Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Гігантська зображення Будди вирубали на скелі в Бурятії

Гігантське зображення Будди Шак'ямуні з'явилося на скелі біля села Баян-Гол Хорінськ району Бурятії. Висота зображення - 33 метри, воно частково вирубано в скелі

Гігантське зображення Будди Шак'ямуні з'явилося на скелі біля села Баян-Гол Хорінськ району Бурятії. Висота зображення - 33 метри, воно частково вирубано в скелі. 10 вересня відбудеться його урочисте відкриття і освячення, повідомляється на сайті дацану "Рінпоче Багша".

"Це найбільший подібний зображення Будди в Росії, - повідомив ТАСС представник дацану Олександр Лубсанов. - Його за два місяці зробили самі жителі села Баян-Гол, це була їх ініціатива".

Урочисте відкриття та ритуал посвяти "РАМН" зробить буддійський учитель Еше Лодой Рінпоче. За його словами, цей зображення Будди "стане символом об'єднання наших чистих намірів і символом того, що буддійське вчення - Дхарма, яку 2,5 тисячі років тому дарував Будда, і зараз перебуває в нашому світі".

В буддизмі широко поширена традиція гігантських зображень Будди. Найбільша статуя Будди знаходиться на острові Хенань в Китаї, її висота 128 метрів. Багатометрові зображення Будди також є в Японії, Таїланді, М'янмі.