Реклама
Реклама
Реклама

Станцію метро "Алма-Атинська" відкриють 31 грудня

Фото: ds.mos.ru

Напередодні Нового року в Москві відкриється нова станція метро, ​​яка розташується в районі Братеево, - "Алма-Атинська". Вона стане продовженням південного боку Замоскворецької лінії і 187-й станцією підземки за рахунком. Станція матиме два виходи: на Братеевской і Ключову вулиці. Її поява повинно розвантажити транспортний вузол "Червоногвардійська" - "Зябліково".

Оздоблення станції і вестибюлів виконана з використанням граніту і мармуру. Архітектурною особливістю стануть світильники, "змонтовані на ексклюзивних дугоподібних власниках червоного кольору," виростають "по осі платформи, повідомляється на сайті департаменту будівництва Москви. Також на станції буде вітраж, що зображає яблуню на тлі пейзажу Алма-Ати.

Назва станції викликало обурення місцевих жителів, які направили лист з підписами в мерію і навіть виходили на пікети. Москвичі просять назвати станцію "Братєєво" за назвою району. Тим часом влада пояснює, що ідея назвати її "Алма-Атинській" надійшла від посольства Казахстану, а в Казахстані, в свою чергу, повинна з'явитися станція метро "Московська".

"Свою назву станція отримала в пам'ять про тих дивізіях, які під час Великої Вітчизняної війни були сформовані в Казахстані і прибутку на захист Москви. Тим самим уряд Москви, московські метробудівники віддали данину пам'яті героїчного покоління наших співвітчизників", - пояснив глава департаменту будівництва Москви Андрій Бочкарьов.

Станції, які знаходяться в стадії будівництва

Зараз ведеться будівництво 19 станцій. "П'ятницьке шосе" відкриється до 25 грудня. "Спартак" - через рік. "Ломоносовський проспект" і "Раменкі" - частини нової Калінінської-Солнцевський лінії метро - за словами Сергія Собяніна, необхідно здати вже в 2015 році.

У 2015 році планується завершити будівництво північно-західної ділянки Третього пересадочного контуру, який включає шість станцій: "Нижня Маслівка", "Петровський парк", "Ходинському полі", "Хорошевський", "Шелепіха" і вже існуючий "Діловий центр".

У 2016 році нова, Кожуховська лінія з'єднає район Некрасівка з районом Лефортово. До неї увійдуть сім станцій, п'ять з яких будуть розташовуватися на території ЮВАО. Зараз станції носять робочі назви: "Некрасівка", "Косино-Ухтомський", "салтиковський", "Косино", "Ферганська", "Окская", "Нижегородська".

підмосковний місто Химки з'єднають зі станцією "Планерна" гілкою легкого метро до 2017 року. Надалі її продовжать до Зеленограда.

Крім того, в Москві може з'явитися станція метро імені братів Стругацьких . Повний перелік запланованих станцій з термінами будівництва дивіться на офіційному сайті Московського метрополітену.

Станції, які були здані в 2011-2012 роках

У минулому році були введені в експлуатацію три станції Люблінсько-Дмитрівській лінії: "Зябліково", "Шіпіловская", "Борисово". "Зябліково" стала кінцевою і з'єднала "салатовий" гілку з Замоскворецкой. У серпні 2012 року також відкрилася для пасажирів станція метро "Новокосіно" Калінінської лінії.

Посилання по темі