Реклама
Реклама
Реклама

Джеймс Браун - найкращі пісні легендарного музиканта

  1. Хіти I feel good, Cold Sweat, Sex Machine стали безсмертними
  2. Please Please Please (1956)
  3. I got you (I feel good) (1965)
  4. Papa's Got a Brand New Bag (1965)

Хіти I feel good, Cold Sweat, Sex Machine стали безсмертними

Джеймс Браун.

Фото: Getty

Одна з найвпливовіших фігур в поп-музиці XX століття - музикант Джеймс Браун народився 3 травня в далекому 1933 році. Цього року йому б виповнилося 85 років. Брауна по праву називають "хрещеним батьком соулу", а сам він собі давав характеристику "містер Динаміт" і "містер Please Please Please". Він працював в таких жанрах, як госпел, ритм-енд-блюз, фанк. У 2004 році журнал Rolling Stone поставив його на сьоме місце в списку найбільших музикантів епохи рок-н-ролу.

Ми хочемо згадати безсмертні хіти Джеймса Брауна в своїй традиційній добірці.

Please Please Please (1956)

Це перша ластівка емоційного, глибоко відчутого підходу до виконання, який згодом отримав назву "соул". Платівка користувалася неймовірним попитом - вона розійшлася тиражем більше мільйона примірників.

I got you (I feel good) (1965)

Цю композицію Браун написав сам. Пісня стала його візитною карткою. Навіть українська співачка Тіна Кароль, на початку своєї кар'єри з цією піснею виступала в Юрмалі.

Papa's Got a Brand New Bag (1965)

Новаторська композиція була удостоєна премії "Греммі".

Вважається, що Брауну належать перші композиції в стилі фанк. Пальму першості прийнято віддавати пісні "Cold Sweat". У цей період виконавець пішов від мелодії і мотиву в сторону акцентованого речитативу.

Після цього великого танцювального хіта Браун розгортає свою творчість у бік менш динамічних ритмів.

Нагадаємо, 25 квітня народилася одна з найбільших вокалісток в історії джазової музики, володарка голосу діапазоном у три октави, майстер скету і голосовий імпровізації Елла Фіцджеральд.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні