Реклама
Реклама
Реклама

Завод корпорації Богдан у Черкасах піддався процедурі банкрутства

Згідно з оголошенням, опублікованим в газеті Голос України в середу, відповідну ухвалу суд прийняв 2 вересня.

Прес-секретар корпорації Богдан Сергій Красуля повідомив, що банкрутство ДП Автоскладальний завод N3 було ініційовано самою корпорацією з метою скорочення адміністративних та інших видів витрат у зв'язку з недовантаженням потужностей заводів корпорації.

"На сьогодні, з огляду на кризові явища в економіці та значне скорочення автотранспортного ринку України, потужності заводів корпорації істотно недозавантажені. Так, виробництво легкових автомобілів завантажено приблизно на 15%, автобусів - на 10%, тому в цілях економії коштів виробництво комерційних автомобілів перенесено на інші потужності ", - сказав прес-секретар.

Відзначимо, що ДП Автоскладальний завод N3 було створено в рамках інвестпроекту корпорації Богдан, розпочатого в 2005 році, зі створення на Україні потужностей для випуску автотранспортних засобів всіх типів. В його рамках корпорація у вересні 2008 року завершила будівництво автомобільного заводу великовузлового виробництва вантажних автомобілів в Черкасах потужністю 15 тис. Автомобілів на рік, інвестувавши в нього близько 100 млн гривень.

В рамках цього ж інвестпроекту корпорація створила два заводи з випуску транспортних засобів за повним циклом: легкових автомобілів в Черкасах потужністю 120 тис. Одиниць і автобусів і тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. Одиниць.

Після кризи виробництво на Автоскладальному заводі N3 скоротилося. У 2010 році завод отримав чистий дохід у розмірі 6 млн грн, що на 15% менше, ніж в 2009 році і в 6,3 рази менше, ніж в 2008 році.

При цьому кредиторська заборгованість заводу на кінець 2010 року становила близько 2 млн грн, а дебіторська - понад 33 млн грн.

Нині легковий і автобусний сегменти демонструють приріст, але виробництво вантажних і комерційних автомобілів продовжує демонструвати негативну динаміку. За 8 місяців цей показник скоротився на 38% - до 2,178 тис. Одиниць.

Вчора повідомлялося, що у вересні поточного року входить в корпорацію Богдан Автомобільна компанія Богдан Моторс збільшила виробництво легкових автомобілів на 12,62%, або на 259 автомобілів.

За матеріалами: korrespondent.net

net