Реклама
Реклама
Реклама

Боротьба з колекторами

  1. Приклад боротьби з колекторами
  2. Юридичні послуги Київ
  3. Можливо Вам буде також цікаво дізнатися про:

Мало хто з громадян України хоч раз в житті не стикався з простроченням по виконанню своїх фінансових зобов'язань перед банками, комунальними підприємствами, підприємствами, що надають телекомунікаційні послуги (телебачення, інтернет) і іншими кредиторами Мало хто з громадян України хоч раз в житті не стикався з простроченням по виконанню своїх фінансових зобов'язань перед банками, комунальними підприємствами, підприємствами, що надають телекомунікаційні послуги (телебачення, інтернет) і іншими кредиторами. Але при цьому переважна більшість громадян все-таки так чи інакше щось платило, як-то, нехай і з простроченням виходило з боргових проблем, ну а то явну меншість - хто все-таки не поспішав платити борги, чекала виконавча служба, яка , як правило, не завжди і не з усіма боргами забезпечувала завзяте виконання вступили в законну силу рішень судів. Причини ми в цій статті розглядати не будемо, це предмет окремої дискусії.

Але ось грянув 2008 рік та наші співгромадяни зіткнулися з таким поняттям як колекторські фірми, компанії, агенції або просто колектори. І все-б нічого - якщо боржник готовий поступово погашати борги і їх погашає, але ось методи діяльності подібних компаній викликали чималий гнів боржників - фізичних осіб. І особливо нервувало, і до речі, продовжує нервувати досі, наших співгромадян - регулярний дзвінки представниками колекторських компаній боржників і пов'язаних з ними третіх осіб. З огляду на майже повну неврегульованість правового статусу колекторських компаній взагалі і в питанні телефонного пресингу, зокрема, нашим громадянам-боржникам часто доводиться витрачати чималі нерви на такі "приємні" бесіди з представниками колекторських компаній.

Однак не всі громадяни-боржники бажають терпіти часто дійсно нав'язливі телефонні вимоги представників колекторських компаній і деякі з них намагаються поставити на місце останніх через звернення з позовом до суду.

Приклад боротьби з колекторами

Безсумнівний інтерес в зв'язку з цим заслуговує на рішення Шевченківського районного суду від 13 жовтня 2011 року за позовом якогось фізичної особи-боржника (далі - Позивач) до ТОВ "Укрфінанси", ПАТ "Банк Ренесанс Капітал", ТОВ "Укркредіт", 3-е особа - ТОВ "НВФ ВОЛЗ" про захист честі, гідності та стягнення моральної шкоди, визнання недійсним договору про надання кредиту. Не будемо заглиблюватися в усі заявлені позовні вимоги Позивачі, зупинимося лише на одному - заборона ТОВ "Укрфінанси" здійснювати нав'язливі телефонні дзвінки позивача і його родичам у зв'язку з виконанням договірних зобов'язань за кредитним договором та стягнення моральної шкоди в сумі 1700 грн.00 коп. Свої позовні вимоги Позивач обґрунтував тим, що протягом тривалого часу ТОВ "Укрфінанси" порушує його права, протиправно здійснюючи телефонні дзвінки з вимогою сплатити борг за кредитним договором. Здійснюючи зазначені телефонні дзвінки, в тому числі і у вихідні дні, Позивач не може вести звичний спосіб життя, нервує, відчуває моральні страждання, внаслідок чого йому заподіяно моральну шкоду. Вирішуючи даний спір суд прийшов до наступних висновків. Представником Позивачі не було доведено в судовому засіданні те, що ТОВ "Укрфінанси" зловживає своїми правами і здійснює постійно і нав'язливо телефонні дзвінки про необхідність погашення боргу. Крім того суд вказав, що ст. 16 Цивільного кодексу України не має такого способу захисту прав та інтересів позивача - як заборона здійснювати телефонні дзвінки. На підставі вищевикладеного суд відмовив позивачеві в задоволенні його позовних вимог повністю. Даний судовий прецедент цікавий перш за все тим, що представники Феміди показали, що одного бажання боржників позбутися нав'язливих телефонних дзвінків колекторів і заодно від боргу явно мало, тут потрібні кваліфіковані фахівці з надання юридичних послуг (адвокатських послуг), які ретельно продумають правова позицію по кожному спірного питання, починаючи від способів захисту проти подібних дій колекторів, передбачених законодавством України і закінчуючи судовим супроводом справи при наявності дост точної доказової бази порушення прав боржника.

Дана публікація підготовлена фахівцями нашої юридичної компанії в Києві.

Юридичні послуги Київ

Якщо Ви зустрічаєтеся з подібним свавіллям колекторських компаній радимо Ви не терпіти і не замовчувати такі дії з боку колекторів або колекторських фірм, а звертатися до наших адвокатам в Києві , Щоб знайти оптимальне правове рішення існуючої проблеми і вжити необхідних заходів захисту Ваших інтересів.

Чекаємо Вас за адресою: м.Київ, Пр.Визволителів, з, оф. 310, або дзвоніть нам за тел. (044) 227-08-65, (050) 380-56-22, або звертайтесь за електронною адресою: [email protected] .

Можливо Вам буде також цікаво дізнатися про:

- Заборона на виїзд за кордон .