Реклама
Реклама
Реклама

Вікенд між двох столиць: як провести вихідні в Твері

  1. 1. Вулиця Трёхсвятская
  2. 2. Імператорський Палац
  3. 3. Набережна і міський сад
  4. 4. Острів пам'яті
  5. 5. Прогулянка на теплоходах
  6. 6. Ботанічний сад
  7. 7. Морозовский казарми
  8. 8. «Чарка», або панорама з 22-го поверху

Багато століть назад у Твері були всі шанси стати столицею держави. Але сьогодні Твер - лише місто між двох столиць. Свого часу його дуже поважала Катерина II, яка говорила: «Твер-містечко - Петербурга куточок». Тут до сих пір збереглися старовинні будівлі, мальовнича набережна, а через Волгу перекинутий міст, близнюк якого стоїть в Будапешті.

Провести вихідні в Твері буде цікаво жителям Москви і Підмосков'я, Ярославля, Великого Новгорода, Смоленська, Володимира та інших прилеглих міст, дорога з яких не займе багато часу.

Приблизний бюджет поїздки для однієї людини - від 3500 рублів *.

  • Квитки на поїзд туди-назад від зі столиці від від 824 рублів *;
  • 1 ніч в хостелі - від 300 рублів * Або в готелі 3 * від 2100 рублів *;
  • Середній чек в кафе - 400 рублів;
  • Прогулянки по місту, проїзд в громадському транспорті, сувеніри - 1000 рублів.

1. Вулиця Трёхсвятская

Вулиця Трёхсвятская

Фото: @ufootage_senkin / Instagram.com

У Твері є свій місцевий «Арбат» - це вулиця Трёхсвятская. Місцеві її називають просто «трёхой». Тут розташовані магазини і затишні кав'ярні, де збирається молодь і вуличні музиканти, виставляють свої роботи художники. У кіосках на сусідньому бульварі Радищева можна купити сувеніри. Також тут є модна кав'ярня Buna Buna, де часто проходять творчі зустрічі і подають цікавий кави з розмарином, фіалковий суботні, кремові десерти з лавандою, різні плетінки і багато іншого. Куди б не звернули з Трёхсвятской, майже завжди упретеся в старовинні будинки. На вулиці Крилова, наприклад, ви побачите тверське «Ластівчине гніздо», що нагадує середньовічний замок.

2. Імператорський Палац

Імператорський Палац

Фото: @ welcome.tver / Instagram.com

Палац - візитна картка Твері і справжня знахідка для любителів живопису і архітектури. Він був побудований за указом Катерини II як місце, де Її Величність могло зупинитися відпочити по дорозі з Петербурга в Москву. Тут зупинявся імператор Олександр I, його сестра Катерина Павлівна і її чоловік принц Георг Ольденбургский, бував у палаці і останній російський імператор Микола II. У листопаді 2017 го року палац відкрився після майже п'ятирічної реставрації. Сьогодні тут розташовується картинна галерея. У царських залах збереглося багате оздоблення, буквально за фрагментами відновили палацову парадні сходи, Рожевий зал одягли в мармур, Гербовий зал прикрасили в давньоруському стилі. У Палаці представлено зібрання вітчизняних художників, починаючи з 18 століття: картини Венеціанова, Левітана, Сєрова. Є ікони і фрески 15-16 століть.

Адреса: вулиця Радянська, 3
Вартість вхідного квитка: 250 рублів
сайт: gallery.tver.ru

3. Набережна і міський сад

Набережна і міський сад

Фото: Baturina Yuliya

Праворуч від Імператорського палацу знаходиться міський сад. Крім квіткових композицій в парку є цікаві арт-об'єкти: ковані карета, диван з трави, лава закоханих, а влітку ще й сукню з троянд. Тут можна покататися на атракціонах, а з оглядового колеса подивитися на місто зверху. З саду є вихід на набережну. Тут розташований пам'ятник Олександру Пушкіну, а на протилежному березі знаходиться пам'ятник відомому мореплавцю Опанасу Нікітіну. Ви побачите, що через Волгу перекинуті два мости. Ажурний - це Старий міст. Він дуже схожий на міст Свободи в Будапешті. Тільки в Будапешті він зеленого кольору, а в Твері - сірого.

4. Острів пам'яті

Острів пам'яті

Фото: @andreydamirov / Instagram.com

Острів пам'яті - мальовниче місце в центрі Твері. Тут зливаються Тьмака і Волга, встановлено обеліск Перемоги, розкинута алея, а на краю берега стоїть невелика каплиця Михайла Ярославовича. Звідси відкривається гарний вид на місто. Зараз ця територія - частина колишнього тверського Кремля, який повністю згорів в 18 столітті.
Де знаходиться: площа Перемоги (острів знаходиться за обеліском Перемоги)

5. Прогулянка на теплоходах

Прогулянка на теплоходах

У Річкового вокзалу знаходиться пристань, куди причалюють теплоходи. При бажанні ви можете здійснити прогулянку по Волзі і подивитися на місто з води. Прогулянка на теплоході займе хвилин сорок. На березі біля пристані можна купити сувеніри, а також сфотографуватися на тлі великих зелених букв «Твер». Висота арт-об'єкту - 3,5 метра, довжина - майже 15 метрів.

Вартість прогулянки на теплоході: по буднях - 350 рублів, у вихідні - 400 рублів. Теплоходи також відходять від міського саду.

6. Ботанічний сад

Ботанічний сад

Фото: @redhot_nasty / Instagram.com

Ботанічний сад в Твері - відмінне місце, щоб відпочити від міської суєти. Тут є невеликий ліс, старовинний ставок, оранжереї з квітами. В саду зберігся ландшафт древнього Заволзького посада Твері 13 століття! Гуляючи тут, можна забути, що знаходишся в місті, настільки тут тихо і приємно.

сторінка в соц.сети ботанічний саду
Адреса: вулиця Шевченка, 16

7. Морозовский казарми

Морозовский казарми

Фото: @ athlet69 / Instagram.com

Ще одна старовинна, красива, але, на жаль, напівзруйнована пам'ятка Твері - Морозовский казарми. Цим будинкам більше ста років. Городок був побудований в кінці 19 століття купцями Морозовими для робітників, які працювали на їх текстильній фабриці. Колись тут був своя лікарня, театр і навіть обсерваторія. Однією з останніх з'явилася казарма «Париж», як її називають жителі. На початку 20 століття на міжнародній виставці цей архітектурний комплекс взяв гран-прі. Червона цегла, готика і модерн - комплекс донині представляє архітектурну цінність. І сьогодні, незважаючи на розруху, Морозовский казарми залишаються особливими. Серед городян навіть ходить приказка: хто не бачив Морозовский казарми, той не бачив Твері.

Де знаходяться: вулиця Двір Пролетарки (казарма «Париж» - будинок 70)

8. «Чарка», або панорама з 22-го поверху

«Чарка», або панорама з 22-го поверху

Фото: @katja_daniel / Instagram.com

Якщо хочете красиве Селфі, вирушайте в Тверську «чарку». Так в місті називають бізнес-центр «Твер» за його незвичайний архітектурний вигляд. Ця будівля спочатку замислювалося як готель до Олімпіади-80, але майже на 30 років перетворилося на довгобуд. Зараз в 22-поверховому центрі знаходяться офіси, а на даху розташовується панорамний майданчик. Тут же з видом на місто можна і пообідати. На останньому 22-му поверсі розташовується ресторан «Панорама». Кухня тут - класична, європейська. Але зате вид який!

З тим, де поїсти, в Твері проблем немає. Кафе, барів і ресторанів тут багато. Наприклад, в «Буржуї» пригощають модними бургерами, в барі BUDWEIS атмосфера, як у чеських пабах, а в «Барбекю» (Bar BQ) - смачна їжа і цікавий інтер'єр: не дивуйтеся, якщо під час вечері до вас підбіжать міні-Піги - маленькі домашні поросята! Якщо ви приїхали на машині, обов'язково вирушайте на ферму італійського сировара П'єтро Мацца. Він готує сири за старовинними італійськими технологіями. Їхати до його ферми від Твері приблизно півгодини (сел. Мідне, в сторону Торжка).

Сайт ресторану «Панорама»: panorama-tver.ru
Сайт Будвайс бар: budweisbar.ru
Сайт землеробського господарства П'єтро Мацца: italferma.ru
сторінка в соц.сети бургерной «Буржуй»
сторінка в соц.сети Bar BQ

* Ціни на проїзд і проживання вказані на момент написання тексту. Вартість, зазначена в матеріалі, і підсумкова ціна можуть відрізнятися, в залежності від від сезону і часу, за який відбувається купівля квитків.

** Режим роботи організацій вказано на момент публікації тексту. Години роботи можуть змінюватися в залежності від пори року.

Фото на превью: @ welcome.tver / Instagram.com
Автор тексту: Євсєєва Катерина