Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити рахунок в Сінгапурі нерезидентам

  1. Переваги відкриття рахунку в Сінгапурі
  2. Вибір банку в Сінгапурі
  3. Які банківські рахунки можна відкрити?
  4. Процедура відкриття рахунку в Сінгапурі

У зв'язку зі сформованими обставинами в даний час відкрити рахунок в Сінгапурі нерезидентам стало трохи складніше, ніж це було раніше, до 2014 року. Ускладнення процедури відкриття рахунку для нерезидентів пов'язано з триваючою глобальною боротьбою з відмиванням грошей і ухиленням від сплати податків. Ще одна причина, яка стосується безпосередньо підприємців Росії і країн СНД, негативне сприйняття російського бізнесу за кордоном.

Крім паспорта та підтвердження адреси для відкриття рахунку в Сінгапурі вам буде потрібно і рекомендаційний лист від вашого поточного банку в вашій країні. Деякі банки в Сінгапурі стали вимагати набагато більше інформації, ніж раніше. Наприклад, деякі банки запитують вичерпну інформацію про джерела доходу. Разом з тим відкрити рахунок в банку Сінгапурі більш реально на відміну від того ж Гонконгу.

Переваги відкриття рахунку в Сінгапурі

Сінгапур дуже популярний не тільки у російських підприємців, а й у інших іноземних інвесторів, що бажають відкрити банківський рахунок за кордоном. Сінгапур - це безпечна і стабільна країна з дуже міцною фінансовою системою, а все обслуговування рахунку ведеться англійською мовою.

Найголовніше, що відкрити рахунок в Сінгапурі залишається можливим навіть для росіян. Більшість банків вітає всіх клієнтів-нерезидентів.

Вибір банку в Сінгапурі

Якщо ви бажаєте відкрити рахунок в Сінгапурі, перше, що вам потрібно зробити, вибрати банк. У Сінгапурі налічується близько 30 великих банків, як місцевих, так і іноземних. Але має сенс звернути увагу на три місцеві банки:

  • DBS (що включає в себе the Post Office Savings Bank or POSB);
  • Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC);
  • Union Overseas Bank (UOB).

Головною причиною, по якій ми рекомендуємо вам вибрати один з цих банків, є те, що операції з цінними паперами вони будуть проводити швидше, простіше і дешевше між вашим банківським рахунком і вашими брокерськими рахунками через Electronic Payment for Shares (EPS) систему. Іноземний банк Сітібанк також пропонує таку систему. Інші банки на даний момент такі послуги не надають. Крім того, якщо ви плануєте відвідати Сінгапур і на місці скористатися своїм рахунком, то місцеві банки мають найбільш широку мережу банкоматів і мережу філій.

З трьох місцевих банків OCBC ми можемо виділити як кращий. В першу чергу завдяки тому, що цей банк пропонує один з двох найбільш комплексних сервісів за операціями з цінними паперами в Сінгапурі і робить переклади з рахунків на брокерські рахунки абсолютно автоматизовано. Клієнти ІМПЕКС КОНСАЛТ зазвичай дуже добре відгукуються про їх сервісі.

Якщо ви в даний час будете перебувати на банківському обслуговуванні в глобальному банку, такому як HSBC або Citibank, то у таких банків часто є представництва в Сінгапурі. Однак не слід думати, що такі банківські операції, як рух грошових коштів з вашого домашнього рахунку на ваш рахунок в Сінгапурі, буде більш простим і дешевим, якщо обидва ваші рахунки відкриті в одній банківській мережі. Деякі банки збільшують свою глобальну інтеграцію, але в більшості випадків у них це погано виходить.

Які банківські рахунки можна відкрити?

Умови відкриття рахунку в Сінгапурі для нерезидентів практично однакові у всіх банках. Якщо ви відкриваєте рахунку на компанію, вам відкривається стандартний мультивалютний рахунок. У разі, якщо мова йде про приватну особу, ви не можете відкрити поточний рахунок з чековою обслуговуванням, дебетової або кредитною карткою, але можете відкрити ощадний рахунок.

Ви з легкістю можете робити різні грошові перекази, одержувати грошові перекази, мати банківську карту, яку можете використовувати в банкоматах Сінгапуру і за кордоном. Як правило, при використанні цієї карти за кордоном з неї буде зніматися додаткова комісія.

З вас не стягується плата за обслуговування рахунку поки ваш мінімальний баланс дорівнює S $ 1000.. Особистий інтернет-банкінг є стандартною послугою і абсолютно безкоштовний у всіх зазначених вище банках.

На додаток до ощадними рахунками в сінгапурських доларах ви також повинні бути в змозі відкрити строкові вклади для більш високої процентної ставки. Депозити в іноземній валюті доступні для більшості великих міжнародних валют.

Процедура відкриття рахунку в Сінгапурі

Після того, як ви вибрали сінгапурський банк, вам потрібно пройти через процес відкриття рахунку.

Найпростіший і рекомендований нами спосіб - довіритися професіоналам. Співробітники ІМПЕКС КОНСАЛТ володіють досвідом, знаннями і необхідними професійними зв'язками для того, щоб зробити відкриття рахунку в Сінгапурі відносно простий і недорогий процедурою.

Для того, щоб відкрити рахунок в Сінгапурі, вам знадобиться ваш паспорт в якості посвідчення особи і підтвердження адреси (наприклад, виписка з банківського рахунку або рахунок за комунальні послуги). Вам також може знадобитися рекомендаційний лист від вашого банку закордоном або інтродукція від поточного власника рахунку в обраному вами банку. Також деякі банки можуть запросити ваш номер платника податків або номер соціального страхування у вашій країні, хоча місцеві банки раніше про це не просили. Вам також буде потрібно внести на рахунок мінімальний баланс (зазвичай на $ 1000).

Після заповнення документів, оплати депозиту і направлення документів в банк, чекайте позитивного рішення, після якого банк випустить пластикову карту.

Самостійно відкрити рахунок в Сінгапурі буде дуже складно. Крім того, сьогодні надходять досить суперечливі відомості від підприємців про те, чи можливо це взагалі.


Самостійно відкрити рахунок в Сінгапурі буде дуже складно


Які банківські рахунки можна відкрити?