Реклама
Реклама
Реклама

Вулиця Крайня

розташована в Ленінському районі Красноярська.

Орієнтир - «Крайня».

Історія

Рішенням виконкому Красноярського міськвиконкому № 255 від 25.04.1953г. в районі 4-го ділянки вулицю Берегову перейменували на вулицю Крайню.

опис

На місці приватного сектора в середині 1990-х років на цій вулиці були здані в експлуатацію три десятиповерхових будинки під № 2, 14, 14 «а» на основі 97-ої серії. Це були перші багатоповерхові будинки в цьому районі.

В кінці 2010 року був зданий в експлуатацію Пятнадцятиповерховий цегляний будинок під №12 з великогабаритними квартирами. Будівництво його розпочалося ще в 1997 році. Через деякий час забудовник оголосив себе банкрутом, і цей будинок добудовується ще кілька організацій. Багато житлові приміщення тут були продані по кілька разів. На жаль, питання благоустрою території та реєстрації права власності за деякими квартирах в цьому будинку не вирішене до теперішнього часу.

У 2011 році біля з'їзду до   Жовтневому мосту на вулиці   Крайньою була здана остання черга житлового комплексу «Бригантина» У 2011 році біля з'їзду до Жовтневому мосту на вулиці Крайньою була здана остання черга житлового комплексу «Бригантина». Це красиве монолітно-цегляна шістнадцятиповерховий будинок добре проглядається з деяких районів правобережжя і лівобережжя Красноярська. Зовні будинок нагадує величезний корабель: права і ліва сторона будинку - це розправлені вітром вітрила; кругла вежа посередині - фок-щогла; призначені під нежитлове перші поверхи будівлі - борта.

У житловому комплексі під № 2 «а» розташовані 1-, 2-, 3-, 4-х і 5-ти кімнатні квартири з великою квадратурою, з вікон деяких з них відкривається прекрасний вид на Єнісей і гори.

Вулиця Крайня проходить недалеко від берега Єнісею. Її протяжність невелика. Берег тут до сих пір не впорядкований, але місцевим жителям ця обставина не заважає - на вихідних тут смажать шашлики і ловлять рибу.