Реклама
Реклама
Реклама

Москву офіційно визнали найбруднішим містом

Пейзаж Москви

Пейзаж Москви. © Руслан Кривобок / РІА Новини

Згідно з даними доповіді "Про стан та про охорону навколишнього середовища Російської Федерації в 2010 році", підготовленого Міністерством природних ресурсів і екології, російська столиця офіційно визнана одним з найбрудніших міст країни.

Москва числиться на 19 місці в "списку міст Російської Федерації з найбільшим рівнем забруднення атмосферного повітря в 2010 році". Серед 35 інших "надзвичайно брудних" міст Барнаул, Волгоград, Волзький, Набережні Челни, Ростов-на-Дону, Солікамск, Твер і багато інших.

На думку екологів, вода в Москва-річці брудніше, ніж в будь-якому іншому місті Росії. На потрапляння столиці в "список" також вплинуло величезна кількість автомобілів в місті.

Найбруднішим містом Росії визнаний Братськ. Згідно з дослідженнями Мінприроди, саме там спостерігається найвищий рівень забруднення повітря.

Для кожного регіону складався свій екологічний індекс, рейтинг враховував оцінки рівня екологічного забруднення, завантаженості доріг, ступенем сприятливості природних умов, освітленості міста, рівня злочинності, можливості купити власне житло. Не забули експерти і про рівень витрат на споживання, купівельну спроможність і т.д. За цими критеріями Москва опинилася на дев'ятому рядку. Найблагополучнішими з екологічної точки зору вважаються міста Байкальської природної території, за винятком самого Байкальська.