Реклама
Реклама
Реклама

Статутний капітал брокера, який статутний капітал брокера в Росії

  1. Який статутний капітал брокера в Росії?
  2. Мінімальний Статутний капітал Брокера
  3. Вимога до приміщення брокера
  4. Ліцензування брокерської діяльності

Для того щоб почати брокерську діяльність в РФ, необхідно відповідати законодавчим визначенням для брокерської діяльності. По-перше, брокер не працює поодинці, йому потрібні наймані працівники. По-друге, потрібен певний технічне оснащення, без якого ліцензію отримати не вдасться. По-третє, потрібен статутний капітал. Якщо у брокера відсутній запас грошових коштів в необхідному обсязі, ліцензія видана не буде. Це робиться для того, щоб приватні особи не відкривали бізнес-п'ятихвилинку. У підсумку на ринку РФ представлені тільки ліцензовані брокери.

Який статутний капітал брокера в Росії?

Після недавніх змін законодавства мінімальний статутний капітал повинен становити не менше десяти мільйонів російських рублів. В окремих випадках ФСФР може зажадати встановити велику суму капіталу. Такий початковий капітал гарантує безпечну роботу з брокером і виключає варіанти банкрутства в перші місяці роботи. Тим не менш, ми рекомендуємо акуратно підходити до вибору брокера і в разі співпраці з новачком в цій сфері вкладати лише малі суми грошей для пробної торгівлі.

Мінімальний Статутний капітал Брокера

Ліцензування брокерської діяльності неможливо без дотримань регламентованих вимог і володіння мінімальним статутним капіталом. Статутний капітал - фінансова сума, внесення якої необхідно для відкриття ТОВ. ФСФР в наказі про нормативи достатності власних коштів учасників ринку цінних паперів постановило, що з 1 липня 2011 року мінімальний статутний капітал брокера становить 80 млн. Рублів. Щоб почати працювати брокером від імені фірми, володіти майном на суму 80 000 000 рублів немає необхідності - витрати несе компанія.

внеском можуть служити гроші, цінні папери, майнові права, матеріальні цінності. Оплата повинна бути здійснена протягом 4 місяців з моменту реєстрації товариства. При оплаті майном потрібен висновок незалежного експерта-оцінювача.

Вимога до приміщення брокера

Власник ліцензії, який планує торгівлю цінними паперами, повинен мати на правах власності або користування приміщення площею 10 кв. м і більше. Додаткова вимога до приміщення брокера - відокремленість від приміщень, що належать іншим юридичним особам за адресою, заявленому в свідоцтві про держреєстрацію юр. особи. Офіс вважається повністю відокремленим тільки в разі, якщо документально підтверджений факт використання виключно власником.

При реєстрації ТОВ надання документів, що свідчать про відповідність приміщення вимогам, обов'язково. В офісі може працювати одночасно кілька співробітників, які працюють на одну юридичну особу. Також існують норми СанПіН для офісів за площею на співробітника.

Ліцензування брокерської діяльності

Брокерська діяльність включає операції: купівля-продаж цінних паперів в інтересах клієнта з укладенням договору доручення або комісії. Для ведення операцій необхідно мати ліцензію. Ліцензування брокерської діяльності - обов'язковий процес, що передує початку роботи.

ФСФР видає дозвіл на роботу брокером без обмежень по терміну дії. Умова видачі ліцензії: наявність у володінні власних коштів на суму понад 10 000 000 рублів. Техобеспечение, система обліку, персонал, приміщення - необхідні складові для успішного ліцензування.

Порада від Порівняй:

що б не обіцяв брокер-новачок, терпляче тестируйте його через трейдинг малими сумами. В таких ситуаціях не можна ризикувати. Якщо ж вам потрібен великий дохід, шукайте брокера з довгостроковою репутацією і відгуками.

Який статутний капітал брокера в Росії?
Який статутний капітал брокера в Росії?