Реклама
Реклама
Реклама

Всі подробиці стрілянини на блокпосту в Одеській області

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

9 липня 2014 року, 6:30 Переглядів: 9 липня 2014 року, 6:30 Переглядів:   & Laquo; Кошари & raquo ;

& Laquo; Кошари & raquo ;. За даними міліції, стрілянину з автомата відкрив чоловік, який проїжджав мім. Фото: Youtube.com.

Співробітники військової прокуратури, міліції та рятувальників встановлюють всі обставини НП в Комінтернівському районі Одеської області, де обстріляли блокпост "Кошари" Куля поранила в стегно молодого караульного, якого доставили в Южненський міський лікарню і прооперували.

На блокпост попрямували і місцеві представники влади. "ЗМІ нагнітають ситуацію", - заявив заступник мера Південного Дмитро Любивий, який особисто побував на місці події. За словами чиновника, розглядається дві версії того, що сталося: за однією з них, стріляв снайпер, за іншою - це був нещасний випадок. "Як людина, яка знається на зброї, я можу припустити, що солдат просто заснув з автоматом на плечі під час служби і ненавмисно вистрілив собі в стегно. Просто необережне поводження зі зброєю", - міркує наш співрозмовник.

Стріляти з АК. А ось джерело "Сегодня" в правоохоронних органах розповіло, що блокпост обстріляв чоловік, під'їхавши на автомобілі. "Зловмисник вийшов з машини і, стоячи на відстані приблизно 50 метрів, зробив кілька пострілів з автомата Калашникова, після чого стрибнув в авто і намагався сховатися. Кулі потрапили в одного військовослужбовця, який ніс варту, і в БТР", - говорить наш співрозмовник.

За його словами, військові на блокпосту тут же зайняли кругову оборону і почали відстрілюватися в темряву. А коли побачили, що той, хто стріляв тікає на своєму автомобілі, сіли в БТР і почали переслідування. "Правда, далеко виїхати їм не вдалося - заплуталися у власному дротовому загороді", - зізнається джерело. Втім, побувавши на місці експерти повідомили, що військові навіть не змогли вказати сторону, з якої були чутні постріли.

Зараз на блокпосту в Кошарах посилений патруль, а місце обстрілу вивчають експерти. Співробітник військової прокуратури Павло Аксьонов припустив, що перші результати розслідування з'являться вже сьогодні. "На місці працюють співробітники прокуратури і слідчого управління, їм потрібен час для з'ясування обставин", - пояснює він. Розслідуванням інциденту займається обласна міліція , Але подробиць там не розповідають, посилаючись на таємницю слідства.

Тим часом експерти дають досить оптимістичні прогнози. Ректор ОНУ ім. Мечникова Микола Коваль зазначив, що одеситам потрібно зберігати спокій. "Я впевнений, все буде добре. І теракт у військкоматі, і ПП на блокпосту - лише відлуння що відбуваються в країні, але не системні речі", - вважає політолог .

Його колега Геннадій Чижов відзначає, що в Одесі не буде "донецького сценарію" хоча б тому, що конфлікт перейшов зі стратегічної в політичну площину.

"У місті є розрізнені групи диверсантів і партизанів, які за допомогою подібного інструментарію намагаються дестабілізувати обстановку. Але всі вони настільки маргінальні, що починають ворушитися тільки при вливанні грошей", - заспокоює Чижов.

" Донецьк в серпні"

Старший по блокпостах Олександр Чекмазов каже, щоб в Одесі в серпні не настав "Донецьк" потрібно ввести надзвичайний стан. "Це дасть можливість військовим на блокпостах відкривати вогонь у відповідь і серйозно оглядати транспортні засоби", - говорить Чекмазов.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Всі подробиці стрілянини на блокпосту в Одеській області". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Катерина Фоміна, Аліна Калініна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ