Реклама
Реклама
Реклама

Якщо діти чоловіка від першого шлюбу претендують на квартиру

  1. Орфографічна помилка в тексті:

27 липня 2011, 11:21 Переглядів: 27 липня 2011, 11:21 Переглядів:   Подружжя має рівні права на придбане в шлюбі житло

Подружжя має рівні права на придбане в шлюбі житло.

"Добрий день," Юрлікбез "! Я, син і чоловік проживали, були прописані в кооперативній квартирі, яку ми з чоловіком побудували. Потім чоловік виписався, ордер і особовий рахунок був переоформлений на мене. Квартира була приватизована на мене і сина. Чоловік помер в грудні 2010 року. Тепер діти чоловіка від першого шлюбу претендують на частину кооперативної квартири. Наскільки правомочні їхні претензії? Якщо вони мають право на частину, то яку? " - Ольга.

Консультує Катерина Гутгарц, заступник директора "Адвокатського бюро - АБГ"

"Член кооперативу після повної оплати паю отримує свідоцтво про право власності на квартиру і стає її повноправним власником. Цілком ймовірно, це ви і мали на увазі під терміном" приватизація ". Хоча під нею розуміють передачу майна з державної або комунальної власності в приватну власність .

[Money1]

Відповідно до ч. 1 ст. 61 Сімейного Кодексу України (далі - СК) майно, набуте подружжям у шлюбі, є їхньою спільною сумісною власністю. Таким чином, якщо на момент виплати паю ви були одружені, квартира - ваша спільна сумісна власність з чоловіком, і Ви мали рівні права на неї.

Частки подружжя у праві спільної сумісної власності вважаються рівними, якщо інше не передбачено домовленістю між ними або шлюбним контрактом (ч. 1, ст. 70 СК).

Якщо ваш чоловік не залишив заповіту, то право на спадщину отримують спадкоємці першої черги за законом (подружжя, батьки, діти). Частки спадкоємців є рівними (ч. 1, ст. Тисячу двісті шістьдесят сім Цивільного Кодексу України). Тобто ви, ваш син і діти чоловіка від першого шлюбу кожен маєте право на 1/4 від спадщини ".

Питання надсилайте на адресу: [email protected]

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Якщо діти чоловіка від першого шлюбу претендують на квартиру". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Наскільки правомочні їхні претензії?
Якщо вони мають право на частину, то яку?