Реклама
Реклама
Реклама

ЮВАО вийшов в лідери попиту серед масової аудиторії

З січня по вересень 2018 роки кількість реалізованих лотів в Південно-Східному адміністративному окрузі зросла на 20%, з великим запасом подолавши планку в 4 тис. Одиниць. При цьому п'ята частина угод припадає на житловий масив « Некрасівка », Розташований за МКАД. Серед інших проектів-драйверів слід виділити мікрорайон « Домашній »(780 ДДУ), Sreda (565 ДДУ), « Влюбліно »(496 ДДУ),« Лефортово парк »(463 ДДУ) і« квартали 21/19 »(369 ДДУ).

квартали 21/19

Колишній лідер попиту - Північно-Східний округ - показав досить слабку динаміку річного приросту - на рівні 6,5% (до 3,8 тис. Угод). Його головний містобудівний важкоатлет - Green Park - помітно зменшив в кількості продажів (мінус 15,8% до показників минулого року), а прем'єри 2018 го - « Ти і я »,« Шереметьєвський »,« настрій »Ще не встигли сформувати досить широку аудиторію. Виняток становить комплекс апартаментів YE'S Ботанічний сад з 258 ДДУ. Виправити становище допоміг також купівельний ажіотаж навколо ЖК « Римського-Корсакова 11 ». Кількість угод в річному численні виросло на 79,1%, що дозволило йому увійти в топ-10 «старої» Москви.

Кількість угод в річному численні виросло на 79,1%, що дозволило йому увійти в топ-10 «старої» Москви

Для ЗАТ, що йде на третьому місці з результатом в 3,3 тис. Угод, якірними комплексами залишаються « промені »І« Мещерский ліс ». В їх драматичною дуелі перевага отримав флагман групи ЛСР, вдвічі наростив обсяги продажів і акумулювати 38% попиту на Заході Москви. позиції « Мещерського лісу », Навпаки, стали слабшими. Кількість покупців скоротилося на чверть, що, втім, все одно дозволяє проекту утримувати друге місце серед найуспішніших проектів «старої» Москви. За другий і третій квартал експозиція ЗАТ поповнилася одразу п'ятьма новими комплексами комфорт-класу - « Квартал на Нікулінський »,« Павлова 40 »,« Мякинино парк »,« вогні »і Forest , Разом дали 421 ДДУ (13,6% від загальної кількості).

За другий і третій квартал експозиція ЗАТ поповнилася одразу п'ятьма новими комплексами комфорт-класу - «   Квартал на Нікулінський   »,«   Павлова 40   »,«   Мякинино парк   »,«   вогні   »і   Forest   , Разом дали 421 ДДУ (13,6% від загальної кількості)

У сукупності три найпопулярніших адміністративні округи охоплюють більше половини угод в масовому сегменті.

Добре додав Південний адміністративний округ, який поліпшив статистику на 38,7%. Характерно, що кожен другий об'єкт був реалізований в комплексах, які в січні-вересні 2017 року ще були відсутні в експозиції - учасник топ-10 « ясенева 14 »,« Лісопарковий », LIFE - Варшавська , Fresh , YE'S Технопарк .

У САО немає житлових кварталів і мікрорайонів, представлених в першій десятці, однак тут досить якісних проектів зі стабільним попитом - « Селігер Сіті »,« Місто »,« Літній сад »,« Черняховського 19 ». Багато в чому завдяки їм було досягнуто зростання купівельної активності на 65,3%.

Проте, найвидатніший прогрес продемонстрував Східний адміністративний округ - традиційний аутсайдер рейтингів, найслабше освоєний і з найнижчою конкуренцією. За підсумками трьох кварталів йому вдалося обійти ЮЗАО, СЗАТ і Зелао, також поліпшили свої показники. Актуальна експозиція розширилася з двох до семи житлових комплексів (чотири з них вийшли на ринок в III кварталі). Досягнутий ефект пояснюється дією двох факторів. По-перше, свій перший повноцінний сезон на ринку провів ЖК Level Амурська , Який підтвердив свій високий потенціал і став найбільш продаваним проектом в межах МКАД. По-друге, виключно успішний старт ЖК « Преображення »- найбільш затребуваного продукту, виведеного на ринок в 2018 році. За цими двома адресами сконцентровано 1278 з 1542 угод, зареєстрованих в ВАО з січня по вересень.

В основу дослідження покладено дані Росреестра за договорами пайової участі. Брали до уваги зареєстровані договори пайової участі з квартирами і апартаментами за вирахуванням договорів поступки.