за підміну шуби двома пляшками

Мешканка Бурятії відсудила у "Пошти Росії" 160 тисяч рублів за підміну шуби двома пляшками алкоголю

Верховний суд Бурятії встав на сторону мешканки республіки в її суперечці з ФГУП "Пошта Росії" з приводу розкриття посилки і підробки інформації, що пересилається речі. Про це повідомляє сайт Радянського районного суду Улан-Уде.

Як з'ясувалося в ході судового розгляду, в березні 2014 роки жінка звернулася в одне з поштових відділень Курумканском району для пересилання речей в Санкт-Петербург. У посилці була шуба вартістю 100 000 рублів. Співробітник пошти зробив опису вкладення і відправив дві посилки за вказаною адресою.

Але коли посилки були розкриті одержувачем, то описів вкладення в жодній з них не було, а замість шуби в посилці лежали дві пляшки алкоголю.

Відправниця звернулася до суду з проханням стягнути з ФГУП "Пошта Росії" відшкодування матеріального збитку в розмірі 100 000 рублів, компенсацію моральної шкоди - 50 000 рублів, а також штраф згідно з ч. 6 ст. 13 Закону "Про захист прав споживачів".

Відповідач визнав факт неналежного надання послуг і втрату належить позивачу шуби, але погодився виплатити постраждалій лише 3713 рублів за втрату речі. Крім того, на користь позивача була стягнута компенсація моральної шкоди в розмірі 10 000 рублів.

Не погодившись з цим рішенням, позивачка оскаржила його в Верховному суді РБ. Судова колегія у цивільних справах ВС РБ скасувала висновки суду першої інстанції в частині компенсації матеріального збитку. Вища інстанція нагадала "Пошті Росії", що згідно статті 34 закону "Про поштовий зв'язок" в разі втрати або псування частини вкладення поштового відправлення з оголошеною цінністю збиток відшкодовується в розмірі оголошеної цінності, яку вказав в описі відправник.

Згідно з рішенням головного республіканського суду відшкодуванню підлягає повна вартість шуби за вирахуванням виплачених в досудовому порядку 3713 рублів. Апеляційним визначенням ВС РБ рішення суду першої інстанції було скасовано, у справі постановлено нове рішення: з ФГУП "Пошта Росії" на користь позивача стягнуто матеріальні збитки у вигляді вартості шуби в сумі 96 287 рублів, компенсація моральної шкоди - 10 000 рублів, штраф - 53 144 рублів.