Реклама
Реклама
Реклама

Набережні, Пречистенка і Болотна площа: москвичі обговорять проекти «Моїй вулиці»

Новий етап голосування за програмою «Моя вулиця» стартував 10 березня в проекті «Активний громадянин» . Москвичі проголосують за концепції благоустрою вулиць Пречистенки і Лановик, Болотній площі і набережних в ЦАО.

Вулицю Пречистенка планується зробити комфортною пішохідною зоною. Тут розширять і замостять тротуари, проведуть озеленення і впорядкують три видові зони з місцями для відпочинку - сквер імені Сурикова, територію біля будинку 37 і двір за дитячої художньої школи імені Сєрова.

Звисають над дорогою дроти приберуть під землю, що дозволить поліпшити вигляд на історичні будівлі. При цьому кількість смуг на дорозі зменшувати не будуть, а вздовж проїжджої частини облаштують додаткові паркувальні кишені.

При цьому кількість смуг на дорозі зменшувати не будуть, а вздовж проїжджої частини облаштують додаткові паркувальні кишені

Пречистенская набережна після благоустрою увійде в систему міських пішохідних маршрутів. Проїжджу частину від тротуару тут відокремлять зеленим бар'єром з чагарників і дерев. Самі доріжки замостять плиткою, а всі кабелі приберуть під землю в рамках програми «Чисте небо». Для збільшення кількості відвідувачів на набережній пропонується створити новий сквер у Кримського моста з місцями для відпочинку.

Разом з тим набережна збереже транспортну функцію - кількість смуг для руху залишиться колишнім, а між зеленими зонами впишуть паркувальні місця. На вулиці Лановик також планується розширити тротуари і створити простору для установки літніх терас.

Щоб пішохідна зона вздовж Москви-ріки з боку Кремля виглядала в єдиному стилі, планується скорегувати планування Котельнической і Гончарній набережних. Пішохідну частину вздовж річки розширять без шкоди для автомобільного руху, замінять ліхтарі, встановлять лавочки і урни.

Проектом передбачено благоустрій простору під Устьінскій мостом, організація нових наземних пішохідних переходів, ремонт вентиляційних шахт і сходів. Головною родзинкою Болотній площі можуть стати два сухих світлових фонтану біля Лужкова моста.

Також планується реорганізувати схему руху транспорту, зокрема відкрити наскрізний рух з Болотної вулиці по набережній до вулиці Серафимовича і створити стоянки для екскурсійних автобусів.

Саму автобусну зупинку обладнають комфортними дерев'яними сидіннями, електронним табло з розкладом, безкоштовним Wi-Fi і USB-портами для зарядки мобільних пристроїв. Роботи торкнуться і прилеглих територій: на перетині Фалєєвська провулка і Болотній площі хочуть висадити дерева, розширити тротуари і встановити лавочки.

Раніше учасники проекту «Активний громадянин» отримали можливість обговорити концепції благоустрою Тверської вулиці, площі Тверська Застава, а також Великої Луб'янки і Каретного Ряду.

Третій етап програми «Моя вулиця» пройде влітку 2017 року. В результаті робіт з благоустрою столичні вулиці стають затишними і безпечними, доступними для маломобільних городян і комфортними для відпочинку.