Реклама
Реклама
Реклама

Росгвардія шукає стрілка на БТР-80 - проти масових заворушень?

Росгвардія шукає стрілка на БТР-80 для "забезпечення правопорядку" при проведенні масових заходів, участі в оперативно-профілактичних рейдах і спецопераціях. Таке оголошення висить на сайті рекрутингового порталу SuperJob. Росгвардія шукає стрілка на БТР-80 для забезпечення правопорядку при проведенні масових заходів, участі в оперативно-профілактичних рейдах і спецопераціях

Зарплата за цю роботу варіюється від 40 до 60 тис. Рублів. Влаштовуватися можна навіть тим, у кого немає досвіду роботи. Також обіцяна повна зайнятість.

Вимоги до претендентів такі: вік - до 35 років, російське громадянство, середня освіта, хороше здоров'я, відсутність судимості та адміністративних правопорушень, служба в армії. Наявність посвідчення водія також буде плюсом.

"Графік роботи 2 через 2 по 12 годин. Іногороднім надається гуртожиток. Співробітники користуються значними соціальними пільгами: оплачувана відпустка від 40 календарних днів, безкоштовний проїзд на громадському транспорті, можливість отримання безкоштовної вищої освіти у відомчих навчальних закладах. Рік служби в нашому підрозділі зараховується за півтора року в пільговому обчисленні. Співробітники мають право на отримання одноразової соціальної виплати для будівництва або придбання житла. Відшкодування оплати знімного житла в розмірі 28 тис. рублів. На території знаходяться 2 спортивні зали, 4 стрілецьких тири, їдальня, тренажерний комплекс, а також кімната психологічного розвантаження ", - сказано в оголошенні.

Втім, експерти вже сміються над сотнями постів "незгодних" і прихильників Навального про те, що Росгвардія збирається стріляти по протестуючих.

Зокрема, автори телеграм-каналу "Доктор прописав" пишуть:

"Все це, звичайно, хайп хайпецкій. Який виникає час від часу і після сходить нанівець. Ну хто, наприклад, зараз згадає, що Людмила Алексєєва в 2009 році (пік кризи і економічних протестів від Пікальово до Владика, від Тольятті до Архангельська) вкинула про "Наказі №800" службового користування №800.

Мовляв, таємним наказом поліції дозволено стріляти по натовпу! Вірне, вже ніхто не пам'ятає. А тоді тиждень кричали, весь ЖЖ в голос заходився "не віримо спростуванням, нас скоро почнуть стріляти - загинемо як герої проти режиму!".

Таке триває і зараз.

Ох, Росгвардія закуповує гранатомети (!) - напевно, чекає бунт і буде розстрілювати нас, незгодних з креативними плакатиками (насправді - для боротьби з бородатими бойками).

Ох, Росгвардія замовила розробку прицілу, що дозволяє запам'ятовувати відразу три мети - це нас будуть в натовпі розстрілювати (аналогічно - застосування в антитерору).

Ох, під Москвою хочуть побудувати суперв'язниці - напевно, будуть нас садити коли повстаньмо (в реальності - розвантажити забиті столичні СІЗО).

А ще були "кулемети на" Тигри "ОМОН", "гранати об'ємного вибуху" - і все господаріщі незгодні застосовували на себе.

Солодке наостанок. БТР дійсно може застосовуватися в розгоні заворушень. Ні, не як на Майдані. А ось так, наприклад - неодружена чергу в повітря, поки працюють групи розмежування, вилучення і забезпечення.

Повірте, стріляти по натовпу навіть не доведеться, неодружених в небо досить. Вже дуже ця дудухалка по-дорослому дудухает - відразу расхочется Кремлі штурмувати.

Ну і нагадаємо слова співробітника ОМОН, яке поліцейське начальство викреслив з його інтерв'ю Esquire після Болотної-2012:

- Перш за все нас хвилює безпека людей, ми не хочемо насильства, діємо гранично гуманними методами. На мосту, припустимо, стояло чотири водомети, і їх цілком вистачило б на те, щоб змити всю цю юрбу в річку. Точно так же там стояли "Тигри", де сиділи люди, і у них гумові кулі. Але нам ніхто не дав команду: "Дійте, як вас вчать". Хто тут працює, ніхто не хоче зайвої крові.

"Хтось уже уявив собі, як свинцевий дощ обрушується на натовпи незгодних. Як прошивають і розривають кулі з КПВТ юні тіла мітингувальників, їх прекрасні плакати, їх гумових качечок, їхні білі стрічки", - додають автори каналу "Daly War".

"А на ділі, ніякої новини в цьому, звичайно, немає. Росгвардія просто хоче скоріше укомплектувати штат, ось і дала таке оголошення. Ви, головне, їм не кажіть, що на озброєнні Росгвардіі ще артилерія і бойові вертольоти є. А то вони зовсім спати перестануть ", - сміються фахівці.

"Повідомляємо, що БТР-и перебувають на озброєнні ОМОН року так з 2000-ого, або навіть раніше. Дивно, що для когось це новина", - роблять висновок адміністратори паблік "Майор і генерал".

Фото: vk.com/Росгвардия

Читайте також:

Навіщо Росгвардія об'єднає елітні частини в супер-кулак

Поліцейські масово переходять до престижної Росгвардію

Росгвардія пообіцяла жорстко придушити Майдан після виборів-2018