Реклама
Реклама
Реклама

Одеська ідеальна собака відзначає 30-річчя

  1. Орфографічна помилка в тексті:

15 вересня 2010, 18:19 Переглядів: 15 вересня 2010, 18:19 Переглядів:   Мало хто знає, але 30 років тому завзяті наші собаківники вивели чисто одеську породу декоративних собак

Мало хто знає, але 30 років тому завзяті наші собаківники вивели "чисто одеську" породу декоративних собак. 30-й день народження "Одеської домашньої ідеальної собаки" (ОДИС) припав на 11 вересня. Це перша і поки єдина порода, виведена в Україні. "Ми хотіли створити невелику, компактну, просту в догляді і невибагливу собаку. В основі породи: жідкошерстний тер'єр, мальтійська болонка і карликовий пудель, - розповідає керівник породи Одеського племінного центру Кінологічної спілки України Ірина Бахарєва. - До 90-х років виникла породна група з 50 особин. Почалося планове розведення ". Три роки тому КСУ офіційно визнав породу ОДІСів, зарахувавши її до типу південноросійської вівчарки (за схожість форми голови і якості вовни). А з цього року кожну другу суботу вересня Одис відзначатиме день народження. "Ідеальні собаки", схожі на плюшеву іграшку, на законних підставах беруть участь у всеукраїнських та міжнародних виставках і займають призові місця. Чисто одеська порода просочилася в усі регіони України, користується попитом в Росії, Білорусі, Молдові. Але офіційно зареєстроване поголів'я ОДІСів поки не перевищує 100 особин. "Це ті собаки, які беруть активну участь у виставках і зареєстровані в КСУ, - каже Ірина Бахарєва, - насправді їх набагато більше".

Ціна помісі пуделя з тер'єром коливається в районі 2000 Грн. Одеська студентка Юля виховує Одисей вже 5 років. "Герда - мій найкращий друг, - розповідає дівчина, - вона добра і ненав'язлива. Невибаглива в їжі. Відчуває моє настрій". Собаківники стверджують, Одис добре піддається дресируванню, але є і недоліки - собак потрібно регулярно вичісувати, інакше вся квартира буде заповнена шерстю. Деякі господарі використовують линьку з користю - роблять з вовни пояса і навіть в'яжуть светри.

Олександр Запорожець

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Одеська ідеальна собака відзначає 30-річчя". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.